• 21 Απριλίου, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Βισαλούδα» της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Σούρπης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Βισαλούδα» της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Σούρπης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα καταγραφεί η διατύπωση γνώμης των μελών επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 10,35 MW στη θέση ‘ΒΙΣΑΛΟΥΔΑ’ των Τ.Κ. Αγ. Ιωάννου, Δ.Ε. Σούρπης, Δ. Αλμυρού, Π.Ε. Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και Τ.Κ.Μύλων, Δ.Ε. Πελασγίας, Δ. Στυλίδος, Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο προτεινόμενος ΑΣΠΗΕ, καθώς και το σύνολο των επεμβάσεων θα πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου στο Δήμο Αλμυρού. Το έργο αναπτύσσεται κατά μήκος κορυφογραμμής με κατεύθυνση Νότια – Βόρεια, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 1000μ μέχρι 1122μ.

Βάσει της μελέτης:

Το έργο, αποτελείται από πολύγωνο, εμβαδού Ε= 754.330,50 τ.μ. Θα εγκατασταθούν τρείς (3) Ανεμογεννήτριες ισχύος 3,45MW εκάστη, με διάμετρο πτερωτής 136μ. και ύψος πυλώνα 112μ. Για το συγκεκριμένο έργο, έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. ΒΕΒ-2652/2021 Βεβαίωση Παραγωγού ΑΔ-07652 (ΑΔΑ Ρ6ΓΙΙΔΞ-Κ4Ο) από τη ΡΑΕ.

Η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του έργου γίνεται από την Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης και από την έξοδο προς τον οικισμό Γαβριανή και στη συνέχεια μετά την παράκαμψη του οικισμού από αγροτικούς και τοπικούς δρόμους βόρεια από αυτόν, οδηγούμαστε μετά από 4 χλμ. περίπου από τον οικισμό στην αρχή του έργου, όπου τα πρώτα 5 χλμ. περίπου που αποτελούν τον ΚΛΑΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ_1 και είναι βελτίωση υφιστάμενου αγροτο-δασικού δρόμου και οι υπόλοιποι κλάδοι στη συνέχεια έως τις θέσεις των Α/Γ είναι νέα διάνοιξη οδών.

Το έργο, βρίσκεται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως έκταση δασικού χαρακτήρα, μακριά από κατοικημένες περιοχές, δεν έχει κοντά ούτε αποτελεί δάσος, αυτό οφείλεται και στο μεγάλο υψόμετρο στο οποίο χωροθετείται, ούτε υπόκειται σε κάποια χρήση γης, ώστε να παρεμποδίζει ή να μεταβάλλει άλλες δραστηριότητες της περιοχής. Δεν βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής του Δικτύο NATURA2000 και παρότι, σύμφωνα με το Αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Π. Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται σε περιοχή γενικότερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, παραδοσιακοί οικισμοί), δεν γειτνιάζει με προστατευόμενα μνημεία.

Ο χώρος του Αιολικού Σταθμού απέχει:

✓ 3,0 χλμ Νότια και Δυτικά από τον οικισμό Αγ. Ιωάννης

✓ 7,7 χλμ Δυτικά από τον οικισμό Γραβιανή

✓ 6,3 χλμ Βόρεια και Δυτικά από τον οικισμό Κυπαρισσώνας

✓ 4,2 χλμ Βόρεια και Δυτικά από τον οικισμό Μύλοι

✓ 6,9 χλμ Νότια και Δυτικά από τον οικισμό Βρύναινα

✓ 7,8 χλμ Νότια από τον οικισμό Κοκκωτοί

✓ 9,5 χλμ Νότια και Ανατολικά από τον οικισμό Ορθύς


Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Κάτοικος της περιοχής του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου μάς έστειλε αυτή τη φωτογραφία αναφέροντας πως το απορριμματοφόρο…
Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού ο μηχανισμός (ράμπα) που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα…