• 19 Ιουνίου, 2024

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Άγρια ζωή της λίμνης Κάρλας»

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Άγρια ζωή της λίμνης Κάρλας»

 Για τρίτη χρονιά η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του Facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ διοργανώνει τον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την άγρια ζωή στη λίμνη Κάρλα.

Η διοργάνωση γίνεται με την αρωγή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (πανίδα, χλωρίδα, οικότοποι-ενδιαιτήματα, μικρόκοσμος). Η θεματογραφία του διαγωνισμού είναι: άγρια ζωή, μικρόκοσμος, φυτά, τοπίο, άνθρωπος και περιβάλλον.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών ορίζεται έως και η 30ή Ιουνίου 2024 (η ημερομηνία υποβολής συμμετοχής αποδεικνύεται από τα ψηφιακά δεδομένα της αποστολής του e-mail). Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου 2024 και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του Facebook.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό μέσω της προσέλκυσης των φωτογράφων στη Λίμνη Κάρλα να αποτυπώσει όσο καλύτερα μπορεί την Άγρια Φύση της περιοχής. Εξ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό το λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως και πέντε φωτογραφίες ανά θεματογραφία ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε προγενέστερο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail karla.photocontest.tsekoura@gmail.com χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ. υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπωνύμου κτλ.). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data.


Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Δ.Τ. Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας: Η εγκατάλειψη του έργου της Κάρλας

Δ.Τ. Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας: Η εγκατάλειψη του έργου της Κάρλας

Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων λάβαμε και δημοσιεύουμε: Ένα χρόνο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση…