• 18 Απριλίου, 2024

Ο Κώστας Χρυσόγονος απαντάει γιατί ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει περί Κράτους Δικαίου και Κασσελάκη – Πέμπτη 18/4 στις 19:00

Ο Κώστας Χρυσόγονος απαντάει γιατί ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει περί Κράτους Δικαίου και Κασσελάκη – Πέμπτη 18/4 στις 19:00

Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα, στην εκπομπή RegioNewsGR for the EU, καλεσμένος μας είναι ο συνταγματολόγος κ. Κώστας Χρυσόγονος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Χρυσόγονος μας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία απαντάει γιατί βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ, τι βλέπει στο πρόσωπο του προέδρου του κ. Ανδρουλάκη, αναφέρεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την πολιτική της, αλλά και στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη. Απαντά στις ερωτήσεις μας περί διαχείρισης της κρίσης μετά τις παρατηρήσεις της Ε.Ε. περί Κράτους Δικαίου, με ευθείς απαντήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις.

Για περισσότερα, ραντεβού στα social media,

στην εκπομπή μας RegioNewsGR

σήμερα Πέμπτη 18/4 στις 19:00.

Βιογραφικό Κώστα Χρυσόγονου:

Ο Κώστας Χρυσόγονος (Σέρρες, 27 Ιουνίου 1961) είναι Έλληνας πανεπιστημιακός καθηγητής, συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Από το 2022 είναι πολιτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης.

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961. Το 1983 έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με χαρακτηρισμό “άριστα” (βαθμός : 9.90/10). Το 1987 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Ανοβέρου Γερμανίας με βαθμό magna cum laude. Το 1990 εξελέγη Λέκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο Συνταγματικό Δίκαιο και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε επίκουρο καθηγητή το 1993, αναπληρωτή καθηγητή το 1999 και σε καθηγητή το 2003.

Επίσης, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995), καθώς επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1994-1997) και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΒΑ (1999-2001), αλλά και Σύμβουλος Σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το 1994-1997. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2011 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωτικής Κίνησης και το 2013 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 αποχώρησε από το κόμμα και έγινε ανεξάρτητος. Το 2022 προσχώρησε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήμα Αλλαγής και στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 τοποθετήθηκε στη πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, πολλά βιβλία του αντικείμενο έχουν κυρίως το Συνταγματικό Δίκαιο, ενώ σε άλλα αναλύει σημαντικά θέματα της ελληνικής πολιτικής επικαιρότητας. Παράλληλα, συμμετείχε με κείμενα σε συλλογικά έργα και έχει γράψει πληθώρα επιστημονικών μελετών σε έγκυρα νομικά περιοδικά.

 

 

Η εκπομπή RegioNewsGR for the EU είναι μια νέα διαπεριφερειακή, διαδικτυακή εκπομπή για τις ευρωεκλογές –  Συνεργάζονται 10 Μέσα Ενημέρωσης από τέσσερις Περιφέρειες, Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, την Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Συγκεκριμένα συνεργάζονται οι εκδότες – δημοσιογράφοι, Αντώνης Πουγαρίδης, Ζήσης Πατσίκας, Σπύρος Λάτσας και Βιβή Τσιντσίνη, των ΜΜΕ, e-ptolemaios.gr, Ημερήσια εφημερίδα της Κοζάνης «Πτολεμαίος», True Story 100,2 FM, Ημερήσια εφημερίδα «ΛΑΟΣ της Ημαθίας», ιστοσελίδα laosnews.gr, ΑΚΟΥ 99,6 FM, εβδομαδιαία εφημερίδα της Δράμας «εργασία-συν», ergasia-press.gr, εβδομαδιαία εφημερίδα  «Λαός της Μαγνησίας», e-almyros.gr, σε μια διαπεριφερειακή, διαδικτυακή εκπομπή που θα προβληθεί παράλληλα από όλα τα media και social media που διαθέτουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες οι ιστοσελίδες είναι διαπιστευμένες στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της Γενικής Γραμματείας Τύπου και οι εφημερίδες στο αντίστοιχο Μητρώο Έντυπου Τύπου.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινό Πανηγύρι στην Ενορία της Ευξεινούπολης

Πασχαλινό Πανηγύρι στην Ενορία της Ευξεινούπολης

Με τη συμμετοχή 7 πολιτιστικών, λαογραφικών και χορευτικών συλλόγων της πόλης του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης,…
Συνέντευξη με τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία πρόεδρο του κόμματος “Συντηρητικοί” καταγόμενο από τον Μαυρόλοφο Αλμυρού

Συνέντευξη με τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία πρόεδρο του κόμματος “Συντηρητικοί” καταγόμενο από τον Μαυρόλοφο Αλμυρού

Παρακολουθήστε στο παρακάτω παράθυρο τη συνέντευξη με τον πρόεδρο του κόμματος Συντηρητικοί, κ. Ελευθέριο Χατζηιερεμία, καταγόμενο…
Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…