• 14 Ιουνίου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

 

Βιολογικό υλικό θυμάτων των Τεμπών στα «μπάζα» που μεταφέρθηκαν – Οργή των συγγενών

Χθες συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν ακόμα μια μήνυση στα Δικαστήρια Λάρισας και συγκεκριμένα παιδιά θύματος, βιολογικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε 13 μήνες μετά, σε ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Βγήκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες για τις θέσεις των Διοικητών και Υποδιοικητών των ΥΠΕ – Ποιοι είναι πρώτοι για την 5η ΥΠΕ

Για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η τελική κατάσταση διοικητών περιλαμβάνει 15 ονόματα ενώ έχουν αποκλειστεί άλλοι 14 υποψήφιοι για διάφορους λόγους. Για τη θέση του Υποδιοικητή υπάρχουν 21 ονόματα στην τελική κατάσταση και άλλοι 18 αποκλειόμενοι.

Χωριό Ρ. Φραίου: Στη φυλακή ο 33χρονος – Τα «γύρισε» στο δικαστήριο η σύζυγος που τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 33χρονος Αλβανός, που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, μετά από επεισόδιο που είχε με τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους, το Σάββατο νωρίς το απόγευμα σε χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Λαμία: Ντελιβεράς έπεσε πάνω στη μπάρα της εισόδου της ΒΙ.ΠΕ.

Ένας νεαρός ντελιβεράς τραυματίστηκε στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας το απόγευμα της Πέμπτης (13/6), όταν χτύπησε στην μπάρα που υπάρχει στο σημείο.

Η επένδυση-γίγας υπερσύγχρονης μονάδας βιοαερίου στα Τρίκαλα

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα βιοαερίου, ισχύος 1 MW (με αδειοδότηση για έως 3 MW) η οποία βρίσκεται ανάμεσα από Κεφαλόβρυσο και Περιστέρα. Συνδέει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, με την αγορά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ζωικά και φυτικά απόβλητα τα οποία με αναερόβια ζύμωση μετατρέπονται σε ενέργεια που διατίθεται στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Μηχανική συγκομιδή βερίκοκου με μειωμένη παραγωγή λόγω… Daniel

«Είχαμε προσδοκώμενη παραγωγή, 2 με 2,5 τόνους ανά στρέμμα τη φετινή χρονιά. Η ζημιά που άφησε όμως η θεομηνία «Daniel» που κάλυψε τα φυτά με το νερό να φτάνει τα δυόμιση μέτρα άλλαξε τα δεδομένα», σημειώνει ο κ. Δαμασιώτης, που προσθέτει πως «προσδοκούσαμε 4 τόνους και θα πάρουμε τελικά μία παραγωγή σχεδόν 2,4 τόνων».

Αλλάζει ο καιρός σήμερα – Τι θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Πόσιμο το νερό σε Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο – Χατζηχριστοδούλου και Νασίκας στη “Θ”

Μετά από ταλαιπωρία 12 ημερών, χθες οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, μπορούν να πίνουν κανονικά νερό από τις βρύσες τους, καθώς με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες υποδεικνυόμενες ενέργειες και το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Πνίγηκε Λαμιώτισσα στην παραλία της Κουβέλας

Η άτυχη γυναίκα που διατηρεί εξοχικό στην Κουβέλα, θέλησε να αντιμετωπίσει την αφόρητη ζέστη με μια βουτιά στη θάλασσα. Άλλοι λουόμενοι διαπίστωσαν ότι κάτι συμβαίνει και έσπευσαν προς βοήθεια, ειδοποιώντας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΠΑΣΟΚ: Η σφαίρα έφυγε από το όπλο, η μάχη της ηγεσίας ξεκίνησε

Εντύπωση προκαλεί η έλλειψη υποστήριξης από βουλευτές και στελέχη στον πρόεδρο του κόμματος- Το «ξετίναγμα» του Χάρη Δούκα.

Μάχες οπισθοφυλακών δίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στη χιονοστιβάδα αμφισβήτησής του, με νέα στελέχη να τάσσονται υπέρ της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Βάσεις 2024: Πτώση σε τρία πεδία – Δεκάδες χιλιάδες γραπτά κάτω από τη βάση

Δραματική αύξηση των γραπτών κάτω από τη βάση και μείωση των αρίστων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις λόγω της δυσκολίας των θεμάτων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Κασσελάκης για προοδευτική συνεργασία: Όχι, αλλά μπορεί και ναι

Η πρώτη ιδιοτυπία της χτεσινής συνεδρίασης ήταν ότι δεν μίλησε κανένας άλλος βουλευτής πλην του κ. Κασσελάκη – που δεν είναι βουλευτής. Το να μην δίνεται ο λόγος στους βουλευτές στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά από μια εκλογική μάχη ούτε συνηθισμένο είναι ούτε προάγει τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Νέες ταυτότητες: Λήγει η διορία – Το πρόστιμο που θα πληρώσετε αν δεν τις αλλάξετε

Η διαδικασία για την έκδοση νέων ταυτοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει καθώς όλοι οι Έλληνες έχουμε πλέον την υποχρέωση να βγάλουμε νέες ταυτότητες.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να μπουν στο id.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet και να ζητήσουν την έκδοση νέας ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Η ώρα του ανασχηματισμού: Όλα τα ονόματα – Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνήθιζε να λέει πως ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» είναι η ακρίβεια. Ο «ελέφαντας» στο δωμάτιο της προγραμματισμένης για τις 11 σήμερα το πρωί συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα είναι όμως ο… ανασχηματισμός.

Στο ΦΕΚ το πλαίσιο για τα Νιτρικά, ως 52 ευρώ πριμ καλαμπόκι, 60 βαμβάκι

Το νέο Μέτρο ύψους 100 εκατ. ευρώ αφορά διετείς δεσμεύσεις και θα ενεργοποιηθεί σε Θεσσαλικό Πεδίο, την περιοχή Αλµυρού Μαγνησίας, την περιοχή του Νότιου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου, την πεδιάδα ανατολικά και δυτικά της Λίµνης Βιστωνίδας και την περιοχή του Βόρειου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου.

Διαπίστευση πληρωμών χάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κίνδυνο οι επιδοτήσεις

Το χειρότερο σενάριο, δείχνει να επιβεβαιώνεται στο μέτωπο που έχει σχέση με τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών, καθώς, η επιτήρηση στην οποία έχει ήδη τεθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε άρση της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών, που σημαίνει ότι για ένα μεγάλο διάστημα δεν θα μπορεί να γίνει καμιά πληρωμή επιδοτήσεων.

Διπλή ενίσχυση σπάνιων φυλών αιγοπροβάτων, έως 100 ευρώ με βιολογικά

Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων, αναμένεται η πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με τη Συντονιστική Επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι

Σε κατάσταση «υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς» και την Παρασκευή η περιοχή του Αλμυρού

Ρήγας Φεραίος και Λάκης Μπακάλης μαζί για ακόμη μία σεζόν

Ζήτησε να γίνει το Φάιναλ Φορ στον Αλμυρό ο ΓΣΑ – Το πρόγραμμα αγώνων

Παραθαλάσσια σύλληψη – ΙΧ κατάληξε στη θάλασσα του Αχιλλείου

 


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 17-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 17-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 17…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 16-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 16-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 16…