• 23 Οκτωβρίου, 2017

Αρχ. Ιωακείμ Βασιλάκος για την κατεστραμμένη από το ISIS εκκλησία στην Βεγγάζη: Η ψυχή μου έχει ματώσει…

Αρχ. Ιωακείμ Βασιλάκος για την κατεστραμμένη από το ISIS εκκλησία στην Βεγγάζη: Η ψυχή μου έχει ματώσει…

Ο Αλμυριώτης στην καταγωγή, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βασιλάκος, ο οποίος διακόνησε στην Βεγγάζη της Λιβύης, μας απέστειλε το παρακάτω μήνυμα, βαθιά θλιμμένος, για την κατεστραμμένη Ορθόδοξη Εκκλησία από τα χέρια τζιχαντιστών.:

Η ψυχή μου έχει ματώσει, η καρδιά μου κλαίει βλέποντας την κατεστραμμένη από τον φανατισμό Ελληνική Εκκλησία μας, την Εκκλησία μου… το μέρος που διακόνησα και υπηρέτησα προ ετών στην Βεγγάζη της Λιβύης! Και αναρωτιέμαι, που βρίσκεται το Ελληνικό κράτος προκειμένου να υπερασπιστεί τα όσια και τα ιερά μας!

Υπήρξε το αραξοβόλι όλων αυτών των ξενιτεμένων Ελλήνων Ορθοδόξων, αλλά και άλλων Ορθοδόξων αδελφών μας από όλο τον κόσμο, και τώρα; Ένα βουνό από χαλάσματα! Παναγία μου δώσε και πάλι να ανοίξει και να λειτουργήσει ο Ναός σου!!!

Το μόνο που με παρηγορεί αυτές τις στιγμές, είναι πως εγώ, ο ελάχιστος, (και κυριολεκτώ), με τις ευλογίες Της Α.Θ.Μ. Του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κκ Θεοδώρου, αλλά και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω την Παναγία μας εκεί, στην κατά τα άλλα φιλόξενη και όμορφη Βεγγάζη! Ευγνώμων!!!

Θέλω να ενημερωθεί ο κόσμος γιατί ποτέ δεν τον ενημερώνουν! Έως και πριν δύο χρόνια διακονούσα εκεί, ως εφημέριος, και ως Αρχιερατικός επίτροπος Βεγγάζης και πάσης Κυρηναϊκής! Την κατέστρεψαν και την λεηλάτησαν οι τζιχαντιστές του ISIS , οι οποίοι είχαν την περιοχή της Βεγγάζης μέχρι πρότινος! Πρώτα τη λεηλάτησαν και έπειτα την ανατίναξαν. Εάν μπορούσα να πάω, και τώρα θα πήγαινα….να καθαρίσω με τα χέρια μου τα μπάζα από την Παναγιά μας!!

Είμαι από εχθές που μου έστειλαν τις φωτογραφίες από την Βεγγάζη, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση! Αυτόν τον καιρό, υπηρετώ στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, έως ότου ανοίξει ο Θεός τον δρόμο και επιστρέψουμε στην Λιβύη….! Σας ευχαριστώ.

 

Συναισθανόμαστε τη λύπη και την αγωνία του Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ και ευχόμαστε Θεού θέλοντος, αλλά και με τα έργα και την προσπάθεια των ανθρώπων, να μπορέσει να ανοικοδομήσει την εκκλησία.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Αλμυρού

Εκδήλωση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Αλμυρού

Επίσκεψη για καλλωπισμό με ταυτόχρονη άσκηση των μαθητών, στο κτήριο της Δ.Δ.Ε. στο Βόλο Το 1ο…