• 21 Μαΐου, 2024

Καταγγελία για τρία περιστατικά τραυματισμού κατοίκων στο Αργιλοχώρι από επιθέσεις αδέσποτων ζώων

Καταγγελία για τρία περιστατικά τραυματισμού κατοίκων στο Αργιλοχώρι από επιθέσεις αδέσποτων ζώων

«Τα σκυλιά έφθασαν να είναι παραπάνω από τους κατοίκους στο Αργιλοχώρι»

 Καταγγελίες για τρία περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε κατοίκους του Αργιλοχωρίου δεχθήκαμε στην εφημερίδα μας τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, όπως μάς επισημάνθηκε οι κάτοικοι μάζεψαν υπογραφές κι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο Αλμυρού, ενώ από μία γυναίκα, παθούσα επίθεσης σκύλων, κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Ειδικότερα, τα περιστατικά έλαβαν χώρα τις ημέρες του Πάσχα όταν στο χωριό επέστρεψαν πολλές οικογένειες για να δουν τους ηλικιωμένους μόνιμους κατοίκους. Μία γυναίκα 45 ετών μπήκε μπροστά στα σκυλιά για να προστατεύσει τα παιδιά της, την έριξαν κάτω και έσπασε το χέρι της, ενώ και η ίδια δέχθηκε δάγκωμα. Μετέβη σε ιδιωτική κλινική στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει τα τραύματά της και κατόπιν υπέβαλε μήνυση στο Α.Τ. Αλμυρού.

Επίσης δύο ακόμη άτομα πήγαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να κάνουν αντιτετανικό ορό, μετά από επιθέσεις που δέχθηκαν.

Όπως μας κατήγγειλε κάτοικος του χωριού, «στο Αργιλοχώρι είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα αδέσποτα, υπάρχουν περίπου 15 κουτάβια και 6 μεγάλα σκυλιά τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα, είχαμε τρία περιστατικά από επίθεση σκύλων σε ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες, το ένα μετά το άλλο. Υπάρχει έγγραφο με υπογραφές κατοίκων κι αριθμό πρωτοκόλλου προς τον Δήμο για να τα μαζέψει αλλά έχει κατατεθεί και μήνυση μετά από τραυματισμό σε κάτοικο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί μεγαλύτερο κακό καθώς στο χωριό υπάρχουν ηλικιωμένοι αλλά και άνθρωποι με ασθένειες όπως άνοια, αλτσχάιμερ για τους οποίους ένας περίπατος είναι αναγκαίος. Έχουμε φθάσει στο σημείο να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, κυκλοφορούμε μέσα στο χωριό με το αυτοκίνητο για να μη κινδυνεύουμε».

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι τα σκυλιά έφθασαν να είναι παραπάνω από τους κατοίκους…

Επίσης, στην επιστολή-καταγγελία προς τον Δήμο Αλμυρού αναφέρονται μεταξύ των άλλων: Κατά την περίοδο του τελευταίου μηνός έχει παρατηρηθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων σε αγέλες στο χωριό μας οι οποίοι εμφανίζουν άκρως επιθετικοί συμπεριφορά προς ημάς και λοιπούς κατοίκους. Τελευταίο θλιβερό περιστατικό αποτελεί η επίθεση στον πρώτο υπογράφοντα από εμάς συνέπεια της οποίας μετέβη στο κέντρο υγείας Αλμυρού, βραδινές ώρες 5 Μαΐου στις 23:00 ώρα για την παροχή πρώτων βοηθειών. Επειδή πλέον της ύπαρξης αυτών των αδέσποτων σκυλιών έχει διαμορφωθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία ελλοχεύει σε καθημερινή βάση κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα  και την υγεία ημών και κυρίως των τέκνων μας, σας καλούμε όπως εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών κ στο πλαίσιο των ανατεθειμένων σε εσάς καθηκόντων πρόβειτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να επιλυθεί το αναγόμενο στο πεδίο ευθύνης  σας ζήτημα. Αλλιώς σας δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε αρμοδίως για τον καταλογισμό ευθυνών στα κατά το νόμο αρμόδια πρόσωπα. Φρονούμε ότι παρέλκει εκτενής ανάλυσης περί του ότι άπαντες επιφυλασσόμαστε πάντως νόμιμου δικαιώματος μας».

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ψηφίστηκε το στρατηγικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση αδέσποτων ζωών συντροφιάς στον Δήμο Αλμυρού

Ψηφίστηκε το στρατηγικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση αδέσποτων ζωών συντροφιάς στον Δήμο Αλμυρού

Το 12σέλιδο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Διαχείριση Αδέσποτων Ζωών Συντροφιάς Ετών 2023 – 2026 ενέκριναν…
Επιστολή Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού: Ντρεπόμαστε για τις ταΐστρες εκτρώματα

Επιστολή Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού: Ντρεπόμαστε για τις ταΐστρες εκτρώματα

Ως οφείλαμε ως φιλοζωικός σύλλογος, συνεχίζουμε τις δράσεις –μεταξύ άλλων- για την ευζωία των αδέσποτων ζώων…
Δ.Τ. Δήμου Αλμυρού για τα αδέσποτα ζώα: Ο Δήμος έχει προμηθευτεί το αυτοκίνητο για την περισυλλογή των αδέσποτων

Δ.Τ. Δήμου Αλμυρού για τα αδέσποτα ζώα: Ο Δήμος έχει προμηθευτεί το αυτοκίνητο για την περισυλλογή…

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Εκίζογλου στο Δημαρχείο Αλμυρού προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες…