• 1 Ιουνίου, 2024

Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές, τις παραδόσεις μας»

Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές, τις παραδόσεις μας»

Συνέντευξη με τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία,

αρχηγό του κόμματος «Συντηρητικοί» με καταγωγή από τον Μαυρόλοφο

Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε η συνέντευξη που πήρε η Βιβή Τσιντσίνη από τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία για τις ευρωεκλογές. Αφενός διότι ο προαναφερθείς είναι αρχηγός του κόμματος «Συντηρητικοί» κι αφετέρου γιατί έλκει την καταγωγή του από τον Μαυρόλοφο του Δήμου Αλμυρού.

Γεωπόνος με ειδίκευση στην αγροτική οικονομία, επιχειρηματίας, ο κος Χατζηιερεμίας έχει γίνει γνωστός στους Έλληνες μέσω του ομώνυμου καναλιού του στο YouTube καθώς και του podcast Eleftheros που είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό και πολιτικό podcast της Ελλάδος. Στα 33 του χρόνια κατέβασε το κόμμα «Συντηρητικοί» στην πολιτική της Ελλάδος. Διατηρεί κανάλι στο youtube με το όνομά του “Terry Hatziieremias” με 145.000 εγγεγραμμένους μέσα από το οποίο παρουσιάζει πολιτικό σόου και δεύτερο κανάλι με 80.000 εγγεγραμμένους και το όνομα eleftheros.

Αρχικά ανέφερε πως «η εμπειρία μου στα πολιτικά γεγονότα είναι από το 2021 και μετά, δηλαδή είμαι πάρα πολύ φρέσκος. Θα ήθελα να έχω ξεκινήσει νωρίτερα αλλά στην Ελλάδα υπάρχει τρομερό κατεστημένο, οπότε έπρεπε να γίνουν πράγματα με τη σειρά τους. Επειδή ήμουν στην πρώτη γραμμή είδα από τα λάθη των άλλων, μάζεψα πάρα πολλές εμπειρίες και νομίζω ότι είναι καλή στιγμή για να κάνω την έκρηξη…».

Ερωτηθείς για τις θέσεις του κόμματος που ηγείται, απάντησε: «Το μότο του κόμματος Συντηρητικοί είναι «λιγότερος κρατισμός, περισσότερη ελευθερία». Δηλαδή θεωρούμε ότι όπου επεμβαίνει το κράτος, τα κάνει μαντάρα. Θα επέμβει το κράτος για να καλυτερεύσει το πρόβλημα του μεταναστευτικού; Θα το χειροτερέψει. Θα επέμβει για να καλυτερεύσει τον πληθωρισμό; Θα τον αυξήσει. Όπου το κράτος βάζει το χέρι του, αυτό καταστρέφεται. Εμείς πιστεύουμε στον άνθρωπο. Δεν θέλουμε τον άνθρωπο και ειδικά τον Έλληνα υποχείριο του κράτους. Θέλουμε τη δύναμη πίσω στον ελληνικό λαό. Έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Βγαίνει ο Έλιον Μασκ, αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη γη, και λέει ότι η Ελλάδα σε κάποια χρόνια δεν θα έχει Έλληνες. Δεν είναι θέμα φαντασίας. Η Ευρώπη έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, έχει τρομερά γερασμένο πληθυσμό. Πρέπει να ξαναπροσδιορίσουμε κάποιες καταστάσεις. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ότι πλούτος είναι μόνο τα λεφτά. Πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από αυτό. Εδώ είμαστε κάτω από έναν πλάτανο, στη Θεσσαλονίκη όπου ζω δεν υπάρχει αυτό το δένδρο. Αυτός είναι πλούτος. Όταν είσαι μέσα στον πλούτο, αδυνατείς να τον καταλάβεις. Όμως όταν φεύγεις τον αντιλαμβάνεσαι. Στις πόλεις η ζωή είναι διαφορετική από την επαρχία και αναρωτιέσαι: δεν βλέπουν οι άνθρωποι ότι δεν φτιαχτήκανε για την πόλη και θα έχουν καλύτερη ζωή στην επαρχία; Για ποιο λόγο έχουν μαζέψει 6 εκατομμύρια στην Αθήνα; Δεν το καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτοί οι κανονισμοί έρχονται από την Ευρώπη κι εμείς εδώ στην Ελλάδα σφυρίζουμε συνεχώς αδιάφορα. Κάποιοι έχουν όφελος από την απογύμνωση της επαρχίας. Πρέπει να επανέλθει η δύναμη πίσω στις περιφέρειες».

Η συζήτηση στράφηκε σε αγροτικά ζητήματα και ο κος Χατζηιερεμίας είπε: «Οι αγρότες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες. Επιχειρηματίας είναι αυτός που παίρνει έναν πόρο χαμηλής ή μηδενικής παραγωγικότητας και τον μεταμορφώνει σε έναν πόρο υψηλής παραγωγικότητας. Να σκεφτεί ο αγρότης ότι έχει ένα χωράφι χαμηλής παραγωγικότητας και να δει τι μπορεί να κάνει για να πάρει παραγωγικότητα, για παράδειγμα μια ανάλυση εδάφους για να δει τι μπορεί να βάλει, μετά θα πρέπει να πάει στο επόμενο επίπεδο που είναι η δημιουργία μονάδων παραγωγής.

Το σύστημα της κυβέρνησης αυτής δεν θέλει τους αγρότες. Καλός ο καπιταλισμός αλλά γιατί να μην μπορεί να υπάρχει κάποιος ως αγρότης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά σε επίπεδο Ευρώπης. Το μέλι έχει μεγάλο πρόβλημα, κατά 34% εισάγουμε από την Κίνα. Εδώ οι μελισσοκόμοι έχουν πρόβλημα. Όταν πας και ψηφίζεις το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες που δεν έχουν σχέση με τον καπιταλισμό και το λένε, εάν συνεχίσουν να ψηφίζουν προοδευτικούς, μόνο πρόοδο δεν θα έχουν. Πρέπει να πάμε στη βάση, η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες μας, τις αρχές μας, τις παραδόσεις μας».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε ως εξής: «Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος γιατί σκοτώνονται άνθρωποι. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος γιατί έχει καταστραφεί η εφοδιαστική αλυσίδα, καταστρέφονται οι οικονομίες, ανεβαίνει ο πληθωρισμός. Πρέπει να κλείσει η στρόφιγγα των χρημάτων στην Ουκρανία για να μην μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο. Δεν γίνεται ο Ζελένσκι που είναι ένας Εβραίος να έχει σχέση με ναζιστές Εβραίους, υποτίθεται πως ο πατέρας του πολέμησε κατά των ναζιστών, γιατί κάνει σύμπραξη με ναζιστές για να πολεμήσουν τους Έλληνες Χριστιανούς της Μαριούπολης; Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι αυτές οι περιοχές να προσαρτηθούνε στη Ρωσία. Στην εξωτερική πολιτική, η χώρα μας είναι πιόνι των Αμερικανών. Αλλά επίτηδες μας φτωχοποιούν όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε εξαρτημένοι από όλους τους υπόλοιπους».

Στον επίλογο της συνέντευξης, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το νέο κόμμα: «Δεν γίνεται όποιος φεύγει από την Ελλάδα να θριαμβεύει και όποιος κάθεται εδώ να μαραζώνει. Με πονάει ο τόπος μου, με πονάει η Ελλάδα. Έχω ρισκάρει πολύ για να κατέβει στις εκλογές αυτό το κόμμα, αλλά πρέπει τώρα να δώσουμε μία άλλη προοπτική στον Έλληνα πολίτη για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλο ΠΑΣΟΚ, Μητσοτάκης και Κασσελάκης. Τα κόμματα αυτά είναι τελειωμένα, η σελίδα άλλαξε πολιτικά.  Στις 9 Ιουνίου στηρίξτε το κόμμα Συντηρητικοί, είμαστε ένα νέο κόμμα αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε πολιτική εμπειρία, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αυτές οι ευρωεκλογές θα καθορίσουνε ακόμη και τον αέρα που θα αναπνέεις. Η Ελλάδα έχει 161,9% χρέος επί του ΑΕΠ, είμαστε για μνημόνιο αν δεν πάμε σε αποπληρωμή χρέους κι αυτό γίνεται μόνο με τον συντηρητισμό. Εμείς είμαστε η λύση και πρέπει να το καταλάβει γρήγορα ο λαός. Πορευόμαστε μόνο με την αλήθεια και τη δύναμη του Κυρίου. Στηρίξτε κόμμα Συντηρητικοί και εάν ενδιαφέρεστε, ψηφίστε εμένα, το τελευταίο όνομα Χατζηιερεμίας Ελευθέριος στο ψηφοδέλτιο».

 

Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Ο Ελευθέριος (Terry) Χατζηιερεμίας είναι ένας νέος Έλληνας επιχειρηματίας, γεννημένος το 1991 στη Λάρισα, με καταγωγή από τον Μαυρόλοφο Αλμυρού, απόφοιτος της Γεωτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ του τομέα Αγροτικής Οικονομίας. Έχει γίνει γνωστός στους Έλληνες μέσω του ομώνυμου καναλιού του στο YouTube καθώς και του podcast Eleftheros που είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό και πολιτικό podcast της Ελλάδος. Στα 33 του χρόνια κατέβασε επιτυχώς ένα ολόκληρο κόμμα στην πολιτική της Ελλάδος. Διατηρεί κανάλι στο youtube με το όνομά του “Terry Hatziieremias” με 145.000 εγγεγραμμένους μέσα από το οποίο παρουσιάζει πολιτικό show και δεύτερο κανάλι με 80.000 εγγεγραμμένους και το όνομα eleftheros.

 


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…