• 5 Ιουλίου, 2024

Κουρέτας για πόσιμο νερό και Παγασητικό: «Να ακούμε τους θεσμικούς φορείς και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις» – Νέα ενημέρωση από Περιφέρεια και ΕΟΔΥ

Κουρέτας για πόσιμο νερό και Παγασητικό: «Να ακούμε τους θεσμικούς φορείς και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις» – Νέα ενημέρωση από Περιφέρεια και ΕΟΔΥ

Καταιγιστικοί απέναντι σε όσους προσπαθούν -όπως λέχθηκε- να δημιουργήσουν εντυπώσεις, με ψευδείς ειδήσεις για την καταλληλότητα των νερών, ήταν οι τοπικοί άρχοντες, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, σε σχετική συνέντευξη τύπου.

Δέχθηκαν ερωτήσεις και έκαναν δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Σποράδων και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και οι  Δήμαρχοι Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, Περιφερειακή Αρχή και Δημοτικές Αρχές, ξεκάθαρα επικοινωνούν σε πολίτες και τουρίστες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ότι δεν θα γίνει ανεκτή περαιτέρω παραπληροφόρηση του κόσμου και ότι υπάρχει μέριμνα των Αρχών και ότι δεν είναι απλώς καθαρά και ανεκτά πόσιμο και …κολυμβητικό νερό, αλλά εξαιρετικά.

Για όσους κινδυνολογούν ακούστηκαν σκληρά λόγια… χαρακτηρίστηκαν πολιτικά σκουπίδια από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, ότι για όσα διαδίδουν βρίσκονται στα όρια του ποινικού αδικήματος, ενώ ο κ. Εσερίδης, Δήμαρχος Αλμυρού, κάλεσε όλους να λειτουργούν στο εξής με υπευθυνότητα.

Κατά την συνέντευξη τύπου έγιναν ανακοινώσεις αναφορικά με την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης, μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των 200 περίπου δειγμάτων, τα οποία λήφθηκαν από γεωτρήσεις, πηγές, υδατοδεξαμενές, δίκτυα. Διαπιστώθηκε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έγινε σχολαστικός έλεγχος σε συνεργασία με το ΕΑΓΜΕ, όλων των γεωτρήσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ακόμη και εκείνων που χρησιμοποιούντα για άρδευση, προκειμένου να εκτιμηθεί η ποιότητα των νερών του υδροφόρου ορίζοντα. Διαπιστώθηκε ότι όλες οι μετρήσεις ήταν εντός των ορίων και κριτηρίων της νομοθεσίας, με εξαίρεση μία γεώτρηση που ενοχοποιείται για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που συνέβησαν το πρώτο πενθήμερο του μηνός Ιουνίου 2024, της οποίας διακόπηκε η λειτουργία και σφραγίστηκε.

Έγινε εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών στις ακτές κολύμβησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επηρεάστηκαν από τις θεομηνίες DANIEL και ELIAS και εκτείνονται εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου και κατά την περίοδο Απριλίου  – Ιουνίου 2024 γίνονταν τακτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα των νερών όλων των ακτών κολύμβησης του Παγασητικού Κόλπου και των ακτών των Δήμων Ζαγοράς Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, εκπληρώνουν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας, όπως έχει ανακοινωθεί με τα δελτία τύπου που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.


Σχετικά Άρθρα

Νέο Φαρμακείο στις Μικροθήβες

Νέο Φαρμακείο στις Μικροθήβες

Με ένα μήνυμά του ο πρόεδρος των Μικροθηβών κ. Νίκος Σταφυλοπάτης, καλοσωρίζει το νέο φαρμακοπειό στο…
Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αν υπάρχει η Ορθοδοξία σήμερα είναι χάρη στους αγίους πατέρες μας. Οι άγιοι πατέρες μας είναι…
Αστείρευτο γλέντι στη χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Βρύναινας

Αστείρευτο γλέντι στη χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Βρύναινας

Νωρίτερα από άλλες χρονιές, το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου, διοργανώθηκε φέτος η καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού…