• 26 Μαρτίου, 2024

Τριαντόπουλος: Στο 1,2 εκατ. ευρώ η κρατική αρωγή σε επιχειρήσεις της Σκιάθου

Τριαντόπουλος: Στο 1,2 εκατ. ευρώ η κρατική αρωγή σε επιχειρήσεις της Σκιάθου

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, επίσκεψη στο νησί της Σκιάθου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δήμους της Μαγνησίας – όπως κάνει και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας – για την παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί από τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής ο Υφυπουργός βρέθηκε στη Σκιάθο και είχε διευρυμένη συνάντηση με επαγγελματίες του νησιού που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 και έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, καθώς και εκπρόσωπος των κλιμακίων κρατικής αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, παραγωγικών φορέων, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Θέμα της συζήτησής ήταν η πορεία υλοποίησης του σχήματος της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων, που επλήγησαν άμεσα από τις πλημμύρες, με τις καταβολές της πρώτης αρωγής μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr προς τις επιχειρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής μέσα από την διαδικασία υποβολής φακέλου και διασταυρώσεων από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της διευρυμένης συνάντησης με τους επαγγελματίες της Σκιάθου, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν στη Σκιάθο. Και ενεργοποιήθηκε για περίπου 270 επιχειρήσεις, χορηγώντας αρχικά την πρώτη αρωγή και στη συνέχεια χορηγώντας και δρομολογώντας την προκαταβολή του 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης της κρατικής αρωγής.

Ήδη σε περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις της Σκιάθου που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής έχει χορηγηθεί ή θα χορηγηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου το προβλεπόμενο ποσό της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής, το οποίο και διαμορφώνεται κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Και η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι από τους συντονιστές και τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με τους οποίους έχουμε μια αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία με απτά αποτελέσματα. Συνεπώς, συνεχίζουμε, σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και με τον Σύλλογο της Σκιάθου, την υλοποίηση της κρατικής αρωγής για τη στήριξη των επιχειρήσεων του νησιού των Βορείων Σποράδων».

 

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας της Σκιάθου, κ. Γιώργο Λάζο, και στελέχη της παράταξης, έχοντας μια γόνιμη συνάντηση για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και οικονομία.

 


Σχετικά Άρθρα

Τριαντόπουλος: Πάνω από 3 εκατ. η προκαταβολή κρατικής αρωγής στη Μαγνησία για τις απώλειες σε φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές

Τριαντόπουλος: Πάνω από 3 εκατ. η προκαταβολή κρατικής αρωγής στη Μαγνησία για τις απώλειες σε φυτικό…

Προχώρησε, σύμφωνα και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών…
Αμέσως μετά το Πάσχα οι μόνιμες αποκαταστάσεις υδατορεμάτων – Ικανοποίηση Κουρέτα μετά τις συναντήσεις με Τριαντόπουλο-Λιβάνιο

Αμέσως μετά το Πάσχα οι μόνιμες αποκαταστάσεις υδατορεμάτων – Ικανοποίηση Κουρέτα μετά τις συναντήσεις με Τριαντόπουλο-Λιβάνιο

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας, εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Δημήτρης…
Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης άρδευσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου – Αυτοψία στο πεδίο

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης άρδευσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου – Αυτοψία στο πεδίο

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση…