• 9 Μαΐου, 2024

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού
Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα οποία αποτελούσαν μερικές από τις βασικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής προς τους δημότες.
Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:
Η υλοποίησή τους θα μεταβάλλει την όψη της πόλης του Αλμυρού και θα βελτιώσει συνολικά την ποιότητα ζωής τόσο στο Κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, η δημοπράτηση αφορά τα έργα:
1/ Αναβάθμιση δημόσιου χώρου στα πλαίσια του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Αλμυρού (Open Mall)”, προϋπολογισμού 1.026.991 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης της λειτουργικότητας και αισθητικής του κέντρου του Αλμυρού, καθώς και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της ίδιας περιοχής.
Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή των πεζοδρομίων, τοποθέτηση οδηγών τυφλών, διαβάσεων και ραμπών ΑΜΕΑ, αλλά και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού κλπ)
2/ Αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ στον Αγ. Δημήτριο της Τ.Κ. Αχιλλείου (Υπόλοιπο κατασκευής) και η οποία θα περιλαμβάνει τρεις αγροτικούς δρόμους.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται σε 403.810 ευρώ και χρηματοδοτείται από το “Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020”
3/ Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Αλμυρού, στη θέση “Πλατάνια”.
Ο σχεδιασμός της μελέτης περιλαμβάνει ένα υπαίθριο αμφιθέατρο , το “Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Αλμυρού”, χωρητικότητας 550 περίπου θεατών και ένα χώρο στάθμευσης με 50 θέσεις αυτοκινήτων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του θεάτρου αλλά και του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης που θα ανεγερθεί εκεί.
Η μελέτη του έργου είναι προϋπολογισμού 498.022 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Leader από το Π.Α.Α. 2014-2020.
Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της για ριζική βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα και δράσεις που θα καταστήσουν τον Δήμο Αλμυρού αντάξιο του 21ου αιώνα και τους δημότες του Αλμυρού περήφανους για τον τόπο τους.

Σχετικά Άρθρα

Οι ιπτάμενοι… μοναχοί Σαολίν στον Αλμυρό!

Οι ιπτάμενοι… μοναχοί Σαολίν στον Αλμυρό!

Μία μεγάλη εκδήλωση φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ο Δήμος Αλμυρού σε ένα μήνα. Πρόκειται για παράσταση από…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…