• 19 Απριλίου, 2024

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Πρωτότυπη δράση στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα The Love Van

 

Ένα ξεχωριστό μάθημα παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης την Πέμπτη 18 Απριλίου. Ήταν μάθημα ανθρωπιάς, εθελοντισμού, μάθημα ζωής όπως το χαρακτήρισε η Διευθύντρια κα Μαρία Σταυραντώνη καθώς στο σχολείο βρέθηκε η εθελοντική ομάδα The Love Van οι υπεύθυνοι της οποίας μαγείρεψαν μαζί με τους μαθητές μερίδες φαγητού που κατόπιν δόθηκαν στο Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

To “The Love Van” είναι μια ιδέα, μια ομάδα, ένα βανάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, για το περιβάλλον και τα ζώα. Ξεκίνησε το έργο του στις αρχές του 2020 με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν άμεση ανάγκη και να λειτουργήσει ως καταλύτης ευαισθητοποίησης σε θέματα που μας αφορούν όλους. Από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 150 εθελοντές και έχει βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες και ανθρώπους. Στηρίζει άπορες οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρουχισμό, βιβλία. Οργανώνει δράσεις καθαρισμού σε δασικές εκτάσεις, υποστηρίζει οικονομικά συμπολίτες μας με καμπάνιες και σιτίζει σε εβδομαδιαία βάση 200 αστέγους της Αθήνας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Ο Γιώργος Λάππας, τον οποίον γνωρίσαμε φέτος ως αθλητή μπάσκετ και προπονητή ακαδημίας του ΓΣΑ, είναιένας από τους εθελοντές του The Love Van στον Βόλο ο οποίος βρέθηκε στην Ευξεινούπολη, οργάνωσε και συντόνισε τη δράση. Μιλώντας στην κάμερα του «Λαού» ανέφερε: «Είμαστε από μία οργάνωση που λέγεται The Love Van, η οποία ξεκίνησε από έναν Βολιώτη, τον Λευτέρη  Παρασκευά που ζει, εργάζεται και προσφέρει στην Αθήνα. Η δική μου δράση ξεκίνησε από τις πλημμύρες, είναι καθαρά εθελοντική με σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους, τα ζώα, να ευαισθητοποιεί σε θέματα περιβάλλοντος. Αυτό το συσσίτιο που ετοιμάσαμε εδώ στην Ευξεινούπολη, εντάσσεται σ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα που έχει σκεφτεί ο Λευτέρης μαζί με τον Μάκη Καλαρά, τον παραολυμπιονίκη μας. Πάμε σε σχολεία, προσπαθούμε να βάλουμε τον εθελοντισμό στα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα παιδιά μαγείρεψαν μακαρόνια με λαχανικά και σε συνεργασία με τον πατέρα Γεώργιο Γιαννιό οι μερίδες θα πάνε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Όπως επισήμανε, η κατσαρόλα στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης έβγαλε 130 μερίδες ζεστού και νόστιμου φαγητού.

Ο πατέρας Γεώργιος Γιαννιός έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά και τους ανθρώπους που ήρθαν από τον Βόλο και κάνανε αυτή την όμορφη δράση, όπως επίσης και στην Διευθύντρια του σχολείου, προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί, εκκλησία, σχολική κοινότητα κι εθελοντισμός, είμαστε μια γροθιά για τον συνάνθρωπο».

Από την πλευρά της, η κα Σταυραντώνη σχολίασε: «Με αυτή την πρωτότυπη δράση θέλαμε να μυήσουμε τα παιδιά στον εθελοντισμό, στην προσφορά. Το δέχθηκαν με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Χθες τα παιδιά της α’ και β’ τάξης του Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση, πήγανε στα μαγαζιά, ψωνίσανε τα πράγματα που χρειάζονταν για τη συνταγή και σήμερα πρωί πρωί ξεκινήσανε να πλένουν, να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν με πολλή αγάπη. Νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό μάθημα ανθρωπιάς για τα παιδιά του σχολείου μας, ευχαριστούμε τους εθελοντές του The Love Van που δώσανε στους μαθητές μας την ευκαιρία να το ζήσουν αυτό. Μπορεί τα παιδιά να μην κάνανε μάθημα από την τρίτη ώρα και μετά, αλλά κάναμε μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο που νομίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό».

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…