• 8 Μαΐου, 2024

Άλωσαν το …ηλεκτρισμένο κλειστό του Αλμυρού τα Τρίκαλα κι αγκάλιασαν τον τίτλο

Άλωσαν το …ηλεκτρισμένο κλειστό του Αλμυρού τα Τρίκαλα κι αγκάλιασαν τον τίτλο

Ο ΓΣΑ είχε την ευκαιρία του αλλά δεν τα κατάφερε. Σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό του Αλμυρού, ο ΑΟ Τρίκαλα κέρδισε 77-82 στην παράταση, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και είναι αγκαλιά με τον τίτλο και την άνοδο. Η ομάδα του Ζαρονικόλα θέλει πλέον τρεις νίκες για να φθάσει στην υπέρβαση.

Ο Λάππας ισοφάρισε 69-69 αλλά χάνοντας μία βολή, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν το ματς. Αστόχησαν σχεδόν σε νεκρό χρόνο και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί, ενώ ο ΓΣΑ είχε προβάδισμα ενός καλαθιού, δέχθηκε ωστόσο τρία σερί τρίποντα και κάπως έτσι, πιο ψύχραιμοι κι εύστοχοι στο φινάλε οι Τρικαλινοί, πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη.

Το ματς είχε πολλές διακυμάνσεις. Ο ΓΣΑ άρχισε εντυπωσιακά βάζοντας όλα τα σουτ για πέντε λεπτά,  πήρε διαφορά 12 πόντων και πήγε με +10 στο ημίχρονο παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα, διάστημα που ο ΑΟΤ σούταρε 1/15 τρίποντα. Όταν στην τρίτη περίοδο, άρχισαν να μπαίνουν το ένα σουτ μετά το άλλο, ο ΑΟΤ όχι μόνο μείωσε αλλά προσπέρασε με 7. Από 29 πόντους σε 20 λεπτά, οι Τρικαλινοί είχαν 24 μόνο σ’ αυτό το δεκάλεπτο που γύρισαν το παιχνίδι. Ακόμη κι έτσι, ο ΓΣΑ έμεινε ζωντανός και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αρκετά λάθη στην επίθεση, βεβιασμένες ατομικές προσπάθειες όταν δεν έπρεπε από πλευράς παικτών Ζαρονικόλα και σουτ όταν έλειπε από το παιχνίδι ο Δέσπος αντί να πάει η μπάλα μέσα στη ρακέτα συνέθεσαν τα αρνητικά στοιχεία που έφεραν την ήττα. Σε τέταρτο φετινό αγώνα ο ΑΟΤ κέρδισε τον ΓΣΑ και είναι αγκαλιά με τον τίτλο… εκτός κι αν οι «κυανόλευκοι» έχουν διαφορετική άποψη στον τρίτο τελικό που θα γίνει στα Τρίκαλα το απόγευμα της Κυριακής.

 

Με δύο λάθη από πλευράς ΓΣΑ κι ένα για τον ΑΟΤ άρχισε το ματς και τον Δέσπο να σημειώνει το πρώτο καλάθι. Αμέσως η απάντηση από τον Παπούλια με τρίποντο και με βολές του Πολίτη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 5-2. Ο μπόμπερ του ΓΣΑ με σουτ έξω από τα 6,75 έκανε το 8-4 και ο Πελεκούδας με ωραία ραβέρσα ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στο +8 ο ΓΣΑ με λέι απ του Πολίτη στον αιφνιδιασμό, όμως ο Δέσπος ανέκοψε το σερί 7-0 που είχαν οι παίκτες του Ζαρονικόλα. Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε με προσωπική ενέργεια του Κοντοστάθη κοντά στο καλάθι και βολές του Λάππα. Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει το μπόνους των βολών στους «κυανόλευκους». Σκορ 16-6 στο 5’ με 100% ευστοχία για τον Αλμυρό (4/4β., 3/3δ., 2/2τρ.) σε αυτό το διάστημα!

Ο Πελεκούδας έβαλε ένα πολύ δύσκολο ανάποδο λέι απ υπό πίεση δύο αντιπάλων και ο Πολίτης «χτύπησε» ξανά στο ανοικτό γήπεδο. Ο ΓΣΑ προηγήθηκε 20-8 στο 7ο λεπτό με μια εξαιρετική εμφάνιση στο ξεκίνημα της συνάντησης σε άμυνα -από εκεί βρήκε ρυθμό- κι επίθεση. Δύο λάθη στην επίθεση ανάγκασαν τον Λουκά Ζαρονικόλα να ζητήσει τάιμ άουτ και η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή. Αυτό διότι με πέντε σερί πόντους του Δέσπου, ο ΑΟΤ πλησίασε στους επτά, 20-13 και αργότερα στους πέντε με τον Τζοέλ Ταμ. Η πρώτη περίοδος έληξε 21-17 αφού ο ΓΣΑ πέτυχε 20 πόντους σε επτά λεπτά αλλά μόνο έναν στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Πολίτης 9 πόντους όσους είχε ο Δέσπος για τους Τρικαλινούς.

 

Ο Ευθ. Μοσχόπουλος με τρίποντο έριξε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της αλλά αμέσως ο Μυλωνάς με δύσκολη διείσδυση σκόραρε, έβαλε και τη συμπληρωματική βολή του φάουλ που κέρδισε. Στην άμυνα ωστόσο τον νίκησε ο Τζοέλ Ταμ που μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχής, έφθασε τους 7 πόντους κι άλλαξε τη ροή του αγώνα. Στο 12’ προσπέρασαν οι Τρικαλινοί για πρώτη φορά στο σκορ, 24-25 σπάζοντας με ωραία εναλλαγή πασών την άμυνα ζώνης του ΓΣΑ. Τη λύση έδωσε ο Κοντοστάθης έξω από τα 6,75 και ο Τάσσος -που πήρε πάσες ελλείψει του Δέσπου από το παρκέ- έκανε το 29-25. Ο ΑΟΤ σούταρε πολύ από μακριά κι άστοχα, είχε 1/11 τρίποντα σε 7 λεπτά και ο Λάππας με μια υπέροχη προσπάθεια, προσποίηση, μπάσιμο κι ανάποδο λέι απ έδωσε αέρα 6 πόντων στην ομάδα του. Ο ίδιος μετά το τάιμ άουτ έγραψε το 33-25 και με τρίποντο το 36-27, έχοντας βάλει 7 σερί πόντους για τους «κυανόλευκους». Από την άλλη, ο Μοσχόπουλος κράτησε στο σκορ τον ΑΟΤ, όμως ο Λάππας ήταν φοβερός! Σκόραρε ξανά μπροστά στον Δέσπο και διαμόρφωσε το 39-29 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Ο Βολιώτης γκαρντ μέτρησε στο δεύτερο δεκάλεπτο 9 πόντους -τους μισούς του Αλμυρού- με 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο και ήταν καταλυτικός. Η άμυνα ζώνης του ΓΣΑ νικήθηκε μόνο σε δύο περιπτώσεις όταν οι αντίπαλοι μπόρεσαν να περάσουν την μπάλα κάτω από το καλάθι γιατί αλλιώς έβαλαν ένα τρίποντο σε δεκατέσσερις προσπάθειες.

 

Ο Μοσχόπουλος σκόραρε από κοντά, το ίδιο όμως και ο Πελεκούδας με ραβέρσα που στην άμυνα έκανε τρίτο προσωπικό φάουλ σε μια φάση που φάνηκε να είναι κόψιμο στον αντίπαλο. Με βολές ο Σούλκο, βασικός επιθετικό όπλο του ΑΟΤ, έβαλε τους πρώτους του πόντους στο σημερινό παιχνίδι, ο Πολίτης σημείωσε ένα τρίποντο στην κίνηση και ο ΓΣΑ προηγήθηκε με 11. Δέσπος και Ψύρρας σκόραραν, ο Τζοέλ Ταμ βρήκε ανοικτό διάδρομο για λέι απ και ο Ψύρρας στον αιφνιδιασμό ανέβασε το σερί στο 0-9. Το +11 (44-33) έγινε +2 (44-42) μέσα σε ενάμιση λεπτό. Επιμέρους σκορ 5-13 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Βαλαμούτης με σουτ έξω από τα 6,75 έδωσε λύση σε κρίσιμο σημείο, ο Μοσχόπουλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με νέο τρίποντο του Ψύρρα ο ΑΟΤ πήρε κεφάλι στο σκορ 47-48. Ο Τζοέλ Ταμ έκλεψε από τον Παπούλια και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, με τους γηπεδούχους να χάνουν τώρα τα σουτ και τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν εύκολα… Ο Γκανέζος γκαρντ βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα και έδωσε προβάδισμα 47-52 στην ομάδα του, ενώ ο Σούλκο με βολές το 47-54. Ο Πελεκούδας σκόραρε μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ για το 49-54 που ήταν το σκορ στη λήξη του δεκαλέπτου. Μεγάλη αστοχία στην περίοδο αυτή με 2/11 τρίποντα, καμία προσπάθεια ο Λάππας, δεν αγωνίστηκε ο Κοντοστάθης λόγω τραυματισμού στο χέρι και έτσι γύρισε το ματς. Οι Τρικαλινοί είχαν 29 πόντους σε 20 λεπτά και 25 σε δέκα…

