• 18 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας: “Παράτυπες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας: “Παράτυπες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού”

Από την παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Αλμυρού για ακόμη μία φορά καταλύει κάθε νόμιμη διαδικασία. Μπερδεύοντας το ρόλο του Δημάρχου με εκείνο του Δικαστή ή και του Αστυνομικού, τρέφεται μέσα από την εξουσία του, εκθέτοντας διαρκώς τον εαυτό του σε ανεπανόρθωτα σφάλματα.

Λυπούμαστε βαθύτατα που αναδεικνύει κάθε μέρα πόσο αρέσκεται στο να “εξοντώνει” κοινωνικές υποστάσεις και θεσμούς.

Σε έκδοση απόφασης προχώρησε, την οποία δημοσίευσε μη νόμιμα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απαγορεύοντας σε υπάλληλο την άσκηση ιδιωτικού έργου, παρά την αντίθετη εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την αιτιολογία ότι επαρκούν τα χρήματα για να ζήσει…

Στην ίδια απόφαση ανάρτησε προσωπικά δεδομένα του υπαλλήλου, που απαγορεύεται ρητά να αναρτώνται, και μάλιστα για υποθέσεις που δεν έχουν κλείσει οριστικά ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την ανακάλεσε και την ανάρτησε εκ νέου με εμφαινόμενα τα αρχικά του υπαλλήλου αλλά με άλλα στοιχεία που αποτελούν ομοίως προσωπικά δεδομένα και απαγορεύεται ρητά η ανάρτησή τους. Μήπως νομίζει ότι η κοινωνική ζωή αποτελεί παιχνίδι υπολογιστή, έρμαιο της ημιμάθειάς τους;

Πέρα από το γεγονός ότι άσκηση ιδιωτικού έργου επιτρέπεται όταν δεν εμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας, σύμφωνα με τη ρητή πρόβλεψη του νόμου και δεν συσχετίζεται με την προσωπική άποψη του Δημάρχου για την οικονομική κατάσταση του ενδιαφερόμενου, είναι προφανής και πρωτοφανής η διάθεση του Δημάρχου να λειτουργεί εκτός πλαισίων και ορίων, με διάθεση, εξόντωσης, τολμούμε να πούμε, της κοινωνικής υπόστασης συγκεκριμένων ανθρώπων.

Λυπούμαστε όχι μόνο γιατί ποτέ δεν άλλαξε και ασκεί καθημερινά κακοδιοίκηση αλλά γιατί απ’ ότι φαίνεται κανείς γύρω του δεν είναι ικανός να τον σταματήσει. Ακόμη και οι συνεργάτες του αρκούνται και εν τέλει πιστεύουν το ψεύτικο περιτύλιγμα που έχουν δημιουργήσει στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και αρνούνται να δούνε την σάπια πραγματικότητα που κάθε μέρα δημιουργούν με τα ψεύδη και τις παράτυπες κινήσεις του Δημάρχου.

Δυστυχώς αν κάτι αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι η ορθή οικονομική διαχείριση του Δήμου από την παράταξη μας παρά τις εποχές των κρίσεων και του κορονοϊού, σκορπίζεται αλόγιστα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διαδικασίες, χωρίς μελέτες και το κυριότερο χωρίς διαφάνεια αλλά με πολυτέλειες και φαμφάρες που προβάλλονται καθημερινά στα μέσα.

Ως πότε ο Δήμαρχος της πόλης αυτής θα λειτουργεί σε βάρος δημοτών, υπαλλήλων και συμφερόντων αυτού του τόπου, χωρίς καμία αντίσταση;

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών από μη νόμιμες κάμερες, από την πραγματική (μη) διαχείριση των αδέσποτων ζώων με έκνομες ενέργειες απαγόρευσης σίτισης, με την κακώς κείμενη εκμετάλλευση του Δάσους Κουρί, για το οποίο με εντολή Ανώτερων Αρχών δόθηκε οδηγία να ξηλωθεί το τσιμέντο που αυτοβούλως τοποθετήθηκε, με τον Δήμαρχο, φυσικά, να αγνοεί Δασαρχείο και Εισαγγελείς.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία όλα αυτά τα χρόνια κινήθηκε χωρίς εμμονές και εμπάθειες αλλά με σεβασμό απέναντι στο Νομοθέτη και τους Δημότες. Δηλώνουμε ρητά ότι δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε κάθε παράνομη κίνηση της Δημοτικής Αρχής, αντιθέτως θα την επισημαίνουμε και εφόσον χρειαστεί, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα προσφύγουμε ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει στις νεότερες γενιές το μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξουσιάζει κατά το δοκούν όταν θα έπρεπε να αφουγκράζεται, να συνεργάζεται και να πορεύεται με σύνεση, ταπεινότητα και πρόγραμμα, ως ο πλέον δημοκρατικός θεσμός της χώρας.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας
Βαγγέλης Χατζηκυριάκος


Σχετικά Άρθρα

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

H 16η Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00…
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο…
Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…