• 20 Απριλίου, 2024

Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για τον ΓΣΑ στη National League 2, με δύο παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών κι ένα τρίτο εάν χρειαστεί μετά από λίγο. Η αρχή της σειράς με τους Τιτάνες Παλαμά γίνεται αύριο Κυριακή στις 5μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Καρδίτσας.

Έχουμε την αναβίωση των περσινών ημιτελικών, με τις ομάδες να γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και να μην έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ τους σε σχέση με τα συναρπαστικά παιχνίδια που έδωσαν τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο. Η ομάδα του Λουκά Ζαρονικόλα είχε την πολυτέλεια να ξεκουραστεί την προηγούμενη Κυριακή αφού δεν χρειάστηκε τρίτο ματς με τους Αετούς. Έτσι, έμεινε για δέκα ημέρες χωρίς αγώνα, προετοιμάστηκε κατάλληλα και τώρα ρίχνεται στη μάχη με απαιτητικές αναμετρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αύριο Κυριακή 21 του μηνός το πρώτο ματς στον Παλαμά, την Τετάρτη 24/4 το δεύτερο στον Αλμυρό και εφόσον χρειαστεί τρίτο, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 28/4 στον Παλαμά. Οι Τιτάνες έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας καθώς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισαν στην 1η θέση.

Είχαν 18 νίκες και 4 ήττες. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να επουλώσουν τις πληγές του Daniel και στην αρχή δεν χρησιμοποιούσαν το γήπεδό τους, ξεκίνησαν τη σεζόν με σερί 8-0 στα αποτελέσματά τους. Αρκετά ματς τα πήραν με μικρές διαφορές από τρεις έως πέντε πόντους αλλά οι συνεχόμενες νίκες αποτέλεσαν τη βάση για να παραμείνουν στην κορυφή. Απέναντι στον Αλμυρό, το ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει 69-61 στον Παλαμά (Παπαχρήστος 18, Τσούμας Σ. 12, Τσούμας Γ. 8, Αντωνίου 10 για τους Παλαμιώτες και Πολίτης 15, Παπούλιας 17, Πελεκούδας 10 για τους Αλμυριώτες), ενώ αυτό του δευτέρου γύρου είχε βρει νικητές τους «κυανόλευκους» με 82-70 (Κοντοστάθης 11, Λάππας 10, Παπούλιας 20, Πελεκούδας 14, Πολίτης 9 για τον ΓΣΑ και Παπαχρήστος 23, Σαριμπαλίδης Κ. 15, Τσούμας Σ. 14 για τους Τιτάνες).

Για τις αναμετρήσεις που έρχονται και έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, μιλήσαμε με τον Ανδρέα Πελεκούδα, τον Πατρινό σέντερ των 208 εκατοστών, το φόβητρο μέσα στο καλάθι του ΓΣΑ με τη σημαντική συνεισφορά φέτος σε άμυνα κι επίθεση.

-Ανδρέα, οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά στην ημιτελική φάση όπως πέρυσι αλλά τώρα είναι οι Τιτάνες που έχουν πλεονέκτημα έδρας. Θεωρείς ότι μπορεί να παίξει ρόλο αυτό;

-Σίγουρα, θα ήταν βολικό να είχαμε εμείς το πλεονέκτημα αλλά μετά από 22 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια, ήταν οι Τιτάνες που βρήκαν πρώτοι κι εμείς τέταρτοι στην ισοβαθμία. Έχουμε δείξει όμως πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο εκτός έδρας, θυμίζω ότι κερδίσαμε στην Καστοριά, κερδίσαμε στην Κατερίνη τον Πιερικό, κερδίσαμε τους Αετούς στη Βέροια στα πλέι οφ. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ισορροπημένο, θεωρώ ότι είναι αρκετά ισοδύναμες οι ομάδες και αισιοδοξούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

-Στα παιχνίδια με τους Αετούς, ο ΓΣΑ δέχθηκε 69 και 62 πόντους. Είναι η άμυνα αυτή που μπορεί να δώσει την πρόκριση;

-Πράγματι δώσαμε έμφαση στην άμυνα, είναι σημαντικό να είμαστε στιβαροί σε αυτό το κομμάτι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε παίκτες με επιθετικό ταλέντο που μπορούν να σκοράρουν, οπότε είναι κομβικό να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Η γνώμη η δική μου είναι ότι ο ΓΣΑ δεν έχει ταβάνι, πρέπει να πάμε με χίλια… κι όπου φθάσουμε με την αξία μας. Είναι αλήθεια ότι τόσο οι Τιτάνες όσο κι εμείς έχουμε πλήρη ρόστερ αλλά τα παιχνίδια που θα δώσουμε μέσα σε λίγες ημέρες, είναι διαφορετικά απ’ αυτά στην κανονική διάρκεια. Τώρα παίζουμε τους κόπους όλης της χρονιάς και στόχος μας είναι να έχουμε συνέχεια στην πορεία μας. Εγώ έχω έρθει στον Αλμυρό για να ανέβω κατηγορία, για αυτό παλεύουμε από το ξεκίνημα της περιόδου η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και εμείς οι αθλητές.

-Στα δύο ματς με τους Τιτάνες, είχες 10 πόντους στο πρώτο και 14 στο δεύτερο με 7/7 δίποντα, οπότε μπαίνεις στη σειρά με μια καλή ψυχολογία, έτσι δεν είναι;

-Στο δικό μου μυαλό, οι πόντοι που αναφέρετε είναι ένα από τα πολλά στατιστικά. Δεν είμαι στην ομάδα για να σκοράρω αλλά για να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Οπότε, εκτός από το σκοράρισμα, για μένα σημαντικό είναι το αμυντικό κομμάτι, τα ριμπάουντ, οι ασίστ ή τα καλά σκριν.

-Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Αλμυρού;

-Για εμάς το γεμάτο γήπεδο αποτελεί χαρά, η πολυπληθής παρουσία του κόσμου του Αλμυρού στο σπίτι μας μάς δίνει έξτρα ώθηση. Ωστόσο θέλω να περάσω το μήνυμα ότι έχουμε ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων σε κόσμια πλαίσια. Εμείς που αγαπάμε και υπηρετούμε το μπάσκετ, θέλουμε να κερδίζουμε δίκαια, με την αξία μας κι αυτή είναι η νοοτροπία μας, δεν χρειάζεται οι φίλαθλοι να βρίζουν τους αντιπάλους ή τους διαιτητές παρά μόνο να στηρίζουν τη δική μας ομάδα. Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση όλη τη σεζόν και περιμένουμε τους φιλάθλους μας στον Παλαμά και την Τετάρτη στον Αλμυρό!

***Την Κυριακή 14/4, η Καστοριά νίκησε τον Πιερικό με σκορ 84-72 και έτσι έκλεισε θέση στους ημιτελικούς ως αντίπαλος των Τρικάλων. Επίσης, αναφέρουμε πως στη μάχη των πλέι άουτ για την παραμονή, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε της ΚούΠα Κιλκίς (παραπλήσια σκορ στα παιχνίδια, ήττα για τους «ερυθρόλευκους» 70-63 στο πρώτο ματς και νίκη 72-65 στο δεύτερο στον Βόλο) και το Άργος Ορεστικό των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Αύριο παίζουν για τελευταία φορά τα ζευγάρια αυτά σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη. Οι νικητές εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην National League 2 της επόμενης περιόδου, ενώ οι ηττημένοι θα βρεθούν στα τοπικά πρωταθλήματα της σεζόν 2024-25.


Σχετικά Άρθρα

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΓΣΑ έκλεισε θέση στους τελικούς του ομίλου μετά τη χθεσινή φοβερή…
Οι ημερομηνίες των πλέι οφ στη National League 2

Οι ημερομηνίες των πλέι οφ στη National League 2

Με αγώνα στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του 4ου ομίλου για τον ΓΣΑ που αντιμετωπίζει…
Παπούλιας: «Είμαστε υπερπλήρης ομάδα» – Το ρεκόρ που κυνηγάει αύριο ο ΓΣΑ

Παπούλιας: «Είμαστε υπερπλήρης ομάδα» – Το ρεκόρ που κυνηγάει αύριο ο ΓΣΑ

Πέρασε ένας μήνας, από τις 14 Ιανουαρίου όταν ο ΓΣΑ είχε παίξει για τελευταία φορά στο…