• 14 Ιουνίου, 2024

Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Από τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στην προ δύο ημερών ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας:

Φυσικά και θα σας απαντήσουμε, κύριε Χατζηκυριάκο. Και μάλιστα άμεσα. Όχι όπως εσείς, που δεν μας απαντήσατε ποτέ για το ποια έργα έγιναν με τα χρήματα για τον ΙΑΝΟ και για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και για τον αγωγό της Καρυάς που επί 4 χρόνια μας λέγατε ότι έχετε αγοράσει τα υλικά για να ξεκινήσετε το έργο και ποτέ δεν τα αγοράσατε.

Επί της ουσίας κύριε Χατζηκυριάκο, είμαστε από τους λίγους Δήμους που τολμήσαμε και προσλάβαμε 26 άτομα μέσα από την Προγραμματική Σύμβαση και 34 άτομα μέσα από το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. που πλησιάζουν στη σύνταξη. Ακριβώς για τον λόγο αυτό δεχθήκαμε συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. 

Συνταξιοδοτήθηκαν 18 διοικητικοί υπάλληλοι. Έπρεπε να προσλάβουμε προσωπικό για να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει, προσωπικό που δεν ανεβάζει τον προϋπολογισμό σε σχέση με τον παλιό προϋπολογισμό.

Και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή μας. Υπάρχει ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά από όλους. ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ και θα τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ μέχρι το τέλος της θητείας μου, επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους και τη θέλησή τους για εργασία.

Είμαστε μια δημοτική αρχή λίγων μηνών που όμως έχει αλλάξει την εικόνα του δήμου μας. Ξεκινήσαμε έργα που εσείς είχατε παρατήσει.

 • Επαναφέραμε το  έργο των Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Αμαλιάπολη, 1.200.000 ευρώ και το υποβάλαμε εκ νέου, χθες, στην Περιφέρεια.
 • Προχωράμε το Καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, 372.000 ευρώ, για το οποίο εσείς δεν εκδώσατε ούτε την άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
 • Ξεκινήσαμε το δρόμο Νήες – Λεύκη Πτελεού, 2 εκατομμυρίων.
 • Υλοποιούμε μελέτη Πολιτιστικού Κέντρου 1.800 τ.μ. με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων.
 • Δημοπρατήσαμε το Ανοιχτό Θέατρο Αλμυρού, 500.000 ευρώ
 • Δημοπρατήσαμε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, 1.800.000 ευρώ.
 • Κατασκευάσαμε την Πλατεία Μετσόβου και τώρα κατασκευάζουμε τον κυκλικό κόμβο στο 2ο Δημοτικό, με τους εργάτες του Δήμου.
 • Δημοπρατήσαμε τον δρόμο στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου, 400.000 ευρώ.
 • Ολοκληρώσαμε τη νέα μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Αλμυρού, ύψους 1.700.000 ευρώ και υποβάλαμε νέα πρόταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 • Προχωράμε στη λύση της σύμβασης για την αποχέτευση Αμαλιάπολης, ώστε να εξευρεθεί νέα χρηματοδότηση.
 • Εξασφαλίσαμε πίστωση 340.000 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Κουρί.

Μαζέψαμε 700 φορτηγά απορρίμματα από τις παραλίες που θα έπρεπε εσείς να είχατε μαζέψει, προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τις οφειλές των 9 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Δήμο τις οποίες εσείς ο ίδιος παροτρύνατε να μην τις εξοφλήσουν, ενώ στη συνέχεια εσείς ο ίδιος ήσασταν που εγγράψατε υποθήκη σε σπίτια 7 πολιτών. Στη θητεία τη δική σας βρέθηκαν 5 άτομα να οφείλουν στο Δήμο 800.000 ευρώ.

Μιλάτε εσείς, οι λιποτάκτες του πολιτικού βίου, που μετά τις δημοτικές εκλογές τα αφήσατε όλα στο έλεος του Θεού;

Μιλάτε για εποχές «ταξίματος» εσείς, ο πρωταθλητής του ταξίματος, που προεκλογικά αντί να προσλάβετε κανονικά προσωπικό για την καθαριότητα, κάνατε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, μόνο και μόνο για να κρατάτε όμηρους δεκάδες εργαζομένους;

Όλα τα στραβά τα είδατε εσείς μέσα στο χρονικό διάστημα των 3 ουσιαστικά μηνών που διοικούμε; 

Επιτέλους, δείξτε λίγο σεβασμό!

Η Προγραμματική Σύμβαση δεν είναι παράνομη κύριε Χατζηκυριάκο. Είναι εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όσο για τις απειλές σας για τον Επίτροπο, ποτέ δεν τον φοβηθήκαμε και ούτε θα τον φοβηθούμε. Άλλοι θα πρέπει να τον φοβούνται. Εσφαλμένα σας ενημέρωσαν οι γράφοντες ότι αφορά παράταση συμβάσεων και αύξησης ποσού. Εμείς, αντίθετα, κάναμε μείωση στελεχών, μείωση ποσού και μεταφορά χρονοδιαγράμματος λόγω καθυστέρησης στην έναρξη των εργασιών. 

Οφείλατε να διαβάσετε και να σκεφτείτε με προσοχή πριν σας κυριεύσει η εκδικητικότητα της στείρας αντιπολίτευσης και της άρνησης σε οποιοδήποτε θετικό βήμα κάνει η νέα δημοτική αρχή. Αλήθεια, πόση εμπιστοσύνη μπορείτε να έχετε στους γράφοντες όταν σας συμβουλεύουν λάθος; Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να τους αποσύρετε γιατί σας εκθέτουν. Μάλλον καλύτερα, θα έπρεπε ήδη να τους είχατε αποσύρει.  Σας καλούμε να προσέλθετε για να μιλήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, τους στόχους της δημοτικής αρχής και να συνεργαστούμε για τις λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΣΕΡΙΔΗΣ
και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Εξηγήσεις για τη διαδικασία συμβάσεων πρόσληψης ζητά ο Β. Χατζηκυριάκος από τη Δημοτική Αρχή


Σχετικά Άρθρα

Αερόστατα, ολογράμματα και Dj’s στα Ζερέλια – Η μοναδική εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Αλμυρού

Αερόστατα, ολογράμματα και Dj’s στα Ζερέλια – Η μοναδική εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Αλμυρού

Μια μοναδική εκδήλωση ετοιμάζει ο Δήμος Αλμυρού για την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με Αερόστατα, ολογράμματα και…
Κοκταίηλ ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών ο Ιούνιος 2024 – Συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας εξαετίας

Κοκταίηλ ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών ο Ιούνιος 2024 – Συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας εξαετίας

Ο συνεργάτης μας Γιώργος Τσιάντος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος του meteo μας έδωσε τα στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία…
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία του Αλμυρού – Οι ώρες

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία του Αλμυρού – Οι ώρες

Η Δημοτική Επιτροπή Αλμυρού, μετά από διαλογική συζήτηση, γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα που κατέθεσε η Ένωση…