• 8 Ιουνίου, 2024

Εσωτερικά… πυρά: καταγγελία εφόρου-παραγόντων μπάσκετ και η απάντηση του προέδρου

Εσωτερικά… πυρά: καταγγελία εφόρου-παραγόντων μπάσκετ και η απάντηση του προέδρου

Για ακόμη μία φορά, τα εσωτερικά θέματα διοίκησης του ΓΣΑ απασχολούν την επικαιρότητα καθώς τα μέλη του συμβουλίου επέλεξαν να κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις. Πρώτα, ο έφορος του τμήματος μπάσκετ και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής ανήρτησαν στο facebook ανακοίνωση λέγοντας πως ο πρόεδρος του σωματείου εκμεταλλεύεται έσοδα του τμήματος χωρίς ενημέρωσή τους. Η απάντηση του κου Λεωνίδα Κωτούλα ήταν άμεση, έκανε λόγο για σύγκληση των οργάνων διοίκησης του ΓΣΑ προκειμένου να παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία από όλα τα τμήματα.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ
Με την επιστολή μας αυτή με λύπη θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Λεωνίδα Κωτούλα καθώς όλη αυτή τη σεζόν εκμεταλλεύεται έσοδα του τμήματος Καλαθοσφαίρισης πιθανώς για άλλα τμήματα του Συλλόγου, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση.
Κατ΄αρχάς η ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ του Γ.Σ.Α. για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε στον τελικό των play-off για την άνοδο στην B’ Eθνική (National League 1) και ο πρόεδρος της δεν παρευρέθηκε σε κανέναν αγώνα της ομάδας μας.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) επιχορήγησε τον Γ.Σ.Α. για τις δραστηριότητες των τμημάτων μπάσκετ, με ένα σημαντικό ποσό μεγάλο μέρος του οποίου πιθανώς κατευθύνθηκε από τον πρόεδρο για άλλες ανάγκες, που δεν γνωρίζουμε και ούτε μας ενημέρωσε.
Με ποιο δικαίωμα ο Πρόεδρος ενός Συλλόγου διοχετεύει χρήματα του μπάσκετ σε άλλα τμήματα ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς να δίνει λογαριασμό; Και επειδή είναι αυτές τις μέρες να πιστωθούν και τα χρήματα από τη Γ.Γ.Α., καθώς είχε γίνει ένα λάθος και δεν είχαν μπει τα χρήματα τη χρονική στιγμή που μπήκαν σε όλους τους συλλόγους της Ελλάδας, τι θα γίνει με αυτά τα 5.350 ευρώ;;; Θα πάνε επιτέλους στο μπάσκετ ή θα τα κάνει πάλι ό,τι θέλει ο κ. Κωτούλας, χωρίς ξανά να ενημερώσει όσους μοχθούν για την ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ του Γ.Σ.Α.;
Σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε στηρίξεις για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο πρόεδρος του Γ.Σ.Α. είναι απέναντι και πολεμά το τμήμα μπάσκετ, που έχει φέρει πολλούς τίτλους και χαρές στον φίλαθλο κόσμο του Αλμυρού και όχι μόνο.
Ο Έφορος Καλαθοσφαίρισης κ. Νανάς Κωνσταντίνος
το Μέλος του Δ.Σ. κ. Μελέτης Ιωάννης
& τα Μέλη της Δ.Ε. Καλαθοσφαίρισης
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ.Α. κ.ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΩΤΟΥΛΑ
Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού για την δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μίας ανακοίνωσης εκ μέρους του Εφόρου του τμήματος καλαθοσφαίρισης κι ενός ακόμα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της Διοικούσας Επιτροπής (ποιάς;) του τμήματος, η οποία στρεφόταν εναντίον μου περί δήθεν εκμετάλλευσης, εκ μέρους μου, εσόδων του τμήματος για λογαριασμό άλλων τμημάτων του Συλλόγου.
Κύριοι, όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργούσε σε ένα καθεστώς «αυτονομίας» με τις φημισμένες Διοικούσες Επιτροπές, χωρίς να δίνει τον παραμικρό λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Στα τρία τελευταία χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι του Συλλόγου, η Διοίκηση τηρεί όλους τους κανόνες που πηγάζουν από το Καταστατικό του, υπάρχει Γραμματέας και Ταμίας οι οποίοι είναι απολύτως τυπικοί σε ό,τι αφορά τα οικονομικά βιβλία του Συλλόγου, ενώ -περαιτέρω- κατά την διάρκεια της θητείας μου, ουδέποτε αρνήθηκα οποιαδήποτε -οικονομική ή υλική- βοήθεια στο τμήμα καλαθοσφαίρισης και ουδέποτε έκανα «πόλεμο» στο εν λόγω τμήμα.
Θλίβομαι ειλικρινά για τα άτομα που εμπιστεύτηκα να βρίσκονται μαζί μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως τα μοναδικά χρήματα που έφτασαν στα ταμεία του Συλλόγου αναφορικά με το τμήμα καλαθοσφαίρισης ήταν το συνολικό ποσό των 3.000 Ευρώ, το οποίο ποσό το οποίο εκ των προτέρων γνώριζαν μέσω αλληλογραφίας με την Ε.Ο.Κ., πλην όμως ουδέποτε ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο για την ύπαρξη του. Παρότι δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση εκ μέρους του Εφόρου του τμήματος, κατέβαλλα άμεσα το ποσό των 2.000 Ευρώ στο τμήμα και κατόπιν προσωπικής συνεννόησης με τον Έφορο του τμήματος, το υπόλοιπο ποσό θα δινόταν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Μετά λύπης μου, όμως, τα εν λόγω πρόσωπα προέβησαν σε ανακοίνωση με μοναδικό σκοπό να σηκώσουν σκόνη και να με διασύρουν στην τοπική κοινωνία.
Στα τρία χρόνια της θητείας μου ο Σύλλογος κι εγώ προσωπικά έχω συνεισφέρει απείρως περισσότερα χρήματα για το εν λόγω τμήμα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τμήματα, παρότι έχω την ευθύνη όλου του Συλλόγου. Οι εν λόγω κύριοι δεν γνωρίζουν (ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν) ότι ο Σύλλογος τηρεί Βιβλία για όλες τις πράξεις του Σωματείου. Παρόλα αυτά λαμβάνουν χρήματα συνεχώς από το ταμείο του Συλλόγου, χωρίς ποτέ να έχουν προσκομίσει κάποια απόδειξη εξόδων, ούτε φυσικά δίνουν λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειές τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο Σύλλογος με πρόστιμα από την ΓΓΑ και -το κυριότερο- να απωλέσει οριστικά την ιδιότητά του ως αθλητικό Σωματείο.
Κύριοι, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την προεδρία εδώ και τρία χρόνια, είναι γνωστό σε όλους σας ότι διαφωνούσα εξ αρχής με το μοντέλο διαχείρισης του τμήματος καλαθοσφαίρισης, καθόσον ζήτησα επιτακτικά να ενημερώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο για την οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε στο όνομα του Συλλόγου, να παραδίδετε στην Γραμματέα άμεσα τα σχετικά παραστατικά για τα έσοδα και τα έξοδα του τμήματος, καθόσον το Σωματείο μας είναι αμιγώς ερασιτεχνικό και την βασική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων έχουν τα όργανα του Συλλόγου κι όχι ένα ή δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τμήμα ή η διοικούσα επιτροπή του τμήματος που δεν έχει καμία νομική υπόσταση.
Κύριοι, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού έχει εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, βάσει του Καταστατικού, έχει την πλήρη συλλογική ευθύνη για κάθε θέμα που αφορά το Σύλλογο, πολύ δε περισσότερο για την εισροή και εκροή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στα ταμεία του. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, με την ανοχή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μια -δήθεν- διοικούσα επιτροπή, χωρίς καμία νομική ισχύ, παρουσιαζόταν για λογαριασμό του Συλλόγου και προέβαινε αυθαιρέτως στην λήψη διαφόρων χρηματικών ποσών από πολίτες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, χωρίς φυσικά να ενημερώνει κανέναν και χωρίς να παραδίδει παραστατικά στον Σύλλογο προκειμένου να υπάρχει πλήρης έλεγχος των οικονομικών στοιχείων ολόκληρου του Συλλόγου από τα αρμόδια όργανα, θέτοντας έτσι ολόκληρο τον Σύλλογο σε άμεσο κίνδυνο να μην καταφέρει να ενταχθεί την επόμενη χρονιά στο μητρώο αθλητικών σωματείων.
Κύριοι, εφόσον έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέμα με την διοίκηση του Συλλόγου, θα πρέπει να απευθυνθείτε στα αρμόδια όργανα, να ζητήσετε όλα όσα ορίζει ρητώς το καταστατικό και να λυθεί οποιαδήποτε απορία σας. Όπως εγώ σαν πρόεδρος λογοδοτώ καθημερινά και τηρώ την νομιμότητα μέσω των βιβλίων του Συλλόγου για οποιαδήποτε συναλλαγή, έτσι κι εσείς πρέπει να πράττετε ακριβώς το ίδιο, χωρίς να λαμβάνετε αυθαίρετες πρωτοβουλίες στο όνομα και για λογαριασμό του Συλλόγου.
Επειδή, όμως, είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν προτίθεστε να πράξετε, θα σας βγάλω εγώ από την δύσκολη θέση συγκαλώντας άμεσα τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου προκειμένου να παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία από όλα τα τμήματα του Συλλόγου και να μάθει ο φίλαθλος κόσμος ακριβώς τα ποσά που διαχειρίζεστε στο τμήμα καλαθοσφαίρισης, χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.
Κύριοι, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ότι οι εποχές της αυθαιρεσίας στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι είναι η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις ενέργειες σας μέσα από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου κι όχι με αστείες ανακοινώσεις μέσω των social media.

Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…