• 2 Μαΐου, 2024

Η εργατική Πρωτομαγιά στον Αλμυρό

Η εργατική Πρωτομαγιά στον Αλμυρό

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, μέλη του ΠΑΜΕ, ως επί το πλείστον, τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, χθες 1η Μαΐου.

Όπως είπε ο κος Κώστας Τσόγκας, “η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα και της οργανωμένης πάλης, που καμιά κρατική εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει. Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, ζωής, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία! Η καπιταλιστική “ανάπτυξη” βασίζεται στον νόμο του κέρδους. Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας και η δουλειά ήλιο με ήλιο. Με βάση αυτόν το νόμο υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, σχολεία ετοιμόρροπα, πλειστηριασμοί σπιτιών, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές – εργατικές οικογένειες. Για αυτό τον λόγο τον Σεπτέμβρη πνίγηκε και βούλιαξε ολόκληρη η Θεσσαλία, μιας και η προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική, αφού δεν αποφέρει κέρδος σε αυτούς που υπηρετούν, δηλαδή στα μονοπώλια, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Και 8 μήνες μετά, τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα”.

 


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…
Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση στον Αλμυρό διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» το απόγευμα της Τετάρτης 15…