• 26 Απριλίου, 2024

Δ. Εσερίδης: Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου Αλμυρού για την πυρασφάλεια

Δ. Εσερίδης: Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου Αλμυρού για την πυρασφάλεια

Σε ερώτηση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κου Σάββα Τσόγκα περί σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αντιπυρική περίοδο 2024, από τον Δήμαρχο κο Δημήτριο Εσερίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου Αλμυρού για την αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών είναι οι κατωτέρω:

  1. Έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση αγροτικών οδών συνολικού προϋπολογισμού 111.000 ευρώ που είναι αναγκαία για την προσπέλαση των οχημάτων, στις Δημοτικές Ενότητες Ανάβρας ποσού 37.000 ευρώ, Πτελεού 37.000 ευρώ και Σούρπης 37.000 ευρώ. Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης την ερχόμενη εβδομάδα για αποκατάσταση αγροτικών οδών στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού ποσού 37.000 ευρώ.
  2. Αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, η υπογραφή σύμβασης για την πυρασφάλεια στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού ποσού 37.000 ευρώ και θα ακολουθήσουν οι συμβάσεις και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.
  3. Οι αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά των οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού (Αλμυρός, Ευξεινούπολη, Πλάτανος, Χοροστάσι κ.λπ.) θα ξεκινήσουν μετά το θερισμό.
  4. Έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων GPS Πυροσβεστικού Σώματος, οχημάτων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού», για τη διαχείριση συμβάντων σε συνεργασία  με το Πυροσβεστικό Σώμα.
  5. Έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Δήμου Αλμυρού για την τήρηση καθαριότητας οικοπέδων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, αποστέλλει ενημερωτικά έγγραφα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να προβούν στην πλήρη καθαριότητα του χώρου που κατέχουν.
  6. Προβλέπεται ενημέρωση των αγροτών για την απαγόρευση καύσεων σε δάση, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, από 1η Μαΐου 2024.
  7. Προβλέπεται ενημέρωση των κατοίκων για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
  8. Έλεγχος και συντήρηση των υδροστομίων. Κατόπιν υποδείξεως του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα έχει ξεκινήσει η συντήρηση των υδροστομίων ενώ έχουν τοποθετηθεί νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί στον Πτελεό.
  9. Καθαρισμός περιμετρικά του δημοτικού δάσους «Κουρί». Χρονική περίοδος υλοποίησης μετά τον θερισμό.
  10. Εκτός των ανωτέρω, ο Δήμος συνεχίζει τις διοικητικές διαδικασίες για την πολιτική προστασία (σύγκληση ΤΕΣΟΠΠ, συμμετοχή στο ΠΕΣΟΠΠ, αποφάσεις Δημάρχου, απαντητικά έγγραφα σε φορείς).

Ο Δήμαρχος Αλμυρού
Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης


Σχετικά Άρθρα

Ανεπιτήρητα βοοειδή φυλάσσονται από τον Δήμο Αλμυρού

Ανεπιτήρητα βοοειδή φυλάσσονται από τον Δήμο Αλμυρού

Στην περιοχή του Μπακλαλί εντοπίστηκαν, από εβδομάδας, έξι περιφερόμενα, ανεπιτήρητα βοοειδή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του…
Μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός για το ανοικτό θέατρο στα Πλατάνια

Μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός για το ανοικτό θέατρο στα Πλατάνια

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκήρυξε ο Δήμος Αλμυρού για την κατασκευή ανοικτού θεάτρου στη θέση «Πλατάνια» Αλμυρού. Πρόκειται…
Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού Δ. Εσερίδη για το Πάσχα

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού Δ. Εσερίδη για το Πάσχα

Συνδημότισσες και Συνδημότες, Καθώς διανύουμε τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας οδηγούμαστε με κατάνυξη και περισυλλογή…