• 29 Μαΐου, 2024

Ο Αλέξανδρος Παπαχατζής υπ. ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση στην εκπομπή RegioNews for the EU

Ο Αλέξανδρος Παπαχατζής υπ. ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση στην εκπομπή RegioNews for the EU

Ο Δρ Αλέξανδρος Παπαχατζής, Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατέρχεται υποψήφιος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στην πόλη του Αλμυρού παραχώρησε συνέντευξη στην Βιβή Τσιντσίνη για την υποψηφιότητά του, για θέσεις του κόμματος με επικεφαλή τον Κυριάκο Βελόπουλο, αγροτικά θέματα και με αναφορές στον Αλμυρό ως “κοιμώμενος γίγαντα, όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά της Θεσσαλίας και της χώρας μας. Πιστεύω ότι είναι παραμελημένος κι αδικημένος. Πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του».

Στο παρακάτω παράθυρο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη, ενώ αποφώνησή της θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα και στην εφημερίδα μας. Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να βρείτε σύντομο βιογραφικό του κ. Παπαχατζή.

 


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Αλέξανδρος Παπαχατζής είναι Καθηγητής «Δενδροκομίας» και από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), κατεύθυνσης Φυτοτεχνίας (MSc.) Κάτοχος του πρώτου Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) στο “Agricultural Management” και του δεύτερου Διδακτορικού Διπλώματος στην «Δενδροκομία».

Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ, (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ)», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), υπεύθυνου για την Γεωργική Έρευνα και την Γεωργική Εκπαίδευση στην χώρα μας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς «Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής», που ανήκει στον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO)» κατέχοντας την θέση του Παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Μετανάστευση .

Ιδρυτής και Διευθυντής του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων, HORTLAB», πιστοποιημένου με ISO 9001/2015

Με πλούσια εμπειρία σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και μεγάλο συγγραφικό έργο επιστημονικών κειμένων.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στο LIFE+, που Συντόνιζε με ακρωνύμιο “Adapt2change”, διακρίθηκε σαν ένα από τα 8 καλύτερα προγράμματα για την προστασία της “Αλλαγής Χρήσης της Γης” (LULUCF) της ΕΕ και χρησιμοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στο τμήμα που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή, ακολουθώντας την “Συνθήκη του Kyoto” για το περιβάλλον και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Είναι μέλος της Ακαδημίας “New York Academy of Sciences” (NYAS).

Στην επαγγελματική του δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα, ήταν Επιστημονικός Σύμβουλος και Διευθυντής σε Φυτώρια Οπορωφόρων Δέντρων, Διαχειριστής σε Γεωπονικές Εταιρείες με πανελλαδική και διεθνή δραστηριότητα σε Προγράμματα «αναδιάρθρωσης καλλιεργειών» σε τρίτες χώρες, καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε Πολυεθνική Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία (ΑΕΒΕ) με Εκκοκκιστήρια Βάμβακος και Υπέρπυκνα Εκμηχανοποιημένα Συστήματα καλλιέργειας Ελιάς, κλπ.


Σχετικά Άρθρα

Η αποτίμηση των εκλογών από το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Η αποτίμηση των εκλογών από το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε: Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωπαϊκών εκλογών…
Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Συνολικά περίπου 360 εκατομμύρια Ευρωπαίων καλούνται στις κάλπες να ψηφίσουν τα 720 μέλη του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.…
Σε μια ανάρτηση τα λινκ για όλες τις συνεντεύξεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Σε μια ανάρτηση τα λινκ για όλες τις συνεντεύξεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Δώσαμε βήμα σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που επικοινώνησαν μαζί μας, προσπαθώντας να σας ενημερώσουμε όσο…