• 9 Απριλίου, 2024

Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Νέας Αγχιάλου κ. Μαρίας Ζαβού με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αλμυρού, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Παππού-Γιαγιά, θέλουμε μια αγκαλιά» Καλλιόπη Καραλή, Βησσαρίων Μπακάλης, Φίλιππος Στεργιανός κι η ομάδα μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου με σκοπό να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους κι ένα πλαίσιο διαγενεακής συνεργασίας.

Κατά την άφιξη των μαθητών στο Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου οι εργαζόμενες της δομής, οι ηλικιωμένοι ωφελούμενοι, η Υπεύθυνη κ. Μαρία Ζαβού, όπως κι η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε η γνωριμία των ηλικιωμένων με τα παιδιά, έπειτα οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στους ηλικιωμένους σχετικά με την παιδική τους  ηλικία,  τις εμπειρίες τους  και τους ζήτησαν  να τους αφηγηθούν τις  αναμνήσεις τους από  τη σχολική  τους ζωή.

Οι ηλικιωμένοι με χαρά και νοσταλγία μίλησαν στα παιδιά  για τα παιχνίδια της νιότης τους κι όλοι μαζί έπαιξαν με ένα από τα αρχαιότερα παζλ, ένα αντίγραφο του παιχνιδιού «Οστομάχιον» του Αρχιμήδη, το οποίο κατασκεύασαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού με τη βοήθεια του μαθηματικού του σχολείου κ. Φίλιππου Στεργιανού. Στη συνέχεια, παιδιά και ηλικιωμένοι τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους με τη μουσική συνοδεία του καθηγητή μουσικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού κ. Δημήτρη Τσακιρίδη. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων των μαθητών στους ηλικιωμένους από τα εργαστήρια Γεωπονίας και Κεραμικής του σχολείου και με πλούσιο κέρασμα από τις εργαζόμενες του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια, Μαρία Τσούγκρα, «ήταν μια συνάντηση που πρόσφερε τη δυνατότητα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης κι ανταλλαγής εμπειριών από γενιά σε γενιά και συγκεκριμένα μεταξύ των μαθητών/τριων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού και των ηλικιωμένων-ωφελούμενων του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου. Πάνω απ’ όλα όμως μέσα από τη διαδικασία ώσμωσης, τη μεταξύ τους επικοινωνίας, την ανταλλαγή συναισθημάτων κι εμπειριών αμφότερα τα μέρη της δράσης ένιωσαν μεγάλη χαρά κι έδωσαν το μήνυμα ότι η συνεισφορά των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στο κοινωνικό σύνολο είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στο τουριστικό ταξιδιωτικό γραφείο «OPERA TRAVEL»  της οικογένειας Ράππου για τη δωρεάν παραχώρηση του λεωφορείου με σκοπό την μετακίνηση των μαθητών/τριων και συνοδών εκπαιδευτικών του σχολείου για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην πόλη της Νέας Αγχιάλου».


Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…
Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Από το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε: Την Πέμπτη 4 Απρίλιου,  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η…
Ποιητική σύνθεση από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Ποιητική σύνθεση από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Την Τετάρτη 27/03/2024 το σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να λάβει μέρος στην …