• 11 Ιουνίου, 2019

Who is who με τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Who is who με τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τους υποψήφιους βουλευτές Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ και ενώ ο Φώτης Χατζηδημητρίου φέρεται ως υποψήφιος βουλευτής στις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, παρουσιάζουμε ή και θυμίζουμε βιογραφικά του στοιχεία. Ακολουθεί συνέντευξή του στο «Λαό».

Ο Φώτης Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στον Μαυρόλοφο Αλμυρού. Τελείωσε το Λύκειο Δάφνης στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου La Sapienza di Roma. Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Γ.Π.Ν. Λάρισας, στο αντικαρκινικό Μεταξά, στο Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και στο Κ.Υ. Αλμυρού.

Εργάζεται ως Ιδιώτης γιατρός από το 1997 στον Αλμυρό.

Είναι παντρεμένος εδώ και 29 χρόνια με την καθηγήτρια Γαλλικών Δέσποινα Κομιώτη από την Ευξεινούπολη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, φοιτητές σήμερα, τον Γιάννη και την Ξανθή-Χριστίνα. Κατοικεί μόνιμα στο Στούπι Νέας Αγχιάλου.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού την περίοδο 1998-2014, και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τα έτη από το 2011 έως και το 2014. Κατά την θητεία του στα Αυτοδιοικητικά διετέλεσε: Πρόεδρος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλμυρού, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταναστών.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού για θέματα τοπικής ιστορίας και αρχαιολογίας, γραμματέας για 17 χρόνια της Α.Μ.Ε. Δήμητρας Ευξεινούπολης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών γιατρών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Επιστημονικός Σύμβουλος στην Andromed labs.

Τα τελευταία τρία χρόνια (2016-2019) ασχολείται με τη Μεσοθεραπεία και αισθητική ιατρική στα κέντρα scuola Italiana di Mesotherapy, Aesthetic surgeons Greece και Apalis Βiomedical.

 

Σε καλωσορίζουμε στα γραφεία του «Λαού». Θύμισέ μας κάποιες αγαπημένες στιγμές της θητείας σου στα κοινά της πόλης μας.

Με το καλημέρα της επαγγελματικής μου καριέρας στον Αλμυρό ασχολήθηκα με τις εκλογές του 1998 και εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Στέργιου Κοντογεωργάκη.

Η προσπάθεια αναβίωσης των Κροκίων το 2000 ήταν μια επιθυμία πολλών Αλμυριωτών και δική μου (ως παλιός δεκαθλητής) όπως και η τελευταία διοργάνωσή τους.

Να μην ξεχνάμε ότι κατά τις θητείες του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου ζήσαμε τις ολοκληρώσεις του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, το Μουσείο της Αύρας την Δημοτική Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη του Αλμυρού, το Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, τις διαλέξεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Μέγιστη εμπειρία η ενασχόληση με τα πολιτιστικά, αρχαιολογικά και την τοπική ιστορία της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού.

Αγαπημένη πορεία τα 17 χρόνια ενασχόλησης στη διοίκηση της Δήμητρας Ευξεινούπολης. Με ευαισθησία στα ζώα οι δράσεις για τα αδέσποτα, όπως δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης Δήμου Αλμυρού, αλλά κι η πρόσφατη εκδήλωση της κας Μαυραντζά κ.ά.

 

Σε αναμονή των ανακοινώσεων των υποψηφίων βουλευτών και των πολιτικών εξελίξεων, πως σχολιάζεις την επικαιρότητα; Αντέχει ο Έλληνας; Ποια η πρόβλεψή σου για τις ερχόμενες εκλογές; Θα στηρίξει τις επιλογές του Πρωθυπουργού;

Εν αναμονή της προκήρυξης εκλογών από τον πρωθυπουργό, επίσημα πλέον με ορισμό ημερομηνίας, το ΚΙΝΑΛ θα ανακοινώσει πιθανότατα το Σαββατοκύριακο το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, με την πίστη ότι η τρίτη εντολή θα είναι δική μας.

Πάντα οι εκλογές είναι κρίσιμες, ιδίως τώρα, μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων, οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί…

Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στόχο και σκοπό την πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ με ένα νέο και μόνιμο φορολογικό σύστημα με κίνητρα για επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και την αμέριστη βοήθεια στη μεσαία τάξη -τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας- που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των φόρων.

Ποια η θέση του ΚΙΝΑΛ στη νέα Βουλή; Ξεπέρασε τις «παιδικές του αρρώστιες» της σύστασης νέου κόμματος;

Στο ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας τα προβλήματα ύπαρξής μας, κάνοντας σοβαρή αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας τα λάθη και αιτίες της καθίζησης μας, αναδεικνύοντας και τα πολύ θετικά επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, πιστεύουμε σε αύξηση των ποσοστών μας, με αποτέλεσμα πιο ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα.

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Έχοντας βιώσει την κρίση όσο πιο έντονα γίνεται, ως γονιός, με 2 παιδιά που σπουδάζουν και ως εργαστηριακός γιατρός, σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος των δωρεάν -η τσέπη μας το ξέρει- εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, θα προσπαθήσω με ό,τι δυνάμεις μου αναλογούν, για την εξάλειψη  της φτωχοποίησης του λαού μας, για ένα πιο δίκαιο κοινωνικό κράτος, με δωρεάν υγεία -νοσοκομειακή περίθαλψη και φάρμακα- και παιδεία.

 

Πως θα μπορούσε να βοηθήσει ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης για το καλό της Μαγνησίας και του Αλμυρού;

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης η βοήθειά μου στον δήμο Αλμυρού -γνωρίζοντας τα θετικά και τα προβλήματα της περιοχής μας- σε συνεργασία με τους βουλευτές της κυβέρνησης (όλοι είμαστε γνωστοί και φίλοι άλλωστε), και με την νέα δημοτική αρχή μπορούμε να ιεραρχήσουμε να επιλύσουμε και να επισπεύσουμε τα ήδη προγραμματισμένα μεγάλα έργα, λιμνοδεξαμενή Ξηριά, βιολογικοί καθαρισμοί Σούρπης και Αμαλιάπολης, λίμνες Ζερέλια κ.ά.

Σε επίπεδο νομού Μαγνησίας η τουριστική αξιοποίηση και προβολή, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και η βοήθειά μου στην καθημερινότητα… είναι εν ολίγοις οι πιο βασικοί στόχοι.

 

 

Δεκαετία ’80: Γοδινόπουλος, Βελιάδης, Μπογδανίδης, Τσέλιας (τερματοφύλακας), Χουλής, Κοντοβάς, Χατζηγεωργίου, Χατζηβασιλειάδης.

Παυλίδης Ηρ., Κοτζαπαναγιώτης Αθ., Δεληζήσης Ν., Μπελεγρίνης Σπ., Ντιβανίδης, Ελευθερίου, Μπιζάτης.