• 8 Μαΐου, 2024

Συνέντευξη της Σούλας Βακουφτσή για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τη δική της υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνέντευξη της Σούλας Βακουφτσή για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τη δική της υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής η Σούλα Βακουφτσή από τον Βόλο ήταν καλεσμένη της Βιβής Τσιντσίνη στο στούντιο του «Λαού» για τις ανάγκες της διαδικτυακής εκπομπής- σύμπραξης δέκα ΜΜΕ από τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας.

Η κα Βακουφτσή μίλησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του κου Ανδρουλάκη, την κοινωνική συνοχή, την περιοχή της Μαγνησίας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μέρος της συνέντευξης.

-Κυρία Βακουφτσή, δεχθήκατε την πρόταση του κου Ανδρουλάκη για να συμμετάσχετε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ…

-Όλα μου τα χρόνια είμαι στο ΠΑΣΟΚ, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, έχω αγωνιστεί, έχω δουλέψει με όλο το πάθος που με διακατέχει για αυτό το κόμμα, ακόμη και στα πολύ πολύ δύσκολα όταν κυκλοφορούσαμε στους δρόμους και μας λοιδορούσαν οι συμπολίτες και τα άλλα κόμματα. Δεν λιγοψύχησα ποτέ, ήμουν εκεί και στήριζα με σθένος τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά στην πρόταση του προέδρου μας κου Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο, ήταν πολύ μεγάλη τιμή και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια.

Έχετε υπηρετήσει τον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια ως τραπεζική υπάλληλος, θητεύσατε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον τομέα υγείας, σε διάφορους κοινωνικούς φορείς και πλέον δίνετε έναν άλλο αγώνα στην κεντρική πολιτική σκηνή…

-Όταν ήμουν τραπεζικός υπάλληλος υπήρχε μία άνεση στη μεσαία τάξη, ενώ τώρα έχουμε γίνει φτωχότεροι. Οι συντάξεις και οι μισθοί βλέπουμε ότι δεν φθάνουν. Επειδή είμαστε σε μια επαρχιακή πόλη όπως ο Αλμυρός με πολλούς κτηνοτρόφους, θα πω πως παλιότερα παίρναμε τη φέτα 6 ευρώ το κιλό και τώρα έχει φθάσει 14 ευρώ, ίσως και 16, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι οι οικογένειες να έχουν το τραπέζι τους όπως πριν λίγα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο μία οικογένεια να ανταπεξέρχεται στην καθημερινότητα, πόσω μάλλον να έχει καταθέσεις. Γίνεται αφαίμαξη τώρα αυτών που είχαν καταθετικούς λογαριασμούς, οι τράπεζες παίρνουν προμήθεια για κάθε συναλλαγή και δεν υπάρχει πλέον ανθρώπινο δυναμικό, προσωπικό. Όλα τα βάζουν με ηλεκτρονικό τρόπο και δυστυχώς όλα πληρώνονται.

 

-Η Κοινωνική συνοχή αποτελεί προτεραιότητα για την Ε.Ε., τί πιστεύετε πρέπει να γίνει στην επαρχία μας;

-Όσον αφορά στην κοινωνική συνοχή και θα μιλήσω περισσότερο για τις τρίτεκνες και πολυμελείς οικογένειες, θα πω ότι το κόμμα μας έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση και βέβαια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια θέματα τα οποία αφορούν τους παιδικούς σταθμούς. Όταν δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί, δεν μπορεί ένα εργαζόμενο ζευγάρι να έχει μια ανθρώπινη ευπρεπή ζωή, δυστυχώς θα πρέπει η γυναίκα να μείνει στο σπίτι, επομένως μειώνεται το εισόδημα. Ένα άλλο θέμα είναι η στέγη. Βλέπουμε ότι πάνε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και τα ενοίκια είναι στα ύψη, δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες. Θα έπρεπε να τα έχουμε λύσει αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια.

