• 20 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια
Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, καθώς συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στις λίμνες Ζηρέλια. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις που αφορούσαν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως παρακολούθηση εκπαιδευτικού βίντεο από ToSakidio, κατασκευή συνθημάτων σχετική με το θέμα, ενώ τη μέρα έκλεισε η ευλογητή παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά, τα προέτρεψε να αγαπούν το κοινό σπίτι όλων μας, δηλαδή τη γη, να μένουν σταθεροί στην Εκκλησία και στις δράσεις της που αφορούν τα παιδιά και τους νέους και τα κάλεσε να γευτούν τη μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης στις εγκαταστάσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, τον Αντιδήμαρχο Αλμυρού κ. Σπυρίδωνα Βαλαμούτη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού κ. Ευστάθιο Πάντζιο, επισκέφθηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Νέου, στην τοποθεσία Καστράκι, επικειμένης της Ιεράς του Πανηγύρεως το προσεχές σαββατοκύριακο, όπου γευτήκαμε τη φιλοξενία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης, δια του επί σειρά ετών Προέδρου αυτού, κ. Ιωάννη Πρεβεζιάνου.
Ως υπεύθυνος Νεότητας Επαρχίας Αλμυρού, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός ευχαριστεί πολύ τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς που τα συνόδευσαν, τους Ιερείς που φιλότιμα δαπανούν πολλά για τη χριστιανική αγωγή των παιδιών μας, τον Δήμο Αλμυρού που συνδράμει όποτε του ζητηθεί, αλλά και αυτοβούλως, στο έργο της Εκκλησίας μας, αλλά και τον κο Τετριμίδα για τη βοήθεια κατά τη συνάντηση των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…