• 22 Ιουλίου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσία της Χορωδίας εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλμυρού!

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσία της Χορωδίας εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλμυρού!

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, στα πλαίσια των καλοκαιρινών  καλλιτεχνικών δράσεών της είχε την ευκαιρία μέσω της  αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης του Δημάρχου αλλά και του Δήμου Αλμυρού να κάνει τρεις σημαντικές εμφανίσεις, εκπροσωπώντας  για ακόμη μια φορά επάξια τον Δήμο μας, προάγοντας έτσι τον πολιτισμό και τον τόπο μας. Οι ακούραστοι Χορωδοί, μαζί με την Μαέστρο τους, Μαριάννα Σαμαρτζή, αποδεικνύουν κάθε φορά με την συνεχόμενη δουλειά τους ότι είναι άξιοι πρεσβευτές του Αλμυρού, και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα, μέσα από το  ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, συνοδευόμενο τις περισσότερες φορές με πολλά  ενθουσιώδη «Μπράβο».

Πρώτος σταθμός ο Δήμος Λαρισαίων την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, προσκεκλημένη στα πλαίσια της 5ης Εαρινής Συνάντησης Χορωδιών Λάρισας, άρτια διοργανωμένη από τον Δήμο Λαρισαίων & την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτών Ισότητας στην κατάμεστη εξαιρετική αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και με την καλλιτεχνική διοργάνωση και επιμέλεια του Καταξιωμένου Μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Μάτη και με τη συμμετοχή 3 ακόμη Χορωδιών. Η Χορωδία μας απέσπασε τα θετικότατα σχόλια του κοινού καθώς και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού ο οποίος και παρότρυνε και σε άλλες καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Δεύτερος σταθμός ο Δήμος Επιδαύρου – Λυγουριό το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, προσκεκλημένη στα πλαίσια της 22ης Χορωδιακής Συνάντησης της Δημοτικής Χορωδίας Δήμου Επιδαύρου ενταγμένη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, με τη συμμετοχή ακόμη δύο εξαιρετικών Χορωδιών και με τη συνοδεία του εμψυχωτικού χειροκροτήματος του ζεστού και ενθουσιώδους κοινού, η Χορωδία μας βίωσε ακόμη μία σημαντική χορωδιακή παρουσίαση. Ο διακεκριμένος Μαέστρος της Χορωδίας Δ. Επιδαύρου και Αρχιμουσικός κ. Θεοδόσης Αντωνιάδης, απέδειξε ακόμη μια φορά το πόσο καλά  γνωρίζει να διοργανώνει υψηλών απαιτήσεων Χορωδιακές και μη μεγάλες διοργανώσεις.

Τρίτος σταθμός η Καστοριά το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, συμμετοχή στο τριήμερο 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Άργους Ορεστικού», προσκεκλημένη της Χορωδίας του Μορφωτικού Συλλόγου «  Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. Ακόμη μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση με τη συμμετοχή δέκα Χορωδιακών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου επιμελήθηκαν  η εκλεκτή  Μαέστρος και αγαπημένη φίλη Αργυρώ Χαραλάμπους μαζί με τους συνεργάτες της. Η Χορωδία μας και εκεί, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό και στάθηκε αντάξια των προσδοκιών  και των απαιτήσεων.

Η Μικτή Χορωδία, και στις τρεις εμφανίσεις, παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο Ελλήνων συνθετών, το οποίο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το φιλόμουσο κοινό, κάτι που συγκίνησε όλους τους Χορωδούς, τους Μουσικούς αλλά και την Μαέστρο, Μαριάννα Σαμαρτζή καθώς ήταν η καλύτερη ηθική ανταμοιβή όλων των κόπων και προσπαθειών.

Πολύτιμη και σημαντική όμως και για αυτή την επιτυχημένη εμφάνιση ήταν η μουσική συνοδεία της Χορωδίας από την Πιανίστα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού Φρόσω Γαρδικλή στο Πιάνο αλλά και την άρτια προετοιμασία, διδασκαλία και διεύθυνση από την Μαέστρο της Χορωδίας,  Μαριάννα Σαμαρτζή.

Η κάθε Χορωδιακή βραδιά ολοκληρώθηκε και στις τρεις περιπτώσεις με φαγητό από τους διοργανωτές και τραγούδι από όλους όπου γίναμε μία μεγάλη χορωδία και οι μουσικοί κόσμοι και πολιτισμοί της κάθε περιοχής ήρθαν πιο κοντά.

Την επόμενη μέρα πριν και την αναχώρηση οι Χορωδοί επισκέφτηκαν μέρη ξεχωριστού φυσικού αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η επιστροφή έφερε στις αποσκευές της ξεχωριστές εμπειρίες και αναμνήσεις, που δίνουν τη δύναμη στους ακούραστους Χορωδούς να συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους, συνεχίζοντας τις πρόβες τους και μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να  συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού, με πιο άμεση στις  17 Αυγούστου, μεγάλη ημέρα εορτασμού του Δήμου για την απελευθέρωση, στην δική της μεγάλη γιορτή, στον προαύλιο Χώρο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Η Χορωδία Δήμου Αλμυρού παρουσίασε το έργο της σε φεστιβάλ στο Καρπενήσι

Η Χορωδία Δήμου Αλμυρού παρουσίασε το έργο της σε φεστιβάλ στο Καρπενήσι

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού παρευρέθηκε στο 26ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου το οποίο έλαβε…