• 15 Ιουνίου, 2024

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΜΑΘ για διοργάνωση του Ράλι Αλμυρός

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΜΑΘ για διοργάνωση του Ράλι Αλμυρός

Ήταν τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο, στις 10-11 Ιουνίου που δεκάδες οδηγοί, συνοδοί, παράγοντες και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην περιοχή του Αλμυρού για τη διοργάνωση του 5ου Ράλι Αλμυρός που διεξήχθη με επιτυχία στις ειδικές διαδρομές «Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη» και «Νηές».

Δυστυχώς, φέτος αυτή η σημαντική εκδήλωση που φέρνει κόσμο στον Αλμυρό δεν θα γίνει. Όπως ενημερωθήκαμε από τον διοργανωτή Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας, κατατέθηκε αίτημα προς την Ομοσπονδία (ΟΜΑΕ) για τη διεξαγωγή του Ράλι Αλμυρός και μίας Ανάβασης. Αρχικά απορρίφθηκαν και τα δύο αιτήματα, εντέλει όμως δόθηκε το πράσινο φως μόνο για τον αγώνα της Ανάβασης.

Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται η 1η Ανάβαση Πηλίου, στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλεών η οποία προσμετράει στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς ανήλθαν στις 45, αριθμός ρεκόρ για κύπελλο βορείου Ελλάδος. Η εκκίνηση είναι στη διασταύρωση του Αγ. Βλασίου και ο τερματισμός σε 3.2 χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και την διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο πανεπιστήμιο. Το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε προς την διαδρομή της ανάβασης και να στήσουν τα σέρβις τους στα σημεία που έχουν διαγραμμιστεί. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά την γέφυρα που του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες).

Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν 16:00 και το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκεί θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρουσίαση και την προβολή τους κάτω από το φεγγάρι με θέα την υπέροχη θάλασσα. Μετά θα υπάρξει ξεκούραση για όλους τους αγωνιζόμενους ώστε το πρωί να μας χαρίσουν ωραία και γρήγορα περάσματα.

Ο αγώνας την Κυριακή αρχίζει στις 12:00. Ο δρόμος το Σάββατο και την Κυριακή θα κλείσει μια ώρα πριν από την έναρξη. Τέλος μετά τη λήξη της αγωνιστικής δράσης, θα γίνει η απονομή μεταλλίων και κυπέλλων στο χωριό Άγιος Γεώργιος στην πλατεία.


Σχετικά Άρθρα

Ράλι Αλμυρός: 25 αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν 19 – Αποτελέσματα κάθε ειδικής διαδρομής

Ράλι Αλμυρός: 25 αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν 19 – Αποτελέσματα κάθε ειδικής διαδρομής

Το Ράλι Αλμυρός ολοκληρώθηκε περίπου στις 15:30 χωρίς απρόοπτα με εξαίρεση το ατύχημα που σημειώθηκε γύρω…
Έκλεισαν οι συμμετοχές για το Ράλι Αλμυρός – ονόματα οδηγών και πρόγραμμα

Έκλεισαν οι συμμετοχές για το Ράλι Αλμυρός – ονόματα οδηγών και πρόγραμμα

Με 29 πληρώματα θα διεξαχθεί το Ράλι Αλμυρός το προσεχές Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου. Μπορείτε να δείτε…
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο για το “Ράλι Αλμυρός”

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο για το “Ράλι Αλμυρός”

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τέλεση του αγώνα «5ο RALLY ΑΛΜΥΡΟΣ 2023», στην περιοχή Αλμυρού-Αμαλιάπολης-Σούρπης-Αγ. Θεοδώρων-Νηών το…