• 10 Απριλίου, 2024

Νίκησε ξανά τους Αετούς και πέταξε στα ημιτελικά ο ΓΣΑ!

Νίκησε ξανά τους Αετούς και πέταξε στα ημιτελικά ο ΓΣΑ!

Στη σημερινή αναμέτρηση που άρχισε στις 7:30μ.μ., ο ΓΣΑ έλεγξε σε όλη τη διάρκειά του το παιχνίδι, νίκησε 73-62 στη Βέροια τους τοπικούς Αετούς, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ χωρίς να χρειαστεί τρίτο ματς στον Αλμυρό! Ξεκούραση τώρα για την ομάδα του Ζαρονικόλα η οποία στην ημιτελική σειρά θα αντιμετωπίσει τους Τιτάνες Παλαμά, όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, 5-7 και 7-9, όμως αργότερα ο ΓΣΑ πήρε μικρή διαφορά πέντε πόντων 13-18 που με σερί 0-5 στο φινάλε της πρώτης περιόδου (βολές του Φώτη Τάσσου, τρίποντο του Μιχάλη Πολίτη) το σκορ διαμορφώθηκε  13-23 στο 10’.

Οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, 17-27 στο 12ο λεπτό, 22-34 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου (ο Τάσσος έβαλε τρία σερί καλάθια), 28-38 και πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 32-41 με μακρινό σουτ του Παπούλια. Στο διάστημα αυτό της αναμέτρησης, οι Αετοί πήραν πολλούς πόντους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, τους 12 από τους 32 που σκόραραν, ενώ για τον ΓΣΑ, Παπούλιας και Πολίτης είχαν από 9 πόντους (ο πρώτος ευστοχώντας σε τρία σουτ έξω από τα 6,75) και οι δύο ψηλοί, Τάσσος και Πελεκούδας από τρία εύστοχα δίποντα (8 και 6 πόντους αντιστοίχως). Οι Αετοί μέτρησαν 12 βολές, 7 δίποντα, 2 τρίποντα και ο Αλμυρός 6 βολές, 10 δίποντα και 5 τρίποντα.

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν εκρηκτικά για την ομάδα του Λουκά Ζαρονικόλα καθώς δέχθηκε μόνο 4 πόντους και πέτυχε 13 (δίποντο ο Πελεκούδας, δίποντο ο Λάππας και γκολ-φάουλ από τον Πατρινό σέντερ, ενώ ακολούθησε κρεσέντο έξω από τα 6,75 με τρία στη σειρά σουτ 3 πόντων από Κοντοστάθη, Λάππα, Πολίτη). Η διαφορά ανέβηκε στους 18 πόντους: 36-54 στο 25’, 41-59 στο 28’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους δεκατέσσερις, 47-61 όταν ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Με μικρό σερί 2-5 η έναρξη της τελευταίας περιόδου o Αλμυρός σταθεροποίησε τη διαφορά και έδειξε ότι δεν θα απειληθεί στο φινάλε. Σκορ 49-66 στο 32’ και 53-69 στο 35’ (μετά το πρώτο καλάθι του Παπούλια, ο Πολίτης είχε τρίποντο και 3/3 βολές). Οι Βεροιώτες πλησίασαν κάπως σε 58-69 όταν το ματς μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο αλλά χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν για την ανατροπή. Με δύο βολές του Αργύρη και καλάθι του Τάσσου το σκορ διαμορφώθηκε 62-73, ο ΓΣΑ πανηγύρισε το ροζ φύλλο και την πρόκριση και ετοιμάζεται για υψηλότερες πτήσεις στο πρωτάθλημα της National League 2.

Σημειώνουμε πως ο Παναγιώτης Παπούλιας δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή καθώς λόγω εργασίας έφυγε για τη Βέροια αργότερα με το αυτοκίνητο του Κώστα Νανά. Έφθασε στο γήπεδο μισή ώρα πριν το τζάμπολ αλλά αν κρίνουμε από τα τρία τρίποντα στο πρώτο μέρος, μάλλον δεν τον επηρέασε καθόλου το ταξίδι…

Πρώτος σκόρερ ο Πολίτης με 18, διψήφιοι ο Παπούλιας με 13 και οι δύο ψηλοί, Τάσσος-Πελεκούδας με 12-11 αντιστοίχως που κυριάρχησαν των αντιπάλων τους τόσο στον αγώνα της Κυριακής όσο και στον σημερινό κάνοντας τη διαφορά…

Δεκάλεπτα: 13-23, 32-41, 47-61, 62-73
Αετοί: Μητακίδης 2, Νικάι 6, Γάτσος 10, Σαζακλίδης, Παπαδόπουλος 2, Κόκκινος 6, Σαχμπατιάν 20, Κούντας 7 (1), Δαχρετζής 6 (1), Πάππου, Μπρουκς 3.
ΓΣΑ: Κοντοστάθης 8 (2), Λάππας 7 (1), Παπούλιας 13 (3), Κανατούλας, Μυλωνάς 2, Ξηρομερήσιος, Παπουτσής, Βαλαμούτης, Αργύρης 2, Πολίτης 18 (3), Πελεκούδας 11, Τάσσος 12.

Στο άλλο ζευγάρι των πλέι οφ του 4ου ομίλου από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος των Τρικάλων, η Καστοριά έσπασε την έδρα του Πιερικού με 54-62 και έτσι η πρόκριση θα κριθεί σε τρίτο ματς την Κυριακή. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί νίκη του Πιερικού στην Καστοριά, ενώ στη σημερινή συνάντηση, οι Κατερινιώτες ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκειας, όμως στην τελευταία περίοδο το επιμέρους σκορ όταν «γύρισε» το ματς ήταν 10-23.


Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ήττα στην πρώτη φάση οι Παγκορασίδες του ΓΣΑ!

Χωρίς ήττα στην πρώτη φάση οι Παγκορασίδες του ΓΣΑ!

Η ομάδα Παγκορασίδων του ΓΣΑ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος μόνο με νίκες! Οκτώ παιχνίδια…
Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Η Ευταξία Ζγουλέτα και ο Ιάκωβος Καλλίκας, 17 ετών, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, παρακολούθησαν…
Αθλητές του Αλμυρού σε αγώνες στίβου, πρωτιά για την Κατερίνα Παρίση

Αθλητές του Αλμυρού σε αγώνες στίβου, πρωτιά για την Κατερίνα Παρίση

Σε αγώνες στον Βόλο συμμετείχαν αθλητές του τμήματος στίβου του ΓΣΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν το…