Πριν λίγο καιρό είδαμε ότι η Κυβέρνηση είχε ένα πρόγραμμα αλλά με τα κριτήρια που έβαλε, οι περισσότεροι που κάνανε αίτηση, δεν μπόρεσαν να πάρουν σπίτι. Το μέτρο μπορεί να ήταν καλό αλλά οι περισσότεροι που ζήτησαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν δάνειο.

Η Μαγνησία χρειάζεται περισσότερα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό αλλά και σε θέματα υγείας. Εδώ στον Αλμυρό ένα ασθενοφόρο ήταν δωρεά ιδιώτη… θα πρέπει το Κέντρο Υγείας να έχει όλες τις ειδικότητες για να καλύπτει όλα τα περιστατικά. Το θέμα της υγείας πρέπει να το δούμε… Βάλανε τα απογευματινά χειρουργεία. Ο λαός της Ελλάδας έχει γίνει φτωχός και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, λέμε δωρεάν υγεία αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Ακούσαμε από την Κυβέρνηση για το επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Αυτό το θέμα το ΠΑΣΟΚ το είχε φέρει από τον Ιανουάριο του 2023, άργησε πάρα πολύ ο κος Μητσοτάκης. Εύχομαι να κάνει κι άλλα πράγματα αλλά πάντα γίνονται από παρότρυνση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και του προέδρου μας κου Ανδρουλάκη.

Πιστεύω ότι υπάρχουν κονδύλια αλλά πρέπει να δίνονται σε όλους και όχι σε ορισμένους αρεστούς όπως έχει γίνει με τις μεγάλες εταιρείες.

Τέλος, ερωτηθείσα για το διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου, η κα Βακουφτσή είπε:

-Ζητάμε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μπορέσουμε να πιέσουμε, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε όραμα και θα το πετύχουμε ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ. Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι συγκεκριμένο: θα τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν ή θα πούμε φθάνει πια;

 

Βιογραφικό

Η Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1964 και έχει μεγαλώσει στο Βόλο. Έχει εργαστεί 25 έτη στον τραπεζικό τομέα και είναι Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος ΕΤΒΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εκλέχθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και διατελεί Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής, ενώ εκλέχτηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας στη Ν.Ε Μαγνησίας. Επίσης, διατελεί Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) και Πρόεδρος Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ». Έχει επίσης διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. Οργανισμού Κέντρου Παιδιού Δήμου Βόλου, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου, Ταμίας του Δ.Σ. Υπαλλήλων ΕΤΒΑ και ιδρυτικό μέλος της Κοινότητας Νέων Βόλου. Είναι παντρεμένη και έχει τρεις κόρες.


Σχετικά Άρθρα

Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή: Τρέμω στην ιδέα μιας Ευρώπης που θα έχει χάσει τις αξίες,  την αλληλεγγύη, τη συνοχή της

Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή: Τρέμω στην ιδέα μιας Ευρώπης που θα έχει χάσει τις αξίες,  την αλληλεγγύη, τη συνοχή…

Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης της κας Κατερίνας Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή στον Αλμυρό, το πρωί της Παρασκευής…
Αποτίμηση της περιοδείας του Λ. Καρχιμάκη στη Θεσσαλία

Αποτίμηση της περιοδείας του Λ. Καρχιμάκη στη Θεσσαλία

Στην εντατικοποίηση των προσπαθειών στο πλαίσιο της Ευρωβουλής προκειμένου να στηριχτεί ουσιαστικά η πολύπαθη Θεσσαλία επικέντρωσε…
Περιοδεία της υποψ. Ευρωβουλευτή Σούλας Βακουφτσή στην περιοχή του Αλμυρού

Περιοδεία της υποψ. Ευρωβουλευτή Σούλας Βακουφτσή στην περιοχή του Αλμυρού

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή θα πραγματοποιήσει περιοδεία το Σάββατο 18/5. Το πρωί…