• 19 Ιουνίου, 2024

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Άγρια ζωή της λίμνης Κάρλας»

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Άγρια ζωή της λίμνης Κάρλας»

 Για τρίτη χρονιά η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του Facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ διοργανώνει τον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την άγρια ζωή στη λίμνη Κάρλα.

Η διοργάνωση γίνεται με την αρωγή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (πανίδα, χλωρίδα, οικότοποι-ενδιαιτήματα, μικρόκοσμος). Η θεματογραφία του διαγωνισμού είναι: άγρια ζωή, μικρόκοσμος, φυτά, τοπίο, άνθρωπος και περιβάλλον.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών ορίζεται έως και η 30ή Ιουνίου 2024 (η ημερομηνία υποβολής συμμετοχής αποδεικνύεται από τα ψηφιακά δεδομένα της αποστολής του e-mail). Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου 2024 και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του Facebook.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό μέσω της προσέλκυσης των φωτογράφων στη Λίμνη Κάρλα να αποτυπώσει όσο καλύτερα μπορεί την Άγρια Φύση της περιοχής. Εξ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό το λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως και πέντε φωτογραφίες ανά θεματογραφία ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε προγενέστερο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail karla.photocontest.tsekoura@gmail.com χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ. υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπωνύμου κτλ.). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data.


Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου – Το πρόγραμμα

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου – Το πρόγραμμα

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με τους τοπικούς συλλόγους, τη Μουσική Δημοτική…
Σημαντική στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Σημαντική στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων, βρίσκει ακόμη μία σημαντική στήριξη, στον αγώνα…
Χορευτικό αντάμωμα στα Κανάλια

Χορευτικό αντάμωμα στα Κανάλια

Χορευτικό αντάμωμα με συμμετοχή χορευτών από επτά συλλόγους θα πραγματοποιηθεί στο χωριό των Καναλίων Δήμου Ρήγα…