• 30 Μαρτίου, 2024

Τρίποντο ανόδου για τους Μυρμηδόνες. Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Τρίποντο ανόδου για τους Μυρμηδόνες. Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Νίκη ανόδου για τους Μυρμηδόνες! Στο γήπεδο του Πλατάνου, η ομάδα του Θοδωρή Σκούρα υποδέχθηκε τον τέταρτο Ατρόμητο και τον κέρδισε 2-1. Καλύτεροι οι Μυρμηδόνες, προηγήθηκαν 2-0 νωρίς στο β’ μέρος, μετά όμως έδωσαν δικαιώματα, οι Βολιώτες μείωσαν και το ματς έγινε …ροντέο.

Σουτ των Ζαντιώτη, Μάντζαρη εκτός μεγάλης περιοχής δεν αιφνιδίασαν τον Κοντογιάννη, στο 17′ όμως με καλύτερες προϋποθέσεις ήταν η τελική προσπάθεια του Ζαντιώτη που πέρασε άουτ δίπλα στη συμβολή των δοκών.

Στο 26′ επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μαστακούλη απομάκρυναν αμυντικοί και ο Γιαννακούρας έκανε ανάποδο ψαλιδάκι από τη μικρή περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει κόρνερ και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι ήταν άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ατρόμητος φάνηκε απειλητικός στα καρέ των Μυρμηδόνων.

Μακρινό σουτ του Μακρή πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο στο 38ο λεπτό, στο επόμενο όμως έγινε το 1-0 με σουτ του Βαγγέλη Κατσαβριά από πλάγια αριστερά. Ο έμπειρος αμυντικός του Πλατάνου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι! Ήταν σέντρα-σουτ που χτύπησε στα πλευρά του γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα.

Νωρίς στην επανάληψη η ομάδα του Θοδωρή Σκούρα έφθασε σε δεύτερο τέρμα. Στο 50′ ο Κατσαβριάς εκτέλεσε πλάγιο, ο Μάντζαρης πήρε κεφαλιά προς τα πίσω που έγινε ασίστ για τον Κομπούρα, μπροστά στην εστία με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αργότερα σε αντεπίθεση ο Ζαντιώτης μπήκε στη φάση, αλλά έστειλε την μπάλα εκεί όπου βρισκόταν ο Κοντογιάννης, στο 68′ διαγώνιο σουτ του Κομπούρα μέσα στη μεγάλη περιοχή ήταν άστοχο.

Σουτ του Παντελίδη προς την εστία μπλόκαρε ο Σαββίδης (73′) και στην αντεπίθεση ο Τόπας έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ήταν σε θέση τετ-α-τετ αλλά άνοιξε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας, η φάση συνεχίστηκε με σουτ του Βούλγαρη πάνω στον Κοντογιάννη.

Στο 75′ ο Τρισκογιάννης πήγε να βάλει εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι αλλά ο Σαββίδης έδειξε αντανακλαστικά κι απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Πιο μετά καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά του Παντελίδη που πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος πίεζε κι έφθασε στη μείωση του σκορ: στο 83′ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιαννακούρας σημείωσε υπέροχο σεντερφορίσιο γκολ, δύσκολο, με εναέρια προέκταση του ποδιού του στην πορεία της μπάλας, γκολ αλά Ιμπραΐμοβιτς!

Οι Βολιώτες δεν είχαν άλλη φάση, αντιθέτως οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο φινάλε του ματς που είχε 7 επιπλέον λεπτά. Κλασική φάση στο 89′, ο Κλουκουτάρας νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κοντογιάννη, μετά ο Τόπας απο πλάγια έκανε πλασέ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο. Στις καθυστερήσεις ο Κλουκουτάρας είχε δύο σουτ που απέκρουσε ο Κοντογιάννης, το ίδιο και σε προσπάθεια του Μπιρμπίλη που μπήκε στο 90’+5′ και παραλίγο να βάλει γκολ.

Μυρμηδόνες: Σαββίδης, Μπούρχας, Ζαντιώτης, Τσόγκας, Μάντζαρης (69′ Βούλγαρης), Χριστέλος, Κομπούρας, Κατσαβριάς, Κλουκουτάρας (90’+5′ Μπιρμπίλης), Μακρής, Τόπας (90′ Τιμπλαλέξης).

Ατρόμητος: Κοντογιάννης, Τρισκογιάννης, Δούμος, Ακριβούσης, Κουτσοδόντης, Κατσούδας (46′ Στεργίου), Δημόπουλος, Αν. Μαστακούλης (66′ Παντελίδης), Γιαννακούρας, Μ. Δουλάς (76′ Γ. Δουλάς), Βαλουξής (46′ Γραμματικού).


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…
Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενός από τα…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ έδωσε από τη Σαμψούντα το έναυσμα για…