• 27 Μαρτίου, 2024

Ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ενημέρωσε  για το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας ο Δ.Κουρέτας

Το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας. Ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε ταυτόχρονα το σώμα πως η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη υποβάλλει τις παρατηρήσεις της στη διαβούλευση επί της πρότασης της ολλανδικής εταιρείας HVA και ταυτόχρονα θα υποβάλλει τις προτάσεις της επιστημονικής ομάδας της περιφέρειας και για την αγροτική ανάπτυξη στους επικεφαλής των παρατάξεων για να υπάρξει διαβούλευση και κοινή στάση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

 

Συζήτηση για τα Τέμπη

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας παρευρεθήκαν δυο μέλη της επιτροπής συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών  οι κ.κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης  και Γιώργος Ηλιόπουλος, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί αποσιωπήθηκαν -όπως είπαν- τα  δυο εξώδικα που είχαν σταλεί στην προηγουμένη περιφερειακή αρχή και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Με τα  δυο εξώδικα οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν απαντήσεις  μεταξύ άλλων για τις ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα για πιο λόγο έγινε το «μπάζωμα» και μάλιστα χωρίς την παρουσία δικαστικών αρχών. Παίρνοντας το λόγο η τότε πρόεδρος του περιφερειακού Τάνια Δόκου , δήλωσε ότι κακώς είχαν επιδοθεί στην γραμματεία του περιφερειακού τα εξώδικα. Η περιφέρεια εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον περιφερειάρχη που είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει.

Από την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός  εξέφρασε εκ νέου την λύπη του  και  επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είχε μόνο υποστηρικτικό ρόλο στην όλη επιχείρηση, οι ενέργειες της οποίας αποφασίστηκαν από το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας. Την  επιτάχυνση του έργου της δικαιοσύνης ζήτησε εξάλλου και η Ευδοκία Τσιαγκλή η οποία επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

 Σε ειδική συνεδρίαση στο Βόλο η  συζήτηση για το LNG
Σε ειδική συνεδρίαση  που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο θα συζητηθεί τελικά το θέμα επί της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση & Λειτουργία Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) «ΑΡΓΩ», Δήμου  Βόλου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Το σώμα ενέκρινε την πρόταση της πλειοψηφίας για ειδική συνεδρίαση  μετά και το αίτημά αναβολής που κατέθεσε η εταιρεία.

 

Εκκρίθηκαν ομόφωνα τρία ψησίματα
Στη συνεδρίαση του το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τρία ψηφίσματα. Κατά της μετεγκατάστασης της 1ης Ταξιαρχίας  Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο.  Για το θέμα μάλιστα μίλησε στο περιφερειακό και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου επισημαίνοντας  ότι η  μετεγκατάσταση θα αποτελέσει ένα ακόμη παράγοντα για την αποδυνάμωση και φτωχοποίηση της περιοχής.

Επίσης το Περιφερειακό ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την ειδική μοριοδότηση των μαθητών των πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε στείλει προς τον Υπουργό Παιδείας και  ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Τέλος το σώμα τέλος ενέκρινε ομόφωνα και ψήφισμα για τον θάνατο  Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Γιώργο Λαδόπουλο και τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

Tο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των…
Περιφερειακό Συμβούλιο: Άμεση συσχέτιση της 1ης ΤΑΞΑΣ με την συγκρότηση και εξέλιξη του Στεφανοβικείου

Περιφερειακό Συμβούλιο: Άμεση συσχέτιση της 1ης ΤΑΞΑΣ με την συγκρότηση και εξέλιξη του Στεφανοβικείου

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  κ. Χρύσα Τσαγανού κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας …