- 15 Φεβρουαρίου, 2018
Λικέρ ρόδι με τσίπουρο – Συνταγή
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κούπα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 – 4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τσίπουρο, την ζάχαρη, τους σπόρους ροδιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει (για περίπου ένα 10 λεπτό) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε όπως είναι όλα τα υλικά για 24 ώρες. Μόλις περάσουν 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα μας και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Το χρώμα του λικέρ μας εξαρτάται από το χρώμα του καρπού (ροδιού). Συνήθως έχει ένα καθαρό βυσσινί χρώμα που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις. Προσωπικά το λατρεύω αυτό το ποτό, εύχομαι να το απολαύσετε.