• 14 Σεπτεμβρίου, 2017

Αποχώρηση, εντάσεις και …”καρφιά” στη συζήτηση για την επιδότηση του Γ.Σ.Α.

Αποχώρηση, εντάσεις και …”καρφιά” στη συζήτηση για την επιδότηση του Γ.Σ.Α.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χθες Τετάρτη 13-9-2017, ο Σπύρος Ράππος ζήτησε την αναβολή του λόγω αγώνα Εθνικής. Τελικά, το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό και συζητήθηκαν κανονικά τα 35 θέματα, μια ερώτηση, ένα εκτός ημερησίας θέμα και 3 ανακοινώσεις.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε θέσει ερώτημα σχετικά με τη στήριξη του Γ.Σ.Α. ως μοναδική ομάδα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας της πόλης μας, το οποίο και επανέφερε στη χθεσινή συζήτηση του Δ.Σ.

Οι σύμβουλοι, δέχθηκαν να συζητηθεί η ερώτηση, μαζί με τα θέματα παραχώρησης δημοτικών χώρων στους συλλόγους και ψήφισης και διάθεσης πιστώσεων για την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Κ. Εσερίδης, ενημέρωσε για τις συναντήσεις του σχετικά με τον επίτροπο λέγοντας: Από την πλευρά του επιτρόπου, δεν επιτρέπεται η χορηγία από τον Δήμο. Η ΕΠΟ πιέζει για ρύθμιση ώστε να μπορούν οι Δήμοι να χρηματοδοτούν ερασιτεχνικές ομάδες. Προγραμματίζουμε να φτιάξουμε το γήπεδο, με αδειοδότηση, στατικές μελέτες, να φτιάξουμε το ταρτάν, τις κερκίδες, το στέγαστρο και να τοποθετηθούν καθίσματα. Η πρότασή μας είναι να δοθούν 30.000 στον Γ.Σ.Α. και 20.000 στις υπόλοιπες ομάδες, αν επιτραπεί.

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, έκανε διορθώσεις επί της διαδικασίας, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να έρθουν στην οικονομική επιτροπή για να εγκριθούν και να γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού. Οι διακοπές που έγιναν από τους συμβούλους κατά την τοποθέτησή του, αλλά και οι αποκρίσεις των συμβούλων, οδήγησαν τον πρώην Δήμαρχο, να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας “φέρνετε θέματα άλλα ντ’ άλλων, βοηθάμε, διορθώνουμε και βγαίνουμε και φταίχτες; είμαι αηδιασμένος από τη συμπεριφορά σας”.

Ο Νίκος Τσανής, επικεφαλής της ΕΔΚ στην τοποθέτησή του τόνισε: έχουμε καταθέσει από 3/8 μια ερώτηση και το φέρνετε ως θέμα. Ήρθατε προετοιμασμένοι; Έχετε δημιουργήσει προϋποθέσεις; Αν θέλετε, ας βάλουμε όλοι πλάτη να λύσουμε το θέμα του Γ.Σ.Α. Έχετε τη διάθεση να το λύσουμε ή κάποιοι της Δημοτικής Αρχής θέλετε να κάψουμε το θέμα;

Ο Δήμαρχος ανταπάντησε: ο τόπος όλων μας είναι κοινός, να βρούμε δηλαδή λύση. Δεν μπορώ να λέω ψέματα και να βάλω χρήματα που δεν θα δοθούν.

Στη συνέχεια η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, υπέβαλε αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου, στις οποίες διαφαίνεται ότι ο επίτροπος είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει το δεδικασμένο. Μπορούν να επιδοτηθούν μετακινήσεις και δράσεις των ομάδων και βεβαίως και του Γ.Σ.Α.

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Τσούτσας είπε μεταξύ άλλων”ο νόμος είναι σαφής, μπορείς να χορηγήσεις ποσοστό των τακτικών εξόδων, αν πάρουμε δηλαδή ένα-ένα τα βήματα και πάμε συντεταγμένα, θα τα πάρουμε τα χρήματα για το Γ.Σ.Α.”

Τελικά ψηφίστηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο Γ.Σ.Α. να λάβει την επιχορήγηση για έξοδά του του ύψους των 30.000 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες ομάδες θα διαμοιραστούν τα 20.000 ευρώ.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αρνητικό ψήφισμα για την επένδυση LNG στον Παγασητικό κόλπο

Αρνητικό ψήφισμα για την επένδυση LNG στον Παγασητικό κόλπο

Με προεκλογικές αντεγκλήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού Δεν έλειψαν οι προεκλογικές αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού…
Δίχασε παρατάξεις η γνωμοδότηση για Διαλυτήριο Οχημάτων στην θέση «Νταγιάς»

Δίχασε παρατάξεις η γνωμοδότηση για Διαλυτήριο Οχημάτων στην θέση «Νταγιάς»

Γόνιμη ήταν η συζήτηση για την γνωμοδότηση λειτουργίας για Διαλυτήριο Οχημάτων που Βρίσκονται στο Τέλος του…