• 15 Απριλίου, 2024

Συμβούλιο Νέων Δήμου Αλμυρού: Μεγάλο ενδιαφέρον και προτάσεις στην πρώτη συνεδρίαση

Συμβούλιο Νέων Δήμου Αλμυρού: Μεγάλο ενδιαφέρον και προτάσεις στην πρώτη συνεδρίαση

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αλμυρού για το 2024. Στο συμβούλιο εγγράφηκαν 65 μέλη και αναμένεται να συνεδριάζουν τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα.Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, άνοιξε τη συνεδρίαση, καλωσόρισε τους νέους, τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους, παρουσίασε προοπτικές και προβλήματα του Δήμου, αλλά και όσα έχει ήδη δρομολογήσει η νέα Δημοτική Αρχή.

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Βαλαμούτης, παρουσίασε σχετικά θέματα με τη λειτουργία και τον ρόλο του Συμβουλίου Νέων. Πολλά από τα μέλη παρουσίασαν προτάσεις για τον Δήμο μας, τα οποία θα αποτελέσουν τη μαγιά για τη συνέχεια των συνεδριάσεων.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου κ. Βαλαμούτη:

Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου την πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αλμυρού για το έτος 2024. Το υψηλό ποσοστό των εγγραφών, καθώς και η αθρόα προσέλευση των μελών του Συμβουλίου μας δείχνει πως η νεολαία του Δήμου Αλμυρού έχει έντονους προβληματισμούς για την καθημερινότητα της πόλης, αλλά και σοβαρές προτάσεις και όραμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με σκοπό ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Νέοι και νέες από κάθε γωνιά του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για την ενημέρωση του Συμβουλίου αυτού. Το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αλμυρού έχει ως κύριο σκοπό την ενεργοποίηση των νέων στον τόπο που ζουν, αποτελώντας έναν κοινό τόπο συνάντησης κι ανταλλαγής απόψεων και παρεμβάσεων. Ο ρόλος του Συμβουλίου Νέων έχει συμβουλευτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα και οι προτάσεις των νέων εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μέσω των εκπροσώπων μας. Η πρώτη αυτή συνάντηση αποτελεί ενημέρωση των μελών. Σε επόμενη συνάντηση που θα λάβει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η σύσταση και οι εκλογές του Συμβουλίου αυτού.

Τέλος, για την ομαλή λειτουργία του Συμβουλίου δημιουργήθηκαν 4 ενότητες προτάσεων:
Πολιτισμός / Αθλητισμός
Περιβάλλον/ Κλιματική αλλαγή
Εκπαίδευση/ Απασχόληση
Κοινωνική αλληλεγγύη, όπου εντάσσεται και η προστασία των ζώων/ Εθελοντισμός

 

  

 


Σχετικά Άρθρα

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

H 16η Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00…
Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας – Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού

Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας – Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού

Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας έγιναν το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αλμυρού.…