• 5 Ιουνίου, 2024

Στον Ριζόμυλο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στον Ριζόμυλο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στον Ριζόμυλο μετέβη σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συνομίλησε με κατοίκους, επαγγελματίες, και επισκέφθηκε στη συνέχεια τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Ριζομύλου και την πρόεδρο κ. Γιώτα Τσόγκαρη. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και Γιώργος Μαρτίου.

Η τοπική κοινωνία είναι σε αναβρασμό μετά την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας έπειτα από μόλυνση του νερού στο δίκτυο και τη δεξαμενή που υδροδοτούν τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού όπου οι κάτοικοι προμηθεύονται εμφιαλωμένα και νερό από τις υδροφόρες προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Οι κάτοικοι θέτουν επιτακτικά ερωτήματα για το πώς επιμολύνθηκε το δίκτυο ύδρευσης, αν υπήρξε ολιγωρία στην ενημέρωσή τους, τη συχνότητα των ελέγχων του νερού, ενώ θέλουν να μάθουν πότε θα αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας το οποίο παρακολουθεί στενά με τον Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για το οποίο, χθες, κατέθεσαν κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας.

Επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑ, η οποία είναι αρμόδια να παρακολουθεί την ποιότητα του νερού, να μεριμνά για την χλωρίωση και να ενημερώνει τους πολίτες, πρέπει να είναι σε επιφυλακή, ιδιαίτερα δεδομένου ότι προηγήθηκαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και στην περιοχή υπάρχουν ακόμα στάσιμα ύδατα. Έχουμε ζητήσει ακόμα να μάθουμε αν υπήρξε σχέδιο παρακολούθησης και εκτίμησης κινδύνου για την περιοχή.

«Θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας όλα τα αποτελέσματα των διενεργούμενων εργαστηριακών και χημικών εξετάσεων και αναλύσεων, καθώς και την τελική επιδημιολογική έρευνα του ΕΟΔΥ, όταν αυτή είναι έτοιμη, και θα επανέλθουμε τεκμηριωμένα για το ζήτημα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά» κατέληξε ο Βουλευτής.


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…