• 9 Μαΐου, 2024

Νοσταλγικό αφιέρωμα στο Συμβούλιο Νέων Δήμου Αλμυρού του 1999 – Αναφορές στα ροκ συγκροτήματα της εποχής (video)

Νοσταλγικό αφιέρωμα στο Συμβούλιο Νέων Δήμου Αλμυρού του 1999 – Αναφορές στα ροκ συγκροτήματα της εποχής (video)

Όποιος θυμάται τα παλιά είναι παλιόπαιδο μου είχαν πει κάποτε… Αλλά είναι κρίμα το αρχείο της εφημερίδας μας να μείνει ανεκμετάλλευτο… Έτσι, βουτήξαμε με τον Δημήτρη Τσούτσα στις αναμνήσεις της πρώτης Διοίκησης Νεολαίας Αλμυρού.

Ο Δημήτρης Τσούτσας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημόσιος υπάλληλος και συγγραφέας της τοπικής ιστορίας του Αλμυρού, είναι γνωστό ότι διατηρεί ένα πολύ πλούσιο αρχείο σχετικά με την περιοχή μας και όχι μόνο.

Έτσι, ξέθαψε φωτογραφίες, αφίσες και δημοσιεύματα από την πρώτη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αλμυρού. Οι πρώτες εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Ιουνίου 1999. Το τότε συντονιστικό όργανο είχε ως εξής: Πρόεδρος Τσούτσας Δημήτρης, Αντιπρόεδρος Μπουρλής Βασίλης, Ταμίας Στέφου Μαρία, Γραμματέας Μοσχοβοπούλου Ελένη, Μέλη Καράτσαλου Σοφία, Πάντζιου Περσεφόνη, Δρόλιας Δημήτρης.

Μερικές από τις δράσεις του Συμβουλίου Νέων ήταν 4ήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Εικαστικής Δημιουργίας και Έκθεσης Βιβλίου, ενημερωτικές ομιλίες, ταξίδι στην Ισπανία, στο Τολέδο και φιλοξενία Ισπανών με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα youth for europe, αιμοδοσίες, αλλά και συναυλίες, όπως η αξέχαστη στον Άη Γιάννη, με τα τοπικά συγκροτήματα «Ρωγμές» (οι μετέπειτα Human genom που είχαν δισκογραφική πορεία), «Ροκαΐνη» και «no fear inside». Μάλιστα είχαν μισθώσει λεωφορείο ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβούν από την κεντρική πλατεία στην παραλία του Αλμυρού. Τα …πειστήρια στις φωτογραφίες… και στο βίντεο που αλίευσε από το διαδίκτυο ο Δημήτρης Τσούτσας.

Για την ιστορία… Τις «Ρωγμές» αποτελούσαν οι Στάθης Δεσποτόπουλος (κιθάρα), Στάθης Ρίζος (φωνή), Φάνης Τζαέρλης (μπάσο), Νίκος Καραδοσίδης (πλήκτρα), Δημήτρης Δεσποτόπουλος (τύμπανα). Στους «no fear inside»  συμμετείχαν οι Ματίκας, Μελίσσης και Μπουζάνης. Στην ηλεκτρονική μας σελίδα θα ενσωματώσουμε στο ρεπορτάζ και βίντεο από τη συναυλία όπου μπορείτε να ακούσετε τα δυο συγκροτήματα.

Θα θέλαμε να κάνουμε μια πληρέστερη καταγραφή και αφιέρωμα για τα συγκροτήματα… όποιος έχει ονόματα ή φωτογραφίες, ας μας στείλει στο almyros1@yahoo.gr.

 


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…