• 28 Μαΐου, 2024

Πλήθος προσκυνητών στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Εξωκλήσι Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Πλήθος προσκυνητών στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Εξωκλήσι Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Πλήθος προσκυνητών συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ιερό Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο ύψωμα Καστράκι μετά τα Ζερέλια.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου Θεία Λειτουργία. Δεκάδες ήταν οι Σαρακατσάνοι που τίμησαν με την παρουσία τους το κάλεσμα του συλλόγου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ των άλλων, ο Υφυπουργός κος Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κος Αθανάσιος Λιούπης, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Δημήτριος Εσερίδης, ο Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Βαλαμούτης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κος Γιώργος Κίτσιος κι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Όπως κάθε χρόνο, φιλόξενοι οικοδεσπότες οι Σαρακατσαναίοι και πιστοί στις παραδόσεις τους, είχαν φροντίσει για κεράσματα και γλυκίσματα για όλους όσοι παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

Από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις εκφράστηκαν ευχαριστίες προς όλους όσοι παρευρέθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο και όλους αυτούς που προσέφεραν τα εδέσματα των εορταστικών εκδηλώσεων. Επίσης, ανακοινώθηκε πως κληρώθηκαν δύο αρνιά, προσφορά το ένα του κου Τριαντάφυλλου Αργυρόπουλου και το άλλο της Διαχειριστικής Επιτροπής. Τυχεροί οι κάτοχοι των λαχνών με αριθμό 1069 και 1751.