 

Πάλι από ριμπάουντ, ο ΓΣΑ βρήκε λύση με τον Μυλωνά, ο Παπούλιας με μία από τις γνωστές του ατομικές ενέργειες βρήκε στόχο και ο Κοντοστάθης, που μπήκε στο παρκέ με δεμένο τον καρπό του δεξιού του χεριού, με τρίποντο ανέβασε το σερί σε 7-0 στα πρώτα 113 δεύτερα του τελευταίου δεκαλέπτου. Ακολούθησε όμως 0-7 από τον ΑΟΤ: ο Ψύρρας ισοφάρισε, ο Ταμ έδωσε το προβάδισμα στα Τρίκαλα και ο Αργύρης σημείωσε τρίποντο. Ο Παπούλιας μίλησε με μακρινό σουτ, 59-61 στο 35’. Βγήκε η άμυνα, ο Λεπενιώτης έχασε σουτ χωρίς πίεση, ο Πολίτης έβαλε βολή τεχνικής ποινής αλλά έγινε λάθος στην επίθεση που οδήγησε σε καλάθι του Λεπενιώτη, πρώτο του στο ματς. Ο Λάππας σκόραρε με την μπάλα να στριφογυρνάει στη στεφάνη, 63-63 στο 37’, όμως στο κρίσιμο σημείο ο Λεπενιώτης «ξύπνησε» κι έβαλε δεύτερο στη σειρά δύσκολο καλάθι υπό πίεση.

Ο Δέσπος έδωσε προβάδισμα στον ΑΟΤ, απάντησε ο Λάππας στη λήξη της επίθεσης. Στο τελευταίο δίλεπτο κατά σειρά: καλάθι του Τζοέλ Ταμ με ωραία προσπάθεια, άστοχο τρίποντο του Παπούλια, άστοχο δίποντο του Δέσπου από τα έξι μέτρα, άστοχο του Τάσσου αλλά μετά από ριμπάουντ κέρδισε βολές βάζοντας τη μία (68-69). Είχαμε τάιμ άουτ ενώ απέμεναν 46,8’’ για τη λήξη και μετά: κλέψιμο του Πολίτη στην άμυνα, κερδισμένο φάουλ του Λάππα από τον Δέσπο (το πέμπτο του) και 1/2 βολές. Σκορ 69-69 ενώ απέμεναν 23,3’’.  Ο Κοντοστάθης έκανε φάουλ στον Τζοέλ Ταμ (σωστά καθώς ο ΓΣΑ είχε μόλις δύο) και σταμάτησε τον χρόνο στα 7,6’’. Το ματς πήγε στην παράταση καθώς ο Λεπενιώτης έχασε κάπως τον έλεγχο της μπάλας στην πίεση του Κοντοστάθη και όταν σούταρε, ήταν χωρίς ισορροπία με την πίεση του Λάππα.

 

Με τρία χαμένα σουτ εκατέρωθεν άρχισε το έξτρα πεντάλεπτο, ο Ταμ το 69-71 –βγήκε με πέντε φάουλ μετά- και ο Λάππας ισοφάρισε με βολές. Ο Κοντοστάθης είχε τρίποντο που η στεφάνη «έφτυσε» την μπάλα όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως ο Πελεκούδας κέρδισε φάουλ βάζοντας και τις δύο βολές. Ο Γκαντιάς απάντησε με τρίποντο με ταμπλό, 73-74, ο ΓΣΑ υπέπεσε σε λάθος και με δεύτερο στη σειρά τρίποντο, μεγάλο σουτ, από τον Ψύρρα, οι Τρικαλινοί προηγήθηκαν 73-77 ενώ απέμεναν 101 δεύτερα. Ο Πολίτης έχασε σουτ στη λήξη της επίθεσης, από πολύ μακριά και υπό πίεση, μετά είχε 1/2 βολές. Ο Ψύρρας με τρίποντο από τη γωνία …σίγασε το κλειστό του Αλμυρού, ωστόσο ο Πολίτης κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις και έβαλε 3/3 βολές, 77-80 στα 20,7’’ για τη λήξη. Έγινε φάουλ πάνω στον Αργύρη σχεδόν χωρίς να κυλήσει ο χρόνος, ο Τρικαλινός φόργουορντ ήταν ψύχραιμος δίνοντας διαφορά 5 πόντων, 77-82 που ήταν εν τέλει το σκορ της αναμέτρησης. Αυτό διότι ο ΓΣΑ είχε λάθος στην επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα και τα Τρίκαλα πήραν σπουδαία νίκη αγκαλιάζοντας τον τίτλο και την άνοδο.

***Μεγάλο παιχνίδι, μεγάλη και η προσέλευση του κόσμου αφού οι θέσεις στην κερκίδα γέμισαν, όπως και οι τρεις σειρές με καρέκλες πίσω από τη μία μπασκέτα, ενώ δεκάδες έμειναν να παρακολουθούν το ματς όρθιοι. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι πιτσιρικάδες με το τύμπανο, τις εκκωφαντικές κόρνες και τις φωνές τους!

***Τουλάχιστον 4 φορές οι διαιτητές σταμάτησαν τον αγώνα ζητώντας από τον κομισάριο να βγάλει εκτός γηπέδου φιλάθλους που διαμαρτύρονταν!

*** Ο Θοδωρής Μαμούρας, με μπαταρισμένο το δεξί του πόδι (σημειώνουμε πως και το Μεγάλο Σάββατο πήγε στον γιατρό κάνοντας μια μικρή επέμβαση), βρέθηκε στην άκρη του πάγκου του ΓΣΑ και ήταν πολύ ωραία στιγμή όταν περίπου 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ο προπονητής του ΑΟΤ κος Κρομμύδας πήγε, τον αγκάλιασε και του ευχήθηκε περαστικά και καλή ανάρρωση.
(πρώτη εικόνα στο φωτορεπορτάζ μας)

Δεκάλεπτα: 21-17, 39-29, 49-54, 69-69 (κ.α.), 77-82

ΓΣΑ (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 9 (1/2, 1/1, 2/5, ριμπ.6-1), Λάππας 18 (5/6, 5/9, 1/1, ριμπ.2-2), Παπούλιας 11 (3/4, 1/9, 2/4, ριμπ. 4-1), Μυλωνάς 5 (1/1, 2/2, 0/1, ριμπ.2-2), Κανατούλας, Ξηρομερήσιος, Αργύρης (0/1τρ., ριμπ.3-0), Βαλαμούτης 3 (0/1δ., 1/2τρ., ριμπ.2-1), Πολίτης 18 (8/9, 2/4, 2/10, ριμπ..3-1), Πελεκούδας 10 (2/2β., 4/5δ., ριμπ.6-1), Τάσσος 3 (1/2β., 1/4δ., ριμπ.3-1).

ΑΟΤ (Κρομμύδας): Κακαβούλας 2 (1/2δ., 0/1τρ.), Τζοέλ Ταμ 19 (3/3, 8/11, 0/2), Λεπενιώτης 4 (2/6δ., 0/4τρ.), Γκαντιάς 5 (1/3δ., 1/1τρ., ριμπ.3-2), Αργύρης 5 (2/2β., 1/4τρ.), Μοσχόπουλος Ευθ. 12 (0/2, 3/5, 2/4), Σούλκο 4 (4/4, 0/4. 0/1), Μοσχόπουλος Φ., Ψύρρας 18 (3/6δ., 4/10τρ.), Δέσπος 13 (1/1β., 6/13δ., ριμπ.4-5).


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…