• 14 Δεκεμβρίου, 2018

Επίσκεψη αγάπης του γυμνασίου Ευξεινούπολης στις Άσπρες πεταλούδες και στην ΕΡΑ Βόλου

Επίσκεψη αγάπης του γυμνασίου Ευξεινούπολης στις Άσπρες πεταλούδες και στην ΕΡΑ Βόλου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης   επισκέφτηκαν  το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» την Τρίτη  11/12/2018 ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ιδρύματος να συνδράμουμε στη δράση «Ελάτε όλοι μαζί να στήσουμε το  Χριστουγεννιάτικο Δένδρο  της Ελπίδας»  ώστε να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών για ένα χρόνο.

Οι μαθητές πρόσφεραν στα παιδιά γάλα εβαπορέ  και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Πρόσφεραν όμως χαρά και αγάπη και εισέπραξαν  αληθινή  αγάπη. Η χορωδία με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Κούτσικου  Άννας τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και  έκανε  τα παιδιά ευτυχισμένα. Ξεναγήθηκαν στην Πρότυπη Μονάδα Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος, έναν εκπληκτικό  και μοναδικό χώρο  που υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική δωρεά και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έγραψαν τις ευχές τους  και  ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικες εικόνες σε ένα πανό μαζί με τα παιδιά του ιδρύματος.

Ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.  Οι εκπαιδευτές συνεχάρησαν  τους μαθητές για την ευγένεια τους  και ευχαρίστησαν για την αγάπη και τη χαρά που πρόσφεραν στους ανθρώπους του Ιδρύματος. Όλοι μαζί ζήσαμε τα πραγματικά Χριστούγεννα  εκείνη την ημέρα στο Ίδρυμα.

Τα παιδιά της χορωδίας  επίσης με την κ. Κούτσικου Α. και την κ. Διανελλοπούλου Ε. επισκέφτηκαν τον Ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Βόλου 101,2, ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του. Τραγούδησαν για το κοινό της εκπομπής και ευχήθηκαν σε όλους Καλά  Χριστούγεννα.

                                                                                                                        Η Διευθύντρια

                                                                                                                    Σταυραντώνη Μαρία