• 21 Μαΐου, 2024

Θεωρία χωρίς ουσία από τη Δημοτική Αρχή και ανεξέλεγκτες γεννήσεις αδέσποτων καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού

Θεωρία χωρίς ουσία από τη Δημοτική Αρχή και ανεξέλεγκτες γεννήσεις αδέσποτων καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού

Από τον Φιλοζωικό σύλλογο Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό:

Παρακολουθώντας τα δελτία Τύπου του Δήμου ως προς τη διαχείριση προγράμματος αδέσποτων ζώων επαρχίας Αλμυρού και ως μέλη της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων και μέλη των εθελοντών του Φιλοζωικού συλλόγου, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι προθέσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Εκίζογλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπήρξαν αξιόλογες και θετικές. Στην πορεία όμως η απόφαση της πενταμελούς που θεωρείται αμετάκλητη ως προς τη σίτιση των αδέσποτων με συνεργασία εθελοντών του φιλοζωικού ακυρώθηκε από τον Δήμαρχο ο οποίος καταλήγει να ταΐζει με τρεις ταΐστρες, με δύο υπαλλήλους και χωρίς εθελοντές τα περίπου 2.000 αδέσποτα σκυλιά του Αλμυρού. Αυτό είναι πασιφανές πως είναι αδύνατο.

Για τα χωριά ούτε λόγος για μέριμνα ως προς τα σκελετωμένα αδέσποτα που τα κατακλύζουν. Οι στειρώσεις είναι ελάχιστες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έως και σήμερα κι αυτές πραγματοποιούνται από συμπολίτες που είναι φιλικοί προς τα ζώα που προφανώς οι ίδιοι σιτίζουν. Διαλογέας για περισυλλογή δεν υπάρχει οπότε ορισμένα ζώα που απομακρύνονται με οχήματα του Δήμου μεταφέρονται στη χωματερή εν μέσω σωρείας σκουπιδιών αναζητώντας τροφή. Η φωτογραφία απεικονίζει την ντροπιαστική εικόνα. Αυτή είναι η αλήθεια της πραγματικότητας που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Θεωρία χωρίς ουσία με ανεξέλεγκτες γεννήσεις και πολλαπλασιασμό των αδέσποτων.


Σχετικά Άρθρα

Δελτία Τύπου Δήμου Αλμυρού και Φιλοζωικού Συλλόγου για τα αδέσποτα σκυλιά

Δελτία Τύπου Δήμου Αλμυρού και Φιλοζωικού Συλλόγου για τα αδέσποτα σκυλιά

Σχετικά με τη μεγάλη δράση για τα αδέσποτα σκυλιά στον Αλμυρό την προηγούμενη εβδομάδα, λάβαμε και…