• 8 Απριλίου, 2024

Νερό από το Μαυρομάτι δόθηκε σε Αχίλλειο και Άγιο Δημήτριο – Δήλωση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα

Νερό από το Μαυρομάτι δόθηκε σε Αχίλλειο και Άγιο Δημήτριο – Δήλωση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα

Από την Κυριακή 31/3 στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου και από την Δευτέρα 1/4 στο Αχίλλειο, η υδροδότηση γίνεται από το φράγμα Μαυρομάτι. Ήταν μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου κου Εσερίδη κι έγινε πράξη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το Πάσχα νερό από το Μαυρομάτι θα πάρει και η Σούρπη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κος Ηλίας Δαλακούρας ανέφερε στον «Λαό»: «Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Εσερίδη, στην οποία εγώ είχα πάλι τη θέση του προέδρου στη ΔΕΥΑΑΛ, επισκεύασε τους αγωγούς και τα διυλιστήρια στο τέλος του 2018 και τις αρχές του 2019. Πήγαμε να δώσουμε νερό στα χωριά αλλά διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα. Έγιναν εκλογές και η επόμενη Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να υδροδοτήσει το Αχίλλειο από το Μαυρομάτι. Γνωρίζοντας το ζήτημα, το τελευταίο διάστημα αλλάξαμε τους μειωτές πίεσης που ήταν χαλασμένοι, επισκευάσαμε το διυλιστήριο στη Γαύριανη και δώσαμε νερό. Κάναμε υπερχλωρίωση για να καθαρίσουν οι αγωγοί και πιστεύω πως από Δευτέρα το νερό θα έχει άριστη ποιότητα. Θα γίνουν και οι σχετικές αναλύσεις. Είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι τέλος Απριλίου θα πάρει νερό και η Σούρπη, εκεί ο αγωγός έχει φθάσει  μέχρι έξω από το χωριό αλλά υπάρχει μια μεγάλη βλάβη στον δρόμο προς τις Νηές από θεομηνία πριν πέντε χρόνια».

Ο κος Δαλακούρας ανέφερε πως η ΔΕΥΑΑΛ έχει να αντιμετωπίσει πολλές φθορές στο δίκτυο καθημερινά λόγω παλαιότητας των σωλήνων: «Αλλάζουμε αγωγό 500 μέτρων έξω από την πόλη του Αλμυρού, 350 μέτρων στο Αχίλλειο, το ίδιο και στον Πτελεό. Στον πρώην Δήμο Σούρπης τα προβλήματα είναι πολλά στην ύδρευση διότι οι σωληνώσεις είναι πεπαλαιωμένες. Στον Αλμυρό ξεκίνησε πριν ένα χρόνο το σημαντικό έργο αλλαγής του αγωγού που είχαμε σχεδιάσει εμείς και εφόσον ολοκληρωθεί, δεν θα υπάρχουν θέματα στο δίκτυο όπως συμβαίνει άλλωστε στην Ευξεινούπολη»

Ακόμη επισήμανε ότι χρειάζεται μελέτη για αλλαγή του αγωγού ύδρευσης στην Αμαλιάπολη, τη Σούρπη και τον Πτελεό η οποία είναι στα σχέδια του Δημάρχου κου Εσερίδη και στάθηκε στο υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑΑΛ: «Το χρέος της επιχείρησης έχει φθάσει στα 4,5 εκατομμύρια διότι το κόστος ενέργειας είναι υπερβολικό τα τελευταία χρόνια. Συν τοις άλλοις, στο Μαυρομάτι έχουμε εργοταξιακό ρεύμα που είναι πιο ακριβό από το οικιακό, ενώ πολλοί είναι οι κακοπληρωτές προς την ΔΕΥΑΑΛ, όχι τόσο από τον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη που έχουν μεγαλύτερο κοστολόγιο λόγω αποχέτευσης αλλά από άλλες περιοχές. Το πρόβλημα εισπραξιμότητας είναι σημαντικό και σκοπεύουμε μετά το Πάσχα να προβούμε σε διακοπή νερού σε αυτούς που χρωστούν και δεν έχουν κάνει ρύθμιση ή δεν πληρώνουν».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Προέδρου Τ.Κ. Αχιλλείου


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…
Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα…