• 19 Απριλίου, 2024

H απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στον Αλμυρό

H απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στον Αλμυρό

Στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου στην κεντρική πλατεία μίλησε ο Κώστας Τσόγκας.

Όπως αναφέρθηκε, σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να τους χειραγωγήσουν.

Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αλμυρού…
Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…
Αύριο Τρίτη ο τελικός του Παπακωνσταντίνου …για το Παρίσι

Αύριο Τρίτη ο τελικός του Παπακωνσταντίνου …για το Παρίσι

Ιδανικό ξεκίνημα για  τα πέντε ελληνικά πληρώματα στην  τελική προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης που διεκδικούν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς…