• 23 Απριλίου, 2024

Σήμερα Τρίτη στις 19:00 η συνέντευξη με την υπ. ευρωβουλευτή ΣΤΕΦΑΝΙΑ Γ. ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΟΥ – Βιογραφικό

Σήμερα Τρίτη στις 19:00 η συνέντευξη με την υπ. ευρωβουλευτή ΣΤΕΦΑΝΙΑ  Γ. ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΟΥ – Βιογραφικό

Σκυτάλη στην εκπομπή μας RegioNews for the EU παίρνει η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κα Στεφανία Γ. Τανιμανίδου.

Η καλεσμένη μας, ένα φρέσκο πρόσωπο, μια γυναίκα νέα, μορφωμένη και ενεργή στη πολιτική σκηνή, αλλά και στα πολιτιστικά και στις διεκδικήσεις για τον ποντιακό ελληνισμό, σε αυτή τη “ζεστή” συζήτηση, μας παρουσιάζει τη δράση της και τις βασικές της θέσεις σε ζητήματα που θα απασχολήσουν τη νέα ευρωβουλή.

Για την εκπομπή, δίνουμε ραντεβού στα social media των δέκα Μέσων Ενημέρωσης από τέσσερις Περιφέρειες της Ελλάδος, που ενώνουν δυνάμεις με σκοπό την πληρέστερη πληροφόρηση των πολιτών για τους υποψηφίους και τα σχετικά με τις εκλογές και τις επιδιώξεις των ελλήνων από το νέο σχήμα της Ευρωβουλής.

Συγκεκριμένα συνεργάζονται οι εκδότες – δημοσιογράφοι, Αντώνης Πουγαρίδης, Ζήσης  Μιχ. Πατσίκας, Σπύρος Λάτσας και Βιβή Τσιντσίνη, των ΜΜΕ, e-ptolemaios.gr, Ημερήσια εφημερίδα της Κοζάνης «Πτολεμαίος», True Story 100,2 FM, Ημερήσια εφημερίδα «ΛΑΟΣ» της Ημαθίας, ιστοσελίδα laosnews.gr, ΑΚΟΥ 99,6 FM, εβδομαδιαία εφημερίδα της Δράμας «εργασία-συν», ergasia-press.gr, εβδομαδιαία εφημερίδα  «Λαός της Μαγνησίας», e-almyros.gr, σε μια διαπεριφερειακή, διαδικτυακή εκπομπή που θα προβληθεί παράλληλα από όλα τα media και social media που διαθέτουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες οι ιστοσελίδες είναι διαπιστευμένες στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της Γενικής Γραμματείας Τύπου και οι εφημερίδες στο αντίστοιχο Μητρώο Έντυπου Τύπου.

Βιογραφικό – δηλώσεις Στεφανίας Γ. Τανιμανίδη

Γεννήθηκα το 1985 στην Θεσσαλονίκη, από γονείς Ποντιακής και Θρακικής καταγωγής. Πατέρας μου είναι ο Οδοντίατρος, τ. Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. τ. Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Σωματείου  «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης     και μητέρα μου  η Στεφανία Μηλούση πρώην στέλεχος του Ο.Τ.Ε.

Είμαι παντρεμένη και με το σύζυγο  μου διατηρούμε εδώ και δέκα χρόνια, λογιστικό γραφείο και έχουμε αποκτήσει δυο παιδιά, που σήμερα είναι  (9) και (5) χρονών. Είμαι πτυχιούχος οικονομικών από το Α.Π.Θ. με Master στα τραπεζικά και τα χρηματοοικονομικά.

Διετέλεσα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, από  το (2010-2023) και είχα   την τιμή   να είμαι εντεταλμένη σύμβουλος οικονομικών, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος Αποδήμου Ελληνισμού και Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού. Διετέλεσα επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Α.Θ.,  με βασικό στόχο τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού της Θεσσαλονίκης.

Είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, του θεσμού του Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας, που εδώ  και 25 χρόνια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο  με τη συμμετοχή 500 νέων Ποντιακής καταγωγής,  στα υψώματα της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ“.

Με την παρουσία μου (14) χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας διατελέσει πρόεδρος νομικών προσώπων, εντεταλμένη σύμβουλος και αντιδήμαρχος και έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τους συμπολίτες μου, έχω παράξει έργο και κατά   τη γνώμη μου έχω την εμπειρία και τις γνώσεις, ώστε να ενισχύσω με την παρουσία μου το ψηφοδέλτιο του κινήματός μας.

