• 16 Ιουνίου, 2024

Βραβείο για το 1ο Δημοτικό Αλμυρού σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Βραβείο για το 1ο Δημοτικό Αλμυρού σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκήρυξε  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τις Ομάδες της Παιδικής HELMEPA της σχολικής χρονιάς 2023-2024 με θέμα:  «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες». Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Καπράλου Θεοδώρας κατέκτησε το Β΄ βραβείο στη δεύτερη κατηγορία για τις Α’, Β’, Γ’ τάξεις του Δημοτικού.

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Παιχνιδοκαμώματα, Ρέθυμνο, Α’, Β’ Τάξεις, Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, Α’ Τάξη, Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, Γ’ Τάξη.

Με μια πανέμορφη ομαδική εργασία, γεμάτη χρώματα και θάλασσα, ψάρια, φυτά, γλάρους, βαρκούλες και παιδιά, οι μαθητές έστειλαν το  μήνυμά τους για καθαρές θάλασσες.

 

Οι μαθητές γιόρτασαν την ημέρα περιβάλλοντος στο Αχίλλειο

Φέτος το 1ο Δημοτικό Αλμυρού γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και τη θάλασσα με το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου. Την Τρίτη 5 Ιουνίου το σχολείο πραγματοποίησε ένα μικρό ταξίδι στο παραθαλάσσιο χωριό Αχίλλειο. Όπως ανέφερε η Διευθύντρια κα Κρίκη, «εκεί μας καλωσόρισαν ο κ. Κατσιαβριάς Κώστας με την κ. Αμαλία. Επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, όπου μας περίμεναν οι 31 μαθητές/τριές του και οι τρεις δασκάλες τους. Οι φίλοι μας, μας πρόσφεραν όμορφους καλοκαιρινούς σελιδοδείκτες και οι μαθητές του σχολείου μας, τους πρόσφεραν τα δώρα που είχαν φέρει από τον Αλμυρό. Στη συνέχεια, στα πλαίσια της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, και Γ΄, τάξης και των δύο σχολείων, με τις δασκάλες τους κ.Βιβή, κ. Μαρία, κ. Φωτεινή, κ.Ρούλα,κ. Σοφία, κ.Αρετή,  δημιούργησαν ομαδικές εργασίες ζωγραφικής, με θέμα τη θάλασσα και την προστασία της. Την γνωρίσαμε καλύτερα, μάθαμε για τον μαγικό της κόσμο, την ζωγραφίσαμε, γράψαμε μηνύματα για την προστασία της.

Επισκεφτήκαμε  κατά τάξεις το «Μουσείο Θάλασσας». Εκεί με ξεναγό την κ. Αμαλία , οι μαθητές/τριες θαύμασαν τους πολύτιμους θαλάσσιους θησαυρούς. Εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου. Σκάφανδρο, παράξενα ψάρια, δεκάδες είδη μικρών και μεγάλων κοχυλιών, κοσμήματα από όστρακα και κοχύλια. Ήρθε και η ώρα του παιχνιδιού, στο γήπεδο για ποδόσφαιρο, στην παιδική χαρά και στο βόλεϊ. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας απέκτησαν 31 νέους  φίλους».


Σχετικά Άρθρα

Ενημέρωση μαθητών Αλμυρού κι Ευξεινούπολης για τον εκφοβισμό

Ενημέρωση μαθητών Αλμυρού κι Ευξεινούπολης για τον εκφοβισμό

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Ευξεινούπουλης και 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού,…
Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια για μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια για μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες…
Ημέρας παράδοσης και πολιτισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Ημέρας παράδοσης και πολιτισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

H Δευτέρα 27 Μαΐου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού καθώς στο…