• 24 Αυγούστου, 2021

“Ανδρομάχη”, μια υπέροχη παράσταση δόθηκε στον αρχαιολoγικό χώρο Ν. Αγχιάλου

“Ανδρομάχη”, μια υπέροχη παράσταση δόθηκε στον αρχαιολoγικό χώρο Ν. Αγχιάλου

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στις 9:00 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου (βασιλική Αγ. Δημητρίου), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα», ο Σύλλογος Αγχιαλιτών Αθήνας και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας Βολιώτη και Ανατολικορωμυλιώτη, Γιάννη Νικολαΐδη.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται: Πάνω από 400 συμπολίτες μας καθώς και εξέχοντα πρόσωπα του πολιτικού κόσμου παρακολούθησαν την παράσταση η οποία τους καθήλωσε με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η εκδήλωση άρχισε με τον συμπατριώτη μας, αρχαιολόγο, κ. Πασχάλη Σταντζούρη, ο οποίος καλωσόρισε εκ μέρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές δράσεις στα μουσεία ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στην τελευταία αυγουστιάτικη πανσέληνο και αναφέρθηκε στην τραγωδία Ευριπίδη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου, κ. Χριστίνα Καρανικόλα, η οποία και αυτή με τη σειρά της καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους θεατές για την παρουσία τους, ενθαρρύνοντας τις δυνάμεις του τόπου για συνεργασία και μελλοντικές δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας, κ. Απόστολος Ζαφειρόπουλος, στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: Η σημερινή μας εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των συλλόγων μας. Οι σύλλογοι μας αναπτύσσουν και ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες, συντονίζουν και παρακινούν καθετί που αγγίζει τον άνθρωπο, προάγει τον πολιτισμό και ευνοεί τις συνθήκες για δημιουργία και ανάπτυξη. Η συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων στο αυγουστιάτικο φεγγάρι έχει γίνει θεσμός. Για το λόγο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, κ. Ανθή Μπάτζιου, και την αναπληρώτρια προϊσταμένη, κ. Έλσα Νικολάου, για την άριστη συνεργασία αλλά και για την εμπιστοσύνη τους. Εκτός από τα διαχρονικά μηνύματα που αναδύθηκαν από την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, η σημερινή παράσταση είχε και μια ιδιαιτερότητα∙ μας δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή χρήματα για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη λαίλαπα των πυρκαγιών που ταλάνισαν πρόσφατα την πατρίδα μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας. Με αυτή την πρωτοβουλία, κάνουμε πράξη την ευχή «ο Άνθρωπος να είναι το επίκεντρο του Πολιτισμού μας».

Στο τέλος ευχαρίστησε, εκ μέρους των Δ.Σ., τους βουλευτές, τους εκπροσώπους Α και Β βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον σκηνοθέτη Γιάννη Νικολαΐδη, τους καλλιτέχνες του Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ», τον αποκλειστικό χορηγό της εκδήλωσης, τον συμπατριώτη μας εφοπλιστή και μέγα ευεργέτη της Νέας Αγχιάλου, κ. Παρασκευά Δράγνη, για τη στήριξή του, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και την πρόεδρο του κα Ελένη Μαστροπέτρου για τη σημαντική βοήθεια, τους χορηγούς επικοινωνίας, και τους θεατές τις εκδήλωσης, που με την παρουσία τους ενέπνευσαν τους ηθοποιούς να ξεδιπλώσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και τις ερμηνευτικές τους δεξιότητες.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, η πρώην υπουργός κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Αργύρης Κοπάνας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιούλη Μποντού-Τοκαλή, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Έλσα Νικολάου, ο πρ. δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Γεώργιος Δράγνης, ο πρόεδρος της Εξωραϊστικής Λέσχης Φιλιππούπολης Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. του Ιερού Ιδρύματος κ. Σιδέρης Δελαρούδης, η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου κα Βαλασία Πετρίδη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και Αθλητικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου κα Μαρία Ρουπακιά και ο φιλέλληνας  Σέρβος συνθέτης Slobodan Markovicμε την σύζυγο του.

Οι θεατές προσέφεραν γενναιόδωρα τρόφιμα και χρήματα για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, τα οποία θα διατεθούν άμεσα.

Ο Λαός του Αλμυρού-e-almyros.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της παράστασης, οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του φωτογράφου μας Βαλάντη Ματσόρδα.


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος ήταν ο 2ος Αγώνας δρόμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της…
Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και για άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και…

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,…