• 8 Μαΐου, 2024

Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους  χώρο, του «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11μμ και την Κυριακή 12-8μμ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες.

Το Σάββατο στις 6μμ σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης  του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να  δουν συγκεντρωμένα τα  κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 


Σχετικά Άρθρα

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα τo #DigiAgriFood παρουσιάζεται στη Λάρισα

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα τo #DigiAgriFood παρουσιάζεται στη…

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα τo #DigiAgriFood είναι γεγονός.…
Δ. Κουρέτας: Μόνιμο προσωπικό στα Κέντρα Πολιτικής Προστασίας – Στην Θεσσαλία δείχνουμε το δρόμο

Δ. Κουρέτας: Μόνιμο προσωπικό στα Κέντρα Πολιτικής Προστασίας – Στην Θεσσαλία δείχνουμε το δρόμο

«Η απόλυτη προτεραιότητα μας στην Θεσσαλία, ως περιφερειακή αρχή είναι η Πολιτική Προστασία», τόνισε ο Περιφερειάρχης…
Συνεργασία Δημάρχου-Αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων

Συνεργασία Δημάρχου-Αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμυρού συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024 με τη…