• 15 Μαΐου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

έκδοση 12-5-2018

Το facebook ευχή και κατάρα!

Το facebook πλέον αποτελεί εργαλείο για όλους μας. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούμε τις σελίδες επαγγελματικές και προσωπικές, για να προωθήσουμε προϊόντα ή και εκδηλώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις μας λύνει τα χέρια καθώς αντλούμε ειδήσεις ή και παίρνουμε τον σφυγμό των αναγνωστών μας, μέσα από τα σχόλια και τα στατιστικά στοιχεία.

Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές fake stories (ψευδείς ειδήσεις)  διασπείρονται από μέλη της ιντερνετικής παρέας, είτε εν γνώσει τους, είτε από λάθος. Θέλει πολύ προσοχή αυτή η τεράστια πλατφόρμα του «φατσοβιβλίου».

Πρόσφατα, φίλη μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Λίγο πριν κατηγορηθούμε ως αναίσθητοι… διαπιστώσαμε όλοι μαζί, ότι το κάλεσμα που είχε δει αφορούσε περίπτωση που έληξε πριν χρόνια. Ευτυχώς η επιμονή μας να διασταυρώσουμε στοιχεία και να επικοινωνήσουμε με την οικογένεια έφερε αποτέλεσμα. Φαντάζεστε να είχαμε κάνει την έκκληση, αναγνώστες μας να είχαν κάνει καταθέσεις και να έπρεπε να ανακαλέσουμε έπειτα;

Σε ακόμη μια περίπτωση, στο παρελθόν, έπρεπε να δημοσιεύσουμε είδηση θανάτου συμπολίτη μας. Και πάλι, ζητήσαμε να μιλήσουμε με την οικογένεια και να διασταυρώσουμε στοιχεία. Τελικώς, αντιληφθήκαμε ότι η οικογένεια δεν είχε ενημερωθεί ακόμη. Βεβαίως και κρατήσαμε την είδηση αδημοσίευτη, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η οικογένεια είχε ενημερωθεί και τα σχετικά με την απώλεια του συμπολίτη μας να επιβεβαιωθούν.

Βλέπετε λοιπόν ότι και η δική μας δουλειά έχει τις δυσκολίες και τις ευθύνες της.

 

Χικ!

Συνέβη κι αυτό… Για να αντέξεις 2 υφυπουργούς και λοιπούς τοπικούς πολιτικούς… μαζί με την πορτοκαλάδα στο μπουφέ, ένα Jhonny… πρέπει να το προβλέψεις!

Αγάπη μόνο για τον ηθικό αυτουργό!

 

Δημοτικό Στάδιο

Τι δεν καταλαβαίνετε; Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού… Δημοτικό… Των Δημοτών σα να λέμε… του κόσμου όλου… Κάποιοι επιθυμούν διακρίσεις. Γιατί το έδωσε στον ένα ή στον άλλο; Μας ρωτάνε κάποιοι. Γιατί όχι; Απαντώ! Διοργανώσεις να γίνονται, κόσμος να έρχεται στον Αλμυρό. Στην τελική, αν κάποιος χρησιμοποιήσει με άδεια το στάδιο και καταχραστεί της εμπιστοσύνης και της αδείας, ας μπουν κυρώσεις. Αλλά γενικά, ενισχύεται και καλώς ενισχύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι εκδηλώσεις επαγγελματιών του Αλμυρού. Ταπεινή μας γνώμη πάντα!

 

Από σπόντα περήφανη!

Αλήθεια, όταν καλύπτουμε πολυπληθείς εκδηλώσεις και καλοδιοργανωμένες… αισθανόμαστε περήφανοι! Περήφανοι για τον Αλμυρό μας, περήφανοι για τις εικόνες που μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο μέσα από την εφημερίδα και κυρίως το e-almyros.gr.

 

Καιροί για γερά νεύρα

Οι επαγγελματίες είμαστε ξέπνοοι από κουράγιο και οικονομικές εξυπνάδες για να καταφέρουμε να βγάλουμε τα της εφορίας και τα των ταμείων… Είναι καιροί για γερά νεύρα. Για τους περισσότερους η ισορροπία παροχών, ποιότητας και τιμών, έχει χαθεί. Η ψυχραιμία είναι το ζητούμενο;  Ή μάλλον το χαμένο αγωνιστικό πνεύμα, για να ζητήσουμε πίσω τη ζωή μας;

 

Επαγγελματίας είναι…

Επαγγελματίας είναι α) αυτός που έχει ως ΚΑΔ στην εφορία αυτό που λέει ότι κάνει ως επάγγελμα… β) αυτός που ζει-επιβιώνει, από αυτό που κάνει ως επάγγελμα, ή έστω που υπολογίζει ή επενδύει οικονομικά σ’ αυτό. Και πάλι ταπεινή μας γνώμη. Βεβαίως και ο καλός επαγγελματίας, συμμετέχει ή ενημερώνεται και από Σωματεία ή Ενώσεις, σπεύδει σε επενδύσεις ή συνέδρια και εκθέσεις, έχει την αναγνώριση συναδέλφων του κτλ κτλ… Αρχικά όμως πρέπει να πληροί τα παραπάνω α) και β).

 

Χα, χα!

Από τα ωραία του facebook… «περίμενα τον πρίγκιπα στο άλογο μια ζωή και τελικά ήρθε ο Κάρολος με μια Καμήλα».