Η απόφαση να συμμετέχω   στο ευρώψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνεται με γνώμονα να συμβάλλω και εγώ με τις δυνάμεις μου, ώστε ο πολιτικός λόγος του κινήματος    μας, στα πλαίσια  και της ομάδας   των ευρωστοσιαλιστών, να οδηγήσει την Ευρώπη  σε έναν  και μόνο βηματισμό, τον  δικό της ευρωπαϊκό βηματισμό, με δική της ουσιαστική ταυτότητα, ισχυρή στο παγκόσμιο στερέωμα.

Μία Ευρώπη πραγματικά ενωμένη  με επωφελείς συμμαχίες και συμφωνίες σε έναν κόσμο με ραγδαίες αλλαγές.

     Μία Ευρώπη που   θα επενδύσει στους νέους ανθρώπους, στην καινοτομία στα θέματα της τεχνικής νοημοσύνης, το περιβάλλον, τα οποία  θα αλλάξουν άρδην τη ζωή μας.  

      Με δημόσια τάξη, ασφάλεια και ηρεμία, ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα που θα ενισχύσει την πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες, έναν επιθετικό  και απρόβλεπτο γείτονα, παράλληλα και με τη διασφάλιση της επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος. Της Κύπρου, που 50 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στο νησί, έχει ακόμα μέρος ευρωπαϊκής γης της, υπό κατοχή.

Ονειρεύομαι να αγωνιστούμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε για όλους τους λαούς στην Ευρώπη, μια ισότιμα και δίκαια ανεπτυγμένα, πολυκεντρική περιφερειακή οργανωτική συγκρότηση, όπου θα συναντώνται δημιουργικά ο Πολιτισμός, η Ιστορία και οι Παραδόσεις των λαών που την συγκροτούν.

Μια Ευρώπη, που οι χώρες που την συγκροτούν, θα εφαρμόσουν στην πράξη τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αφού πολιτισμός δεν είναι μονό τα αγάλματα και τα μουσεία, είναι η καθημερινότητα, ο τρόπος και η ποιότητα της ζωής των πολιτών  και κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι πρωτίστως  και   ο Ελληνικός.

Γιατί πιστεύω ότι, έτσι μπορούμε να δείξουμε έναν άλλο δρόμο, που θα αποτελεί πρότυπο δημοκρατίας για όλους και θα στηρίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αδελφοσύνης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, του Σεβασμού στην διαφορετικότητα.

     Ως Ελληνίδα  ποντιακής καταγωγής, θεωρώ ότι οι  Έλληνες  ευρωβουλευτές πρέπει να προωθήσουν το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στην διεθνοποίησή του, σε συνεργασία με  το Υπουργείο Εξωτερικών, για να ενταχθεί στην ατζέντα  των θεμάτων του, ως Ευρωπαϊκό ζήτημα.

Ως συνέχεια της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που το 1994, ύστερα από πολύχρονους αγώνες των Ποντιακών Ομοσπονδιών και των σωματείων μας, με ομόφωνη απόφαση η Βουλή των Ελλήνων, μετά από πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, πέτυχαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της.


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Κώστα Αρβανίτη ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με το ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη με τον Κώστα Αρβανίτη ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με το ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 26/5 στο γραφικό λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου, ανταμώσαμε με τον δημοσιογράφο, Ευρωβουλευτή και εκ…
Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή: Τρέμω στην ιδέα μιας Ευρώπης που θα έχει χάσει τις αξίες,  την αλληλεγγύη, τη συνοχή της

Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή: Τρέμω στην ιδέα μιας Ευρώπης που θα έχει χάσει τις αξίες,  την αλληλεγγύη, τη συνοχή…

Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης της κας Κατερίνας Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή στον Αλμυρό, το πρωί της Παρασκευής…
Αποτίμηση της περιοδείας του Λ. Καρχιμάκη στη Θεσσαλία

Αποτίμηση της περιοδείας του Λ. Καρχιμάκη στη Θεσσαλία

Στην εντατικοποίηση των προσπαθειών στο πλαίσιο της Ευρωβουλής προκειμένου να στηριχτεί ουσιαστικά η πολύπαθη Θεσσαλία επικέντρωσε…