• 2 Μαΐου, 2024

Έκανε την αρχή ο ΑΟΤ, πάει για την ισοφάριση ο ΓΣΑ την ερχόμενη Τετάρτη

Έκανε την αρχή ο ΑΟΤ, πάει για την ισοφάριση ο ΓΣΑ την ερχόμενη Τετάρτη

Η σειρά των τελικών στον 4ο όμιλο της National League 2 άρχισε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης με τον ΑΟ Τρίκαλα να κάνει το 1-0, καθώς επικράτησε με σκορ 77-73 του ΓΣΑ. Με 48 πόντους στο πρώτο ημίχρονο οι Τρικαλινοί, είχαν σταθερό προβάδισμα με καλές διαφορές και μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΓΣΑ πλησίασε, 58-55 στο 29’ και 76-73 πριν τη λήξη χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο…

Η πρώτη περίοδος ήταν ισορροπημένη, με τους γηπεδούχους των Τρικάλων να έχουν μικρό προβάδισμα. Ο Κακαβούλας με τρία σερί δίποντα έκανε την αρχή, προσπέρασαν 14-9 στο 5ο λεπτό χάρις σε δύο σερί τρίποντα από τους Ψύρρα, Σούλκο και την έκλεισαν με 22-19 με τρεις βολές του Τζοέλ Ταμ. Για τον ΓΣΑ, ο Παπούλιας έβαλε τους πέντε πρώτους πόντους και συνολικά επτά στο δεκάλεπτο, ενώ ο Πολίτης είχε 8 με ένα δίποντο, ένα τρίποντο και 3/3 βολές.

Με επιμέρους 7-2 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, ο ΑΟΤ σταθεροποίησε διαφορά μεταξύ επτά και δώδεκα πόντων. Από το 33-28 στο 15’ πήγαμε στο 37-30 κι αργότερα στο 42-30. Ο ΓΣΑ μείωσε στους εννιά, 48-39 όταν οι παίκτες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ζημιά έκανε ο Σούλκο τον οποίον δεν μπορούσαν να σταματήσουν οι παίκτες του Αλμυρού. Ο πρώην παίκτης της Αγριάς σκόραρε 13 πόντους. Από την άλλη, οι ψηλοί του ΓΣΑ, Τάσσος και Πελεκούδας είχαν μαζί 6 πόντους, ενώ λύσεις έδωσαν έξω από τα 6,75 οι Βαλαμούτης και Λάππας.

Στην τρίτη περίοδο, ο Λουκάς Ζαρονικόλας γύρισε την άμυνα σε ζώνη κι αυτό απέδωσε. Αφού τα Τρίκαλα ξέφυγαν με 13 πόντους, 54-41, μετά το 58-48 ακολούθησε σερί 0-7 από τους «κυανόλευκους» (με βολές, τρίποντο του Πολίτη και καλάθι του Παπούλια), με αποτέλεσμα ο ΓΣΑ να πλησιάσει στους τρεις, 58-55 στο 29ο λεπτό. Όμως και πάλι οι παίκτες του Κρομμύδα βρήκαν λύσεις από τη γραμμή των ελευθέρων με 4/4 από Δέσπο, Ψύρρα και πήγαν στο 62-57.

Σημείο-κλειδί στην αναμέτρηση το γεγονός ότι στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, ο ΓΣΑ έμεινε χωρίς σκορ και δέχθηκε έξι αναπάντητους πόντους από Σούλκο, Λεπενιώτη, Γκαντιά. Έτσι, βρέθηκε να κυνηγάει ξανά μεγάλες διαφορές, 68-57, μετά 72-62 στο 25:30 και 76-68 στο 37’. Με 4 πόντους από Αργύρη, Λάππα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις, 76-72, σε εκείνο το σημείο είχαν ένα άστοχο τρίποντο αλλά με μία βολή του Παπούλια ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 76-73 μισό λεπτό πριν τη λήξη. Κύλησαν πολύτιμα δευτερόλεπτα καθώς ο ΓΣΑ δεν είχε συμπληρώσει φάουλ κι όταν έγινε το πέμπτο φάουλ, ο Λεπενιώτης έχασε την πρώτη βολή, έβαλε όμως τη δεύτερη και «κλείδωσε» το ροζ φύλλο για τον ΑΟΤ.

Κατάμεστο το κλειστό της Μπάρας στα Τρίκαλα, παρά τη δύσκολη ημέρα και ώρα περίπου 40 φίλαθλοι ακολούθησαν την κυανόλευκη ομάδα στον αγώνα αυτόν. Επόμενη αναμέτρηση το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου στο κλειστό του Αλμυρού με τζάμπολ στις 7μ.μ.

Δεκάλεπτα: 22-19, 48-39, 62-57, 77-73
ΑΟ Τρίκαλα (Κρομμύδας): Κακαβούλας 10, Τζοέλ Ταμ 10 (1), Λεπενιώτης 7, Γκαντιάς 6, Μπενέκης, Αργύρης, Μοσχόπουλος Ευθ., Σούλκο 22 (1), Μοσχόπουλος Φ., Ψύρρας 7 (1), Μπαρμπούτης, Δέσπος 15.
ΓΣΑ (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 2, Λάππας 12 (2), Παπούλιας 16 (1), Κανατούλας, Μυλωνάς, Ξηρομερήσιος, Βαλαμούτης 3 (1), Αργύρης 6, Πολίτης 25 (4), Πελεκούδας 2, Τάσσος 7.


Σχετικά Άρθρα

Με τον Τζορτζ Τσούνη η Ζέττα Μακρή στο Ειδικό Δημ. Σχολείο Βόλου «Κένταυροι»

Με τον Τζορτζ Τσούνη η Ζέττα Μακρή στο Ειδικό Δημ. Σχολείο Βόλου «Κένταυροι»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχτηκε τον Πρέσβη…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Περιοδεία της υποψ. Ευρωβουλευτή Σούλας Βακουφτσή στην περιοχή του Αλμυρού

Περιοδεία της υποψ. Ευρωβουλευτή Σούλας Βακουφτσή στην περιοχή του Αλμυρού

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή θα πραγματοποιήσει περιοδεία το Σάββατο 18/5. Το πρωί…