• 5 Ιουνίου, 2024

Η Ζ. Μακρή σε οικολογικές δράσεις με περισσότερους από χίλιους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Η Ζ. Μακρή σε οικολογικές δράσεις με περισσότερους από χίλιους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε σε εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και μαζί με περισσότερους από χίλιους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενίσχυσε το σύνθημα «Η ενέργειά μας για καλό σκοπό» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια, ακόμα, απόδειξη της έμπρακτης έκφρασης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την οποία η HELLENiQ ENERGY στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και το βιώσιμο μέλλον του. 

Η κα Μακρή αποδέχτηκε, με μεγάλη ικανοποίηση, την πρόσκληση και εκπροσώπησε την βούληση και σαφή προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας για καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητριών, μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών στα περιβαλλοντικά θέματα μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων, παράλληλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικούς θεσμούς, όπως σχολικούς διαγωνισμούς, φεστιβάλ και συνεργασίες.

Η παρουσία περισσότερων από χιλίων μαθητών, το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, η περιέργειά τους να κατανοήσουν την σημασία των μελισσών στην ισορροπία του οικοσυστήματος αλλά και τις απειλές που δέχονται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι οι εγγυήσεις που δίνει η νέα γενιά για την αειφορική προοπτική και ανάπτυξη. 

Η Υφυπουργός Παιδείας μίλησε στα παιδιά και στους διοργανωτές και τόνισε ότι «Οι περιβαλλοντικές δράσεις, που υλοποιούνται σε μία εποχή όπου οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εντείνονται, είναι καθοριστικής σημασίας για την ευαισθητοποίηση των νέων μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Άλλωστε, στο Υπουργείο Παιδείας έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων που διδάσκουν στα παιδιά περιβαλλοντικά θέματα, μέσω της βιωματικής μάθησης, ενώ σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης διαδραματίζουν και τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. 

Το ΥΠΑΙΘΑ αγκαλιάζει ενέργειες, που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θέτουν την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο. Το σύγχρονο ελληνικό σχολείο αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και προωθεί την έννοια της Αειφορίας, την κοινωνική συναίσθηση, την συλλογική ευθύνη, την οικολογική συνείδηση και την ανάγκη διατήρησης και προστασίας των οικοσυστημάτων. Ευχαριστώ θερμά την HELLENiQ ENERGY για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς και την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ για την υποστήριξη δράσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αγάπη για το περιβάλλον».


Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την ανακοίνωση των βάσεων

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την ανακοίνωση των βάσεων

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι, Ανακοινώθηκαν, σήμερα, οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σχολές…
Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Το πρώτο στάδιο της αναμονής έλαβε τέλος! Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων μονοπωλεί το…
Ζ. Μακρή: «Τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025»

Ζ. Μακρή: «Τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025»

Με απόφαση της Υφυπουργού  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή του Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ.…