• 12 Αυγούστου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 12-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 12-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ” στον τίτλο κάθε θέματος, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

LIVE BLOG: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αττική – Εκκενώθηκε η Πεντέλη – Αλλάζουν συνεχώς οι άνεμοι

Σε τρία μεγάλα μέτωπα εκτείνεται η φωτιά στην Αττική, σε Γραμματικό, Ανατολή και Πεντέλη με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Φωτιά στην Αττική: Σε ξενοδοχεία οι πληγέντες – Πού θα κάνουν αίτηση

Για τους πληγέντες από τη φωτιά στην Αττική, δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή τους. Ειδικότερα, την πλατφόρμα δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν, επίσης, με το 213 2047893.

Φωτιά στην Αττική: Στο συντονιστικό από νωρίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από νωρις το πρωί βρέθηκε στο ΕΣΚΕΔΙΚ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο μέτωπο η Περιφέρεια Αττικής με όλες οι απαιτούμενες υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα

Στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», που έχει στηθεί στο Καπανδρίτι, βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να παρακολουθεί στενά και να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα της βορειοανατολικής Αττικής.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για πυρκαγιές οι Σποράδες- Στην Αθήνα Βολιώτες πυροσβέστες

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται οι Σποράδες, καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Πολιτική Προστασία. Η χερσαία Μαγνησία βρίσκεται στο «κίτρινο», με υψηλό τον κίνδυνο και όλες τις υπηρεσίες σε ετοιμότητα.

Ανήλικοι στην Αλόννησο έστειλαν στο Νοσοκομείο 19χρονο Ιταλό

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι γονείς πέντε ανηλίκων ημεδαπών, που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο Νοσοκομείο έναν 19χρονο Ιταλό τουρίστα. Αιτία, φαίνεται πως ήταν μία κοπέλα, με την οποία βρισκόταν στην ίδια παρέα ο Ιταλός και είχε παλαιότερα σχέση ένας από τους ανήλικους.

Ράχες: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα – Τέσσερις τραυματίες – Μια σύλληψη

Το ένα από τα δύο παιδιά που μαχαιρώθηκαν διακομίστηκε στη Λάρισα γιατί είχε χτυπηθεί ο πνεύμονας – Το δεύτερο παιδί νοσηλεύεται στο ΓΝ Λαμίας – Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες – Αναζητούνται οι υπόλοιποι που διέφυγαν με μαύρη Mercedes.

«Στα κάγκελα» οι κτηνοτρόφοι λόγω μη διάθεσης αρνιών – Ζητούν να ανοίξουν τα σφαγεία για ζώα που είναι υγιή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν τα αρνιά τους προς σφαγή, ενόψει Δεκαπενταύγουστο, ώστε να πάρουν μια οικονομική ανάσα για το επόμενο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν με απορία να γίνονται εισαγωγές αρνιών από Ρουμανία, όπου επίσης υπήρξε πρόβλημα με την πανώλη.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσεκτικοί οι επενδυτές, χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα

Η πρόσφατη πτώση στις διεθνείς αγορές, που επηρέασε σημαντικά το ελληνικό χρηματιστήριο, οδηγώντας το κάτω από τις 1.400 μονάδες, αποδίδεται στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, για δεύτερη φορά από το 2007.

Εισβολή στην Κουρσκ: Ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων, λέει η Μόσχα

«Χιλιάδες» στρατιωτικοί συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος, ενώ η Μόσχα διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως πλέον «σταμάτησε» την προέλαση βαθύτερα στο έδαφός της μονάδων του Κιέβου.

Βατές και συμφέρουσες οι δράσεις eco-schemes σε ελαιώνες και σιτηρά, μικρότερο το πριμ στη Διατήρηση Βιολογικών

Σιτάρι, Κριθάρι, Σίκαλη, Βρώµη ή Τριτικάλε µόνο και µόνο που θα δηλωθούν στο ΟΣ∆Ε 2024, έχουν απευθείας πριµ οικολογικών σχηµάτων 13 ευρώ το στρέµµα και επιπλέον δεν «κλειδώνονται» έξω από άλλα πολυετή πριµ αγροπεριβαλλοντικών του ΠΑΑ ή άλλες δράσεις eco-schemes.

Αιτήσεις για Ομάδες Παραγωγών, με προϋπολογισμό 31,1 εκ. ευρώ, πως πληρώνει πριμ

Στόχος της παρέμβασης είναι η συνεργασία των γεωργών – κτηνοτρόφων και η ενθάρρυνσή τους να συστήσουν/συμμετάσχουν σε συλλογικά σχήματα (ομάδες παραγωγών ή οργανώσεις παραγωγών) στον τομέα της γεωργίας/κτηνοτροφίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.

Τέλος Σεπτεμβρίου η επόμενη πληρωμή εξόφλησης για Daniel, τι θα αφορά

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις, που είχε την Πέμπτη (1/8), με εκπροσώπους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και Καρδίτσας.

Ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε ότι μεταξύ των τεσσάρων νομών υπάρχει μόνο στην Λάρισα ένα ποσοστό αγροτών που δεν έχουν λάβει το υπόλοιπο των αποζημιώσεων πέρα της προκαταβολής.

Με Γιώργο Πάγακλο και Aida η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Πρωτεσιλάου

Έπεσε η αυλαία στο φετινό τουρνουά τένις στα γήπεδα στο Κουρί

Πετάει για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Καναδά ο Παπακωνσταντίνου

ΔΤ Δήμου Αλμυρού για τη φωτιά στο Τραχήλι Αχιλλείου

Χρ. Μπουκώρος για Παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ

 


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 16-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 16-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Δευτέρας 16…
Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 13-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 13-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 13…