- 20 Ιουνίου, 2018
Καρπούζι ψητό με μέλι, δυόσμο και ξινο-μυζήθρα – συνταγή
Το καρπούζι έχει γίνει συνώνυμο με το καλοκαίρι και όχι άδικα. Είναι δροσιστικό και γλυκό και μας βοηθάει να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, στην πραγματικότητα είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Σήμερα θα σας δώσω έναν εναλλακτικό αλλά φοβερά απολαυστικό τρόπο να γευτείτε το αγαπημένο αυτό φρούτο. Καρπούζι ψητό λοιπόν με μέλι, δυόσμο και ξινο-μυζήθρα!!!
Υλικά:
6 χοντρές φέτες καρπούζι (περίπου 5 εκ.)
1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
6 κουταλιές γλυκού μέλι
6 κουταλιές του γλυκού ξινο-μυζήθρα
Εκτέλεση:
Κόβουμε 6 χοντρές φέτες από ένα καρπούζι, περίπου 5 εκατοστά. Ζεσταίνουμε καλά την ψησταριά μας ή το σχαροτήγανο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε από μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά ξινο-μυζήθρα και τον φρέσκο δυόσμο. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, το ψητό καρπούζι αφήνει μια γλυκιά, μελωμένη γεύση που θα σας ξετρελάνει.
Μυστικά συνταγής:
Εάν δεν ξέρετε να διαλέγετε το σωστό καρπούζι, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το «κονάκι» της οικογένειας ΔΗΜΟΥ στην Ευξεινούπολη (έναντι υδραγωγείου). Εκτός ότι θα πάρετε καρπούζι με πλούσια γεύση και πεπόνι με απίστευτη μοσχοβολιά, θα γεμίσετε με αρώματα των βασιλικών της κυρίας Μαρίας, που ευωδιάζουν όλη την περιοχή.
Καλό καλοκαίρι σε όλα τα μικρά-μεγάλα βασανάκια μας που τελείωσαν και αυτή τη σχολική χρονιά τους.