• 3 Μαΐου, 2024

“Τα έσπασαν” οι Γοργόνες και οι Μάγκες του ΓΕΛ Αλμυρού

“Τα έσπασαν” οι Γοργόνες και οι Μάγκες του ΓΕΛ Αλμυρού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η θεατρική παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες” των μαθητών του Γενικού Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε επίσημα για το κοινό το Σάββατο 27 Απριλίου στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Οι παρευρισκόμενοι γέλασαν με την ψυχή τους με τις ατάκες του Κωστάκη του Γρύπη και του Παναγή του ταβερνιάρη, ενώ απόλαυσαν τις χορογραφίες των μαθητών που τους ταξίδεψαν σε άλλους τόπους κι εποχές.

Τα υπέροχα σκηνικά που πλαισίωναν την παράσταση και η υποκριτική ικανότητα των μαθητών  συντέλεσαν στην πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής παράστασης, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους θεατές όσο και στους ίδιους τους μαθητές. Ο Θεατρικός Όμιλος του ΓΕΛ Αλμυρού δημιουργήθηκε φέτος με πρωτοβουλία και ευθύνη της Διευθύντριας του σχολείου, κας Άννας Μπουκόρου, η οποία επέβλεπε τις πρόβες των μαθητών καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, εκτός διδακτικών ωρών, εκπαίδευσε και συντόνισε την παράσταση σε όλες της τις εκφάνσεις. Στόχος του εγχειρήματος αποτέλεσε η επαφή των μαθητών με τον ελληνικό κινηματογράφο, κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που τείνει προς τη λήθη, η ενδοσκόπηση, η χαλάρωση από την πίεση της καθημερινότητας και η δημιουργική ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι μαθητές, επιπλέον, ανακάλυψαν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και δημιούργησαν στενούς δεσμούς μεταξύ τους.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές:

Πάσσιος Σπύρος: Πέτρος, Τζίμα Ελένη: Μαρίνα, Ζγουλέτα Ευταξία: Γρύπης, Μποτού Κωνσταντίνα: Παναγής, Κρικελά Μαίρη: Φλώρα, Σιούρα Έλενα: Γριά, Καραγεώργος Κωνσταντίνος: Ιάσονας, Κοντούρη Κωνσταντίνα: Πατέρας, Καραλή Καλλιόπη: Μητέρα/ Χορεύτρια, Μόκας Ηλίας: Δημητρός, Παπακυρίλλου Αλέξανδρος: Νικολιός, Τέκας Θανάσης: Ψαράς, Κοσμίδης Δημήτρης: Ψαράς, Κεχαγιά Γιολάντα: Φίλη/ Χορεύτρια, Μακρή Ιωάννα: Φίλη/ Χορεύτρια, Τιμπλαλέξη Αποστολία: Νησιώτισσα/ Χορεύτρια, Γαρδικλής Αχιλλέας: Μανωλιός, Μπαγλατζή Αργυρώ- Ειρήνη: Νησιώτισσα/ Χορεύτρια, Μακρή Γεωργία: Πάνος, Κωτούλα Μαρία: Χορεύτρια, Κοντοβάς Σταύρος: Ήχος/ Φωτισμός. Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθησαν και στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών μας.

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Μπουκόρου Άννα


Σχετικά Άρθρα

Θεατρική παράσταση ανεβάζουν οι μαθητές του ΓΕΛ

Θεατρική παράσταση ανεβάζουν οι μαθητές του ΓΕΛ

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού ανεβάζουν θεατρική παράσταση. Το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 19:00, στο…
Σκηνοπαίκτες: Και οι 44 ήταν υπέροχοι – Το φωτορεπορτάζ της θεατρικής παράστασης στον Αλμυρό

Σκηνοπαίκτες: Και οι 44 ήταν υπέροχοι – Το φωτορεπορτάζ της θεατρικής παράστασης στον Αλμυρό

Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ανέλαβαν οι ΣκηνοΠαίκτες, με τον εξαίρετο …μαριονετίστα-σκηνοθέτη και ηθοποιό Βαγγέλη Κούργια. Ο…
Πρωτιές του ΓΕΛ Αλμυρού σε σχολικούς διαγωνισμούς

Πρωτιές του ΓΕΛ Αλμυρού σε σχολικούς διαγωνισμούς

Μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε μαθητικούς διαγωνισμούς και πρωταθλήματα. Ειδικότερα, στην…