• 11 Ιουνίου, 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 23η Χορωδιακή Συνάντηση της χορωδίας Ν. Αγχιάλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 23η Χορωδιακή Συνάντηση της χορωδίας Ν. Αγχιάλου

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της επιτροπής της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου, σχετικά με την 23 Χορωδιακή Συνάντηση του 7ου Χορωδιακού Φεστιβάλ:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7.45 μ.μ.  στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου Ν.Αγχιάλου, η 23η  Χορωδιακή Συνάντηση του 7ου  Χορωδιακού Φεστιβάλ της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Η χορωδία της Νέας Αγχιάλου,25 χρόνια από την ίδρυσή της, συνεχίζει τη δραστηριότητα και την προσφορά της στην καλλιτεχνική δημιουργία με κορυφαίο γεγονός το χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: η Μικτή Χορωδία συλλόγου Γυναικών «ΑΓΑΠΗ» Περαίας, με την οποία έγινε η έναρξη του προγράμματος, η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου, η Μικτή Χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας  και η Χορωδία της Νέας Αγχιάλου. Οι εξαιρετικοί μαέστροι, χορωδοί  και μουσικοί, συνέβαλαν στην επιτυχία της χορωδιακής  συνάντησης.

Οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμα τους με αρτιότητα και ευαισθησία. Τα γνωστά κι αγαπημένα έργα που ακουστήκαν συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό που ανταποκρίθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η συμμετοχή του μουσικόφιλου κοινού απέδειξε την καλλιτεχνική αξία της χορωδιακής μουσικής και τη συμβολή της στον πολιτισμό.

Η Χορωδία μας, με την Διεύθυνση της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή και τη συνοδεία στο πιάνο της  Φρόσως Γαρδικλή, πραγματοποίησε μία μεστή και εντυπωσιακή εμφάνιση, με ένα πρόγραμμα αγαπημένων Ελλήνων Συνθετών, και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Οι φιλοξενούμενες χορωδίες, πριν την εκδήλωση, ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο Πασχάλη Σταντσούρη στα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία παλαιοχριστιανικής εποχής της Ν. Αγχιάλου. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης.

Η χορωδία μας οραματίζεται ότι θα παραμείνει πιστή σε αυτή την παράδοση αναβαθμίζοντας  το καλλιτεχνικό της  έργο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ως  επίσημοι προσκεκλημένοι, η υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου κος Μιχάλης Καπουρνιώτης, η πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Βόλου κα Γιούλη Μποντού, ο πρώην Δήμαρχος της Ν. Αγχιάλου κος Γεώργιος Δράγνες, ο Πρόεδρος του  Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου η «ΔΗΜΗΤΡΑ» κος Ιωάννης Κίτσιος και πλήθος κόσμου.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες :

  • Στην Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Βόλου κα Δέσποινα Κότογλου, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κο Γαλάτη και στην κα Χρύσα Δραντάκη, για το αμέριστο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της εκδήλωσης
  • Στους χορηγούς προϊόντων: Τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», τον κο  Ν.Τοκαλή & ΣΙΑ Ε.Ε , τους Αφούς Μπούτλα  και τις Ανθοδιακοσμήσεις «Κατσαούνης» Αλμυρού.
  • Σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα ,στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στην εφημερίδα «Ο Λαός του ΑΛΜΥΡΟΥ», στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ ,στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, στον Αλμυρό INFO, ΣΤΟ Radio ENA 102,5 FM ,που αγκάλιασαν, πρόβαλλαν και διαφήμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση.

 

Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει, την μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή και όλους τους χορωδούς  μας, για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Από την επιτροπή